Slavkovské radary…

Nealeko Lipníka nad Bečvou najdete malou vísku s názvem Loučka. Díky agylnímu a  oětavému organizátorovi cyklistických akci v teritoriu olomoucka, panu Aleši Procházkovi (byl s námi letos osobně na jarním soustředění v chorvatské Pule), kterého známe především jako organizátora populárního MTB maratonu Author – Šela, znají  cyklisté také obávanou, necelých 7km dlouhou časovku do vchu se startem právě v Loučce a cílem ve Slavkově, s názvem Slavkovské radary. Přídavné jméno „obávanou“ uvádím proto, že na těch necelých sedmi kilometrech (přesně trať měří 6,8 km) nastoupají cyklisté úctyhodné převýšení 354 m..!

FX7_1110
Justýna Novotná zajela „Radary“ výborně a zúročila tak poctivou silniniční průravu v Chorvatsku!

Na  dalších z cyklistických akcí, které  více pootevřely po „covidové stopce“ cyklistickou sezónu, nechyběl „qartet“ rajdrů MORAVEC Teamu, který doplnil silnou skupinu našich kamarádů ze Short Bike Academy Opletal teamu, to vše pod taktovkou hlavního trenéra obou cyklistických uskupení – Vládi Opletala.  A  právě šéftrenér šel našim vzorně příkladem, když se dokázal  prosadit na stupně vítězů. V kategorii muži +50 obsadil výborné 3. místo!  Bylo sper, že ve svém „bednovém úspěchu“ nezústal osamocen. Jeho příklad následoval hlavně Lukáš „Lukin“ Raška, který ho napodobil  víc než zdatně: v závodě chlapců do 14-ti let obsadil 2. místo! Bravo kluci, blahopřejeme! 

FX7_1115
Po vzoru Niki Laudy se po zranění dokázala vrátit na tratě neobyčejně rychle i naše Barča Janovská!

Že to dalším „nezacinkalo“, nevadí… Silniční závody jsou přece jen pro nás – ortodoxní bikery – doplňkovou disciplínou. Přesto si MORAVCI nevedli na Slavkovském kopci vůbec špatně: dvě naše mladší žákyně Justýna Novotná a Barbora Janovská (závodila poprvé po nepříjemném zranění z tréninku, se kterým se v minulých týdnech musela vyrovnat) startovaly v kategorii dívek do 14-ti let. 5. místo Justýny a 7. místo Barunky jsou určitě cenným výsledkem!

IMG_7040
David se rval s Goliáši…! Aneb šestiletý Jonášek Janovský startoval v Loučce v kategorii chlapců do 14-ti let!

Protože kategorie dětí do 14-ti let byly jedinými vypsanými pro mladší ročníky, musel chtě – nechtě startovat s podstatně staršími soupeři  i náš šikovný elév, teprve šestiletý  Jonášek Janovský. A i na svém novém silničním speciálu dokázal svoji všestrannost, když byl v cíli zaznamenán na 36. místě!

IMG_7090
Na trať vyráží Matěj Štindl. V cíli byl se svým výkonem a výsledkem určitě spokojen.

Čtvrtým mušketýrem, který nás na „Radarech“ reprezentoval, byl junior Matěj Štindl, startující v chlapecké kategorii 15-19 let. Byť jel Matěj jeden ze svých prvních závodů na silničním kole, vedl si v  konkurenci 51 kvalitních soupeřů velmi dobře, o čemž svědčí jeho 30. místo v cíli!

FX7_1106
Co ten trenér všechno nestíhá…

A že soupeři v této kategorii byli skutečně TOP, dokazuje účast loňského bikového juniorského Mistra ČR, Honzy Zatloukala (Nutrend Specialized Team), který nakonec kategorii ovládl. Na startu v této katgorii nechyběl ani náš odchovanec, a také člen Nutrend Specialized Teamu, Tomáš Tlamka „Contador“,  cílem nakonec finišující na 7. místě. Díky všem MORAVCŮM za vzorné repre oddílu, též díky našim podpůrným a přepravním oddílům! Zde studujte kompletní výsledkový servis a tady je pro Vás o závodě více informací…

IMG_7085 (1)
Lukáš Raška potvrdil svoji cyklistickou univrzálnost ziskem stříbra v kategorii chlapců do 14-ti let.

A jen pro Vaši lepší představu, o jaký kopec se v rámci Slavkovských radarů jedná: kdo jste někdy jel na kole z Blanska přes Kuničky na Benešov (cca 25 km), zdoláte podobné převýšení (cca 400 m), ale na více jak třikrát delší distanci… A ještě fotky z časovky…

FX7_1025
S Tomášem Tlamkou „Contadorem“ jsme se v Loučce rádi pozdravili! Zdá se, že i on se na posunutém prahu sezóny těší ze slibné formy!

Napsat komentář