Brněnské cykloaktivity..

…které jsou už po několik let reprezentovány Brněnským pohárem horských kol, Brněnskou MTB ligou a Brněnským cyklokrosovým pohárem mají za sebou z minulého týdne vyvrcholení, kterým bylo vyhlášení jejich celkových vítězů. Protože do Brna pravidelně jezdili i naši borci a borky, věnujeme tuto aktualitu souhrnu jejich dosažených výsledků.

P1350038_exposure
Roman Šindělář, v soutěži jasně nejlepší starší žák se kvůli smůle v posledním závodě nakonec celkového prvenství v BCP nedočkal… Přejme si, aby podobných výsledků dosáhnul brzy Romča i na národním cyklistickém „levlu“.
Brněnský cyklokrosový pohár 2017

Začněme touto soutěží, která je z hlediska její publicity přece jen transparentnější, přehlednější, a do které zasáhlo hned devět MORAVCŮ. V režii Luďka Komoně čítala letošní série čtyři závody a  výsledku našich pěti rajdrů na tom prvním (18.10.) jsme Vás informovali podrobněji v této aktualitě. Druhým závodem pokračovala letošní brněnská cyklokrosová „kvadrologie“ hned o týden později (25.10.) a naši borcia borky dosáhli těchto výsledků:

  • Starší žáci: 1. Roman Šindelář / (13 startujících)
  • Kadeti: 1. Honza „Džony“ Šindelář, …3. Jakub Tesař / (6 startujících)
  • Muži: 1. Dominik Prudek, …11. Honza Šindelář, … 14. Franta Paděra, … Pavel a Leoš Balákovi – DNF / (27 startujících)
  • Ženy: 1. Jana Tesařová / (2 startující). Zde je výslekový servis z poslední říjnové brněnské cyklokrosové středy: BCP-2017-2.kolo (3)
P1360646
Věřme, že letošní BCP pomohl Kubovi Tesařovi k lepším cyklistickým „zítřkům“…

Připomenu, že jednotlivé závody měly vždy jen jeden hromadný start a kratší distancí jsou odlišeni pouze mladší a starší žáci, žákyně (20 minut + 1 kolo). Na třetím podniku (8.11.) se našim dařilo takto:

  • Starší žáci: 1. Roman Šindelář / (12 startujících)
  • Kadeti: 1. Honza „Džony“ Šindelář, …3. Jakub Tesař / (4 startující)
  • Muži: 2. Pavel Balák, …11. Honza Šindelář  / (17 startujících). Zde studujte výsledky ze třetího BCP: BCP-2017-3.kolo (3)
P1340880
Honza „Džony“ Šindelář, nejlepší kadet letošního BCP.

Poslední závod se odjel krátce po svátku Svatého Martina (15.11.) a byl vypsán jako cyklokrosový Přebor Jihomoravského kraje. Kdo ale čekal vzhledem k této skutečnosti rekordní závodnickou účast, byl zřejmě zklamán… Ve vlastním, finálovém  závodě dopadli naši rajdři následovně:

  • Starší žáci:  Roman Šindelář – DNF / (13 startujících)
  • Kadeti: 2. Honza „Džony“ Šindelář, 3. Jakub Tesař / (3 startující)
  • Juniorky: 1. Jana Tesařová / (startovala jako jediná)
  • Muži: 2. Pavel Balák, …11. Honza Šindelář  / (17 startujících) / (27 startujících). Tuť jsou komplet výsledky posledního závodu: BCP-2017-4.kolo (4)
P1360607
Jana Tesařová na trati jednoho ze závodů série, ve které neměla, bohužel,  mnoho soupeřek.

Do celkového pořadí se počítali jen Ti závodníci, kteří odjeli všechny čtyři závody, přičemž klíčem k sestavení pořadí byl součet uístění v těchto čtyřech závodech. Zde se stal smolařem Roman Šindelář, suverén kategorie starších žáků, kterého nedokončený poslední závod odsunul na bronzovou pozici… V celkovém hodnocení BCP tedy obsadili tři naši pravidelní účastníci brněnských cyklokrosových střed následující pozice:

  • Starší žáci:  3. Roman Šindelář (součet umístění 16)
  • Kadeti: 1. Honza „Džony“ Šindelář (5), …3. Jakub Tesař (13) startující). Mrkněte na komletní celkové výsledky: BCP-2017-celkove (3)
P1350002_exposure
Dominik Prudek vyhrál první dva závody kategorie mužů, aby pak odjel reprezentovat ČR na MS v MTB XCE do Číny.

Krajskou cyklokosovou přebornicí pro r. 2017 je tedy logicky jediná starující –  Jana Tesařová, titul prvního vicemistra má na svém kontě mezi kadety Honza „Džony“ Šindelář a tituly druhých vicemistrů se mohou pochlubit Jakub Tesař (kadeti) a Honza Šindelář (muži). Zde  je kompletní výsledkový servis ze závodu o Krajské přeborníky: Prebor-JMK-cyklokros-2017 (3)

P1360397
Dominika Prudka v kategorii mužů skvěle zastoupil ve druhé polovině soutěže veterán Pavel Balák (obsadil 2. ísto ve třetím a čtvtém závodě)!

Zde pak hledejte výsledky Brněnského poháru horských kol, jehož součástí byla i Brněnská MTB liga.

P1360620
Honzovi Šindelářovi není cizí žádná cyklistická disciplina. V cyklokrosu je aktuálně nejlepší třetí muž v Jihomoravském kraji!

A fotky, že by nebyli? Určitě jsou… Mrkněte na tři fotogalerie:

Devítce našich cyklokrosařů z „pod Špilasu“ díky za vzorné repre MORAVCE, k oceněným pak míří naše gratulace!

P1350014_exposure
Leoš Balák zdá se překonal zdravotní trable a v nejbližší budoucnosti už o něm asi hodně uslyšíme..!
P1340852
Zkušený Franta Paděra si prodloužil sezónu o dvě cyklokrosové „race“ a na svém biku se rozhodně mezi specialisty – cyklokrosaři – neztratil!

 

 

Napsat komentář