Dominik třetí v Belgii!

Doby, kdy se v rámci Světových pohárů horských kol jezdily i závody ve sprintu (XCE) sice ještě například z Nového Města na Moravě pamatujeme, v současnosti má ale tato MTB disciplína v rámci UCI již svoji samostatnou Světovou sérii, která čítá celkem sedm závodů. Po červnové „race“ v italském letovisku Volterra, se jel další závod počátkem června v americkém Columbusu, aby vše pokračovalo do třetice minulou neděli  opět závodem na „Starém kontinentu“, v belgickém Waregemu.

3442
Bedna“ ze „svěťáku“ pro MORAVEC Team díky Dominiku Prudkovi!

No a právě tam se vydal utkat se se soupeři náš Dominik Prudek, jemuž, jak známo z letošních závodů národního poháru, „eliminátor“ sedí, protože  má pro tento druh MTB disciplíny všechny důležité  předpoklady: dynamiku, razantnost, nebojácnost, zrychlení… A všechna tato pozitiva dokázal Domča v Belgii excelentně zúročit! Prošel bez problémů sítem kvalifikace do vyřazovacích jízd, čtvrtfinálovou jízdu č.2, ve které startoval, s přehledem zkušeného rutinéra vyhrál a v prvním semifinále dojel druhý, což znamenalo překvapivý postup do velkého finále! A ani tam nehrál druhé housle: sice možná s troškou štěstí, ale jinak zcela po zásluze se mohl na cílové čáře radovat ze třetího, medailového místa! Takže hned po týdnu dochází díky Dominikovi k dalšímu přepisu oddílových dějin… Třetí místo  na závodě MTB Světového poháru ještě nikdo, nikdy z MORAVCŮ nevybojoval… Blahopřejeme Domi a díky moc za vzorné repre oddílu!

IMG_7760
Třikrát zvládl letos vítězně i závod MTB Superior Poháru Drahanské vrchoviny. Foto je z jeho vítězné jízdy ve Spešově.

V Belgii spolu s ním závodil i vítěz posledního XCE na MTB ČP Jakub Kavalír. Ten ale neprošel semifinálovou jízdou a po pádu v „malém finále“ byl klasifikován na osmém místě. Zde je z belgického Waregemu hodně okulibý výsledkový servis, Světový pohár v této disciplíně bude pokračovat dalšími ještě čtyřmi závody, které se pojedou v období od srpna do října, a které postupně pohostí německý Winterberg, nizozemský Apeldoorn, belgické Antevrpy a finále se odjede v libanonské metropoli Bejrůtu. Zde hledejte ke světové sprinterské sérii další podrobnosti… Za dané situace promineme belgickému serveru i drobnou deformaci Dominikova jména, že jo? To na českém serveru MTBS je zase trochu problém v kroužkovaném ů nad Dominikovým příjmením… Je tam ale od úspěšného rajdra podrobný popis závodu. A Dominikův úspěch neunikl ani webovým stránkám ČSC.

VelkaCena_17_6_2017_00096
I silniční závody zvládá Dominik Prudek letos výborně! Potvrdil to i předminulou středu na Masarykově okruhu v Brně.

A v souvislosti s letošními závodními aktivitami Dominika Prudka je třeba ještě nezapomenout   vyzvednout jeho výkon na nedávném silničním závodě v Brně na Masarykově okruhu. Tato netradiční silniční kritéria, která se „lítají“ na místním automobilovém závodním okruhu,  zde pořádá silničářská cyklistická legenda Ján Svorada a 14. června se zde jel závod, přímo nesoucí jeho jméno: „Velká cena kola Svorada“. Dominik Prudek spurtoval do cíle ve své kategorii mužů „hobby“ na stříbrné pozici a v absolutním pořadí figuruje ve výsledkové listině na velmi dobrém 5. místě, se ztrátou  minuty a necelých devatenácti vteřin  na vítězného, zkušeného Pavla Boudného. Zde si Domčův výsledek můžete odkontrolovat. Ke druhému místu i v tomto případě Dominikovi blahopřejeme, stejně tak mu patří i dík za vzorné repre oddílu! Tuť najdete k závodu další podrobnosti a fotogalerii.

Napsat komentář