Na každém konci…

… je vždy dobré to, že něco nového začíná… Tuto starou, známou a hlubokou pravdu jsme si měli možnost připomenout při nedělním odpoledním zakončení sezóny na kultovním kopci Malý Chlum hned dvakrát: Jednak v souvislosti se skutečností, kvůli které jsme se na Chlum vlastně sjeli (ukončení sezóny cyklistické 2017 a pomyslný start do sezóny 2018), jednak v souvislosti s ukončením práce trenéra MORAVEC Teamu Víti Prudka (po vzájemné dohodě) a začátkem spolupráce s novým trenérem, Jirkou Ošťádalem, který za námi na Malý Chlum minulou  neděli premiérově dorazil!

IMG_2075
Na letošním Chlumu byla historicky jmenována 1. motorizovaná divize MORAVEC Teamu!

Počasí na akci bylo tentokrát krajně nepříznivé… Chlad, sychravo  a déšť… Těmito slovy by se nedělní klimatické podmínky v katastru obce Bořitova daly asi  nejvýstižněji charakterizovat… Proto bylo upuštěno od výjezdu na horu automobilem, kterým jsme – jako v loňském roce – chtěli na kopec dovézt předsedkyni našeho Fan Klubu,  Marušku Zouharovou. Za daného vlhka a kluzka by byl tento výjezd po nezpevněných, polních cestách asi možná opravdu trochu riskantní… Také několik omluvenek jsme – logicky – za daného počasí přijali… Přesto byla nedělní účast rajdrů na Chlumu nad očekávání a historické minimum z r. 2006 přesáhla takřka čtyřnásobně! A to tehdy bylo počasí – oproti tomu letošnímu – v pravdě luxusní… Za letošek tedy: Bravo MORAVEC! Však mrkněte na průkaznou fotogalerii…

IMG_2126
I kdyby padaly trakaře, naším holkám „perličky“ z úst nezmizí! A to je dobře…

Úplně první byl u paty rozhledny takřka na čas, hodinu po poledni – světe div se, na kole(!) – Petr! V těsném sledu dorazili i zbylí dva „piloti“ z Apolla 14 (zůstalo zaparkované pod kopcem v Huti Sv. Antonie), Lenka s Karlem, přičemž „cílová fotka“ naznačuje, že pomyslné stříbro vybojoval překvapivě „o prsa“  asi Karel. Pro jistotu ale vyčkáme oficiálních výsledkových listin renomovaných tiskových agentur (Reuters, Tass, Al Džazíra)… Ve vlnách (nebo letos spíše vlnkách) doráželi za soustavného, byť ne příliš silného deště, další účastníci akce, když jakž, takž suché zázemí nám poskytnul nevelký prostor pod rozhlednou.

IMG_2140
I letos zavlál v nadmořské výšce 498 m prapor MORAVEC Teamu. Oproti loňsku už ale s úplně jiným statusem..!

Jako posledního do nedělní „party“ jsme uvítali již výše zmíněného Jirku Ošťádala, který za námi na Chlum přijel až z Brna..! Že se jedná veskrze o kreativního a nápaditého mladého muže, dosvědčuje fakt, že se u rozhledny objevil úplně z jiného směru, než jsme ho vyhlíželi… Na oficiální představení nového trenéra  určitě ještě  bude prostor vhodnou formou, stejně tak, jako na důstojné rozloučení se s Víťou Prudkem. Česká i zahraniční tisková periodika se domáhají tiskové konference… Uvidíme… Důležitější, než oficiality je ale pustit se do smysluplné práce, jejíž první „NEW HORIZONTY“ jsme nastínili už právě na našem dočasném nedělním depu pod chlumeckou rozhlednou. Vzhledem k vlhku a chladnu se depo vůbec nezanedbávalo… Ani nemohlo. Bylo třeba se plynule vytrvale zahřívat, aby jsme i v posledním „qartále“ letošního roku zůstali zdraví a maximálně – bojeschopní!

IMG_2153
Když máme jmenovanou motorizovanou divizi, 1. pěší divize nemůže chybět!

Druhé depo, jsme si užili po sjezdu z Chlumu v zázemí Apolla 14, a protože přestalo pršet, skupinka cyklistů vyrazila z Obory směr Boskovice, kde jsme, stejně jako loni, celou akci „zfinišovali “ na naši boskovické „air force base“, nikoli ale na střelnici, ale v útulném prostředí restaurace „Záložna“. Sem za námi dorazila i Maruška Zouharová, takže akce měla vydařenou tečku na depu č.3 už za její milé přítomnosti!

IMG_2166
Pod Chlumem jako v Naganu! Bikeři všech zemí, spojte se!

Napsat komentář