„Voko bere“…

Rekordních 21 medailí vybojovali rajdři MORAVEC Teamu na prestižní Velké ceně Okrouhlé, která se jela minulou sobotu jako pátý závod MTB Superior Poháru Drahanské vrchoviny. To dokazuje, že forma našich rajdrů je nejen že stabilně vysoká, ale má i nadále vrůstající trend! Což je velice pozitivní zjištění vzhledem ke skutečnosti, že  vrcholy letošní sezóny máme teprve před sebou. Ještě na úvod upřesním, že z těch jednadvaceti cenných kovů jich bylo osm ze zlata, devět ze stříbra a čtyři z bronzu…

P1140692
Souboj o medaile v kategorii dívek do 6 let mezi Zituškou Žerníčkovou a Verunkou Šafářovou.

Krásné slunečné počasí na kultovní trati „U Pazderny“ přilákalo opět nadprůměrné množství rajdrů všech věkových kategorií, takže ne, že bychom se neměli s kým „popasovat“… Z našich opor chyběli jen Dominik Prudek (startoval na Světovém poháru MTB XCE v Belgii) a Honza „Džony“ Šindelář (reprezentuje Jihomoravský kraj na Letní olympiádě dětí a mládeže v Brně). Z děvčat pak absentovala nemocná Barča Janovská.

P1140693
Adélka Věrná se poprala s těžkou tratí statečně a odměnou jí bylo v cíli 6. místo.

Oddílové medailové hody odstartovalo na odrážedle usměvavé sluníčko – Leonka Eclerová, která jistým vítězstvím potvrdila, že je letos je v kategorii  těchto specifických strojů jen těžko k poražení! V následném startu děvčat do 6 let chybělo Zitušce Žerníčkové ke zlatu pouhých osm vteřinek… Sluší se připomenout, že na bronzové příčce za ní „dospurtovala“ Verunka Šafářová, zatím nejmladší z bikerského Šafářovic boskovického klanu. S napětím jsme pak čekali na souboj dvou největších favoritek závodu dívek 7-8 let,  Justýnky Novotné (MORAVEC Team) se šikovnou Žanetou Kupskou (Judo SKKP Brno). K naší další zlaté radosti vyzněl souboj zaslouženě pro borku v našem dresu! Navíc na bronzovém stupímku dojela Lucinka Gottwaldová! Na zlato jsme si brousili zuby i ve startu stejně starých chlapců, kde jsme měli favorizovaného „koně“ v Jirkovi Zavřelovi. Ten se ale musel sklonit o 18 vteřinek před výborně jedoucím Tomášem Raškou (Short Bike Academy Opletal), nicméně stříbro Jirkovi také sluší a podlehnout kvalitnímu soupeři v čestném boji není ostudou!

P1140694
Po smůle ve Spešově finišovala Jana Maruška Lipenská na Okrouhlé jako 5. v pořadí kategorie děvčat do 6 let.

Profilově a technicky náročný okruh, dlouhý 700m, zdolávaly před polednem ve druhém bloku startů i dívky a chlapci kategorií 9-10 let. Děvčat se postavilo na start  10 a z toho jich byla rovná polovina (!) v našem dresu. Opět jsme si tedy oprávněně dělali medailové ambice a holky naše očekávání naplnily! Jmenovitě Amálka Gottwaldová (brala stříbro) a domácí závodnice Barunka Tlamková (v cíli bronzová). V „TOP FIVE“ jsme se pak ještě těšili z Adélky Zavřelové (4. místo) a Aničky Hanákové (5. místo).

P1140698
Leonka Eclerová zvládla i na Okrouhlé dva starty!

Starty mladších žáků a žákyň  se už odehrály na 2100 metrů dlouhém okruhu, jehož obávanou dominantou je už po léta prudký sjezd zvaný „Skřipec“. Zatím co kvarteto mladších žákyň suverénně ovládla na vítězné vlně letos na „Vrchovině“ závodící  Eliška Hanáková, start kluků byl napínavější. Jednak se o to postarala více jak dvacítka mladých rajdrů a jednak to byl nám docela neznámý Jakub Pivnička (Giant Pítrs Bikes), který přijel na „Vchovinu“ poprvé a hned „vypálil“ rybník všem „papírovým“ favoritům! Stříbro našeho Romana Šindeláře ale těší, vždyť Romča byl Pivničkovi vyrovnaným soupeřem po většinu závodu a podlehl mu až v závěru…

P1140824
Start dívek 9-10 let a trojblok našich děvčat: zleva Anna Hanáková, uprostřed Amálka Gottwaldová, vpravo Barča Tlamková.

Zajímavý souboj těchto dvou mladších žáků jako by inspiroval i ty starší… Náš Jakub Tesař svedl se svým soupeřem Filipem Holubem (GT Opportunity) souboj, který diváky nadchnul… Především cílový dojezd byl infarktový a rozhodčím dlouho trvalo, než ukázali na vítěze, kterým se stal o pár milimetrů nakonec Filip Holub… V závodě starších žákyň byla situace o něco poklidnější a díky rovnoměrnému tempu si pro zasloužené prvenství přijela další borka MORAVEC Teamu,  Kristýa Kolářová.

P1140855
Nepočetnější startovní pole čítal start kategorie mladších žáků. V čele naši borci: Matyáš Koudelka a Roman Šindelář.

V závěrečném opoledním bloku startů na hlavním, 3500 m dlouhém okruhu, naše medailové žně ještě vygradovali a nic našim nevadilo, že se po letech jel opět extrémně náročný úsek tratě – „Skalka“.  Dvakrát jsme se mohli radovat z hattricku (muži Masters II – Martin Gottwald, Honza Šindelář a Franta Paděra a junioři – Karel Vinický, Petr Šich a Tomáš Doušek), dvakrát z „double“ (muži Masters III – Vlastík Odehnal, Víťa Prudek a juniorky / kadetky – Jana „Džejn“ Tesařová, Anna Zemánková). Konečné medailové rezumé MORAVEC Teamu z Okrouhlé je tedy toto:

  • Zlaté placky zdobí hrudníčky a hrudníky: Leonky Eclerové (odrážedla), Justýnky Novotné  (7-8 let),  Elišky Hanákové (11-12 let) , Kristýny Kolářové  (13-14 let) , Jany „Džejn“ Tesařové (juniorky-kadetky), Karla Vinického (junioři-kadeti), Martina Gottwalda (masters II) a Vlasíka Odehnala (masters III).
  • Ze stříbra se těší: Zitka Žerníčková (do 6 let), Jirka Zavřel (7-8 let),  Amálka Gottwaldová (9-10 let)., Roman Šindelář   (mladší žáci), Jakub Tesař (starší žáci), Anna Zemánková (juniorky-kadetky), Petr Šich (junioři-kadeti), Honza Šindelář (masters II), a Víťa Prudek  (Masters III).
  • Bronzy patří: Lucince Gottwaldové  (7-8 let), Barunce Tlamkové (9-10 let), Tomáši Douškovi (junioři-kadeti) a Frantovi Paděrovi (Masters II).
P1140857
Eliška Hanáková prochází MTB „Vrchovinou“ vítězně a Okrouhlá nebyla výjimkou.

K medailistů letí naše „gratulovačka“ , za vzorné „podlahové“ výkony na extrémně náročných tratích zaslouží pochvalu ale všichni… Od osvědčených bojovnic, sester Bartošovic, přes stejně „rvavé“ sourozence Lipenských, Koudelkovic, či sestry Věrné a obě boskovské starší žákyně až po bojovníka Jonáška Janovského či smolaře Vojtu Lepku, který nakonec z důvodů technických potíži s kolem do závodu nenaskočil. Potěšil i návrat na tratě Lukáše Gregora. Díky též podpůrným rodinným týmům, jakož i tradičně dobře sehranému realizačnímu týmu! Moc si neodpočineme: v rychlém sledu „pofrčí“ MTB „Vrchovina“ závody ve Žďárné, Březové a Valchově… Sem mrkněte na výsledkový servis, a zde na fotky:

Napsat komentář