První psaná reportáž!

Vy starší MORAVCI se nemusíte bát: nejedná se – nedej Bože – o analogii s historickou „Reportáží psanou na oprátce“… Níže studujte první hutný report od „ujce“ Jirky Zavřela staršího, komandanta mise Zavčelovic již oficiálně jmenované „2. motorizované divize MORAVEC Teamu“. Hlášení se týká výhradně invazní přepravy a vytvoření předmostí v Malajsii před hlavním úderem na prioritním invazní teritorium, kterým je pro naše agylní motostřelce pobřeží pátého kontinentu – „protinožecké“ (nebo „protinožní“?) Austrálie…

IMG_20171011_180920
Jirka a Adélkou a s tátou v dočasném zajetí Neptuna…
Ahoj Petře a MORAVCI. Zdravíme Vás všechny z našeho devátého a desátého domova. Republiku jsme opustili 1. října. Po ose Praha – Dubaj – Kuala Lumpur – Langkawi. Let proběhl hladce. Děti nás trošku překvapily. Spánek jak má být. Máma taky a táta ten se také uspal jak mimino. Přestup v Dubaji bez problémů. Let do Kuala Lumpur přes den už tak příjemný nebyl. V Kuala nás postihla komplikace. Již doma padlo rozhodnutí cestovat tzv. nalehko. Zavazadla menší, které mohou na palubu letadla. V Kuala Lumpur nás ovšem zadržela ochranka. V zavazadle syna byl nalezen penál s nůžkami. Po odstranění nebezpečné zbraně jsme se vydali k odletovému terminálu, kde byla provedena další kontrola a opět byla objevena nebezpečná zbraň. Tentokrát ovšem v penále dcery. Odstraněno a letadlo je ve vzduchu ovšem bez nás a vražedných nástrojů. (Nechápu jak ty nůžky mohou nosit do školy. Tak jsem jim to zakázal nosit do školy.)
IMG_20171019_173319
Nákup a hlavně cena nových letenek byla velkou zátěží. Nový let měl 2 hodiny zpoždění a tak reálně hrozilo, že ujec nestihne provést nákup nutričních nápojů pro svou i matčinu potřebu. Pilot letěl jako by eroplán ukradl, řidič taxi také a tak byl problém zažehnán. Ostrov Langkawi nás přivítal nádherným počasím, teplou vodou a příjemnými vzpomínkami na loňský pobyt. Lidé si nás zapamatovali a tak obnovujeme stará přátelství.
IMG_20171011_180640
Podnikáme několik výletů na skůtrech. Děti dokonale ovládají svěřené stroje a tak se ujec i matka může věnovat sledování místní krajiny. Vodopády, pláže a místní lokální kuchyně jsou jedinečné. Tréninkové jednotky zvládáme na suchu. Tzn. Běh po pláži a plavání. Žádné kolo. Ty na nás čekají až v Austrálii. Malajsii opouštíme po 16 dnech a míříme do další destinace – Melbourne, kde na na nás čeká teta Jacqueline a strejda Kevin. Tak ahoj Moravci  with love Adel, Jerry jr., Ilona And Jerry sen.m.
Zde je čerstvá fotodokumentace a my si budeme přát u Ujce o zaslání dalšího reportážního dílu z putování 2. MDMT (Druhé motorizované divize MORAVEC Teamu) – tentokrát už z té „protinožní“ Austrálie… MORAVCI, Zavřelovic „Molodcy – vyděržajtě, ni šaga vzad! Takoj prikaz Vam od komandira z Čechii!“

Napsat komentář