Středa s Míšou

Jedno z dosavadních platných „Přikázání MORAVEC Teamu“ – jak si jistě dobře všichni pamatujeme – zní: „Jeden za všechny – všichni za jednoho!“ Při třetím středečním cvičení v benešovské tělocvičně bylo – byť ve zjednodušené formě – naplněno, když Míša zaskočila za Petra jako „Head“ cvičitel. Vydatně jí pomohl i trenér Milan se svým asistentem Františkem, a tak dvacítka cvičení lačných dětí odcházela před 19. hodinou z benešovské tělocvičny potrénovaná opět velmi, velmi zkušeně!

003
Některé borky MORAVEC Teamu prokazují pozoruhodné gymnastické vlohy. Jako například Jaňula…

Trénink nastartovalo rozklusání s následnou rozcvičkou, při které cvičenci poctivě rozhýbali celé tělo. Následovala relaxační a oblíbená vybiška, aby cvičko pokračovalo dynamickými závody štafet. Borci a borky se rozčlenili na dvě úderné grupy, kterých byli kapitáni Vítek s Lukášem. Závodilo se na klasické dráze: nejdříve kotouly, potom přeběh přes lavičku, hopsnutí do dílu od švédské bedny, dotek zadní zdi a slalom zpět, to vše samozřejmě va maximálním možném tempu! Družstva se podařilo konfigurovat jako vzácně vyrovnaná, takže se vesměs o prvenství v jednotlivých dílčích závodech spravedlivě přetahovala.

018
Tréniková klasika – závod štafet. Nad lavičkou v plné rychlosti Amálka.

Po štafetách přišla letos premoérově na řadu „posunovaná“ neboli závody v „loďkách“ (každý člen družstva musel   postupně pouhým naskočením v leže na břicho na žíněnku tuto postupně posouvat z jednoho konce tělocvičny ke druhému konci). Tato – jak říká s oblibou Libor Bartoš „taškařice“ – děti hodně pobavila ale hlavně: zábavnou formou došlo opět k nácviku silové dynamiky a při tom  pohybové koordinace, souhry…  V rychlém tempu cvičení pokračovalo přeběhy a přeskoky tělocvičny „podél“, přičemž naše „mladé pušky“  zodpovědně vystřídali žabáky, skoky po jedné a druhé noze, kačenky, raky, psy…).

030
A opět náznak gymnastického prvku? Zituška nad kladinou? Nenechte se mýlit… Zdolává právě bravurně „na raka“ lavičku při štafetách…

Ve finálové části tréniku nemohla chyabět Míšina specialita, kterou nás právě ona naučila, a kterou mají děti tak rády: hra na „krabíky“! Vše vyvrcholilo – také letos poprvé –  florbalem! Na férovku si to rozdala dvě už na začátku sestavená družstva, hrálo se vzácně bez faulů  a po urputném boji zvítězilo družstvo Lukáše 2 : 1 nad Vítkovým „mančaftem“. Úplnou tečkou pak byl nácvik pro bikera tolik důležitých startovních reakcí. Vše dovršil nástup s děkovačkou středeční bezva trenérky všem poctivým „pracantům“ a nechybělo na úplný konec  ani tradiční, bojové „Zdarec Moraaavééééccc!“ A dvě hodiny utekly, ani nikdo nevěděl jak…. Zde mrkněte na průkaznou supr fotogalerii..

Napsat komentář