Slavnostní podvečer…

Období oceňování nejlepších sportovců všeho druhu za loňský rok přetrvává. Minulou středu v podvečer se v rámci veřejného zasedání Obecního zastupitelstva Benešov dočkala udělení titulu nejlepšího sportovce  Benešova za r. 2016 naše výborná bikerka – Anička Zemánková! Vítězka Českého poháru v MTB sprintu za loňský rok v kategorii kadet a „brmborová“ z MČR v Bedřichově v této disciplíně si zcela po zásluze užila ocenění, které ji za její poctivou dřinu (nejen) v loňském roce, náleží zcela zaslouženě!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Anička Zemánková na tratích MTB MČR 2016 v Bedřichově.

V historii obce se stala teprve druhým sportovcem, kterému se tohoto ocenění z rukou vrcholných představitelů Benešova dostalo. V roce 2011 se obdobně mohl těšit tehdejší juniorský Mistr OLYMPUS DIGITAL CAMERAČR v MTB XCO z Teplic Radim Kovář, shodou okolností taky tehdy i v současnosti člen MORAVEC Teamu. Jako Radima i Aničku „vykoval“ léty MTB Pohár Drahanské vrchoviny a stejně jako i Radima i u Aničky je patrná základní vlastnost každého sportovce s ambicemi na mety nejvyšší: pracovitost… Aničku mám „v oku“ už od jejích útlých dětských let a prvních cyklistických krůčků (vlastně lépe řečeno prvních najetých kilometrů) a vzhledem k talentu a síle, kterýmiž to vlastnostmi  je nesporně  obdarována, jsem sám zvědav, jakých určo supr sportovních zážitků se ještě s „Aňou“ dočkáme… Těšíme se a jako MORAVEC Team se budeme snažit být  stále k tomu, jak to jen půjde, nápomocni!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Loňský rok byl pro Aničku TOP! A taky pro MORAVEC Team!

Velké díky patří Obci Benešov, že na svoji reprezentantku nezapomněla… Obdobně šly ode mě informace o loňských úspěších rajdrů MORAVEC Teamu i na obce Lysice (Dominik Prudek), Okrouhlou (Tomáš Tlamka „Contador“) a Spešov (Jana Tesřová). Úspěšnost  s jejich oceněním je ale zatím pouze 50%…. Kromě Benešova se k této věci postavili spravedlivě a férově „čelem“ už jen Lysice… Ale období oceňování nejlepších sportovců všeho druhu za loňský rok stále přetrvává… A já věřím, že satisfakce za svoji dřinu se od svých mateřských obcí dočkají v nejbližších dnech i Jana Tesařová a Tomáš Tlamka „Contador“…

 

Napsat komentář