Pec nám (opět) sedla!

V rámci už bezmála 20-ti leté historii MORAVEC Teamu jsme si stylově přetextovali pár známých songů… Například „Vodu živou“ Anety Langrové zpíváme od našeho prvního vítězství v Českém poháru (r. 2007, Kutná Hora – starší žák Radim Kovář) s pozměněným textem: „Ve mě navždy zústává, Tvoje Hora Kutná…“, či lidový cajdák „Pec nám spadla, pec nám spadla…“ zpíváme od dob našich soustavných úspěchů na bikových tratích Peci pod Sněžkou jako: „Pec nám sedla, Pec nám sedla…! A právě Pec pod Sněžkou pohostila letošní národní šampionát horských kol a právě zde se nám opět medailově zadařilo!

DSC_0138
Je to doma! V současnosti nejlepší EXPERT, Petr Šich oslavuje vítězství v Peci pod Sněžkou!

Do Krkonoš odjíždí opět sextet reprezenatantů, šik je stále oslaben o mladší žákyni Justýnu Novotnou, kterou po zranění prstu ještě doktoři na trať nepustili. Týmovou zónu opět sdílíme s našimi kamarády ze Short Bike Academy Opletal a zázemí s nimi řešíme stylem jen málo prostupné „vozové hradby“. Vše pro nás začíná již v pátek odpoledne, závodem štafet. Ty jsou letos prvně vypsány i pro dětské kategorie a naše úderka je logicky poskládána trenérem Opletalem ve spolupráci se radry Short Bike Academy  do sestavy: Lukáš Raška, Barbora Tlamková, Tomáš Raška a Barbora Janovská. 13. místo v cíli v konkurenci 17-ti týmů není vůbec špatné a hlavně „ostré ošahání“ tratě je k nezaplacení… Zde si ověřte štafetové výsledky dětí…

DSC_0094
Víťa Suchánek na kořenech těžké mistrovské trati.

Zatím co v pátek panovalo v horách slunečné počasí, přes noc se situace změnila a po ránu přišly dešťové kapky, které jsou v místních horských podmínkách vždy obávané… Déšť poznamenal první starty, především mužů EXPERT, masters, kadetů a juniorů. Dva naši „experti“, Petr Šich a Víťa Suchánek, kteří šli na věc jako první, obstáli v těžkých podmínkách na výbornou! Petr Šich nedal soupeřům vůbec žádnou šanci, obhájil vítězství z Touškova a suverénně zde zopakoval i svůj loňský triumf! Výsledek z Touškova si vylepšil i Víťa Suchánek, takže hned po prvním startu jsme už měli „vyděláno“! Bravo MORAVEC a blahopřání Peťovi k další zlaté!

DSC_0150
Skokanské můstky jsou na horách běžná věc… Jeden z nich právě zdolává Matěj Štindl.

Náš bojovně a vítězně naladěný šik udržel výborným výkonem v bdělosti i při dalším startu dne junior Matěj Štindl. Skutečně chybělo jen málo (pár desítek metrů), aby se v těžkých podmínkách „dožil“ už v Peci plného počtu kol. Ale i tak: po výborném výkonu mu bylo místo v první čtyřicítce zasluženou odměnou a důkazem jeho dalšího výkonnostního skokového posunu. Bravo MORAVEC!

DSC_0305
Hrdina závodu kluků do 6 let – Jonáš Janovský uhání pro bronz!

Skutečným adrenalinovým závodem pro MORAVEC Team byl pak nedělní závod kategorie chlapců do 6-ti let, s naším Jonášem Janovským na startu. Kluků vyráželo na trať víc než 20 a Jonášek zůstal bohužel na startu „viset“ po nezaviněné kolizi… Zdálo se že je za dané situace pro něho závod ztracen… Jonáš se ale zdravě naštval a na trati, jejíž profil byl prakticky stále do kopce, využil svoji sílu: předjížděl jednoho soupeře za druhým, brzy se propracoval do elitní desítky a dále útočil. Pak přišla ve zpomalovací části tratě další nezaviněná kolize, další „šťouchanec“, další zdržení… Ani teď to však „Jony“ nezabalil! Znovu šlápnul do peálu jako o život a mocně povzbuzován silnou skupinou fanoušků MORAVEC Teamu vydřel po parádním závěrečném cílovém útoku bronz! Bravo MORAVEC! Blahopřejeme!

DSC_0342
Do užší české bikové špičky se nezadržitelně posunuje ve své kategorii Barbora Janovská.

I v Peci pod Sněžkou jsme zústali ve střehu do odpoledních hodin, kdy nás zajímal závod mladších a starších žákyń. Barbora Janovská už v Touškově naznačila, že zajet závod s umístěním v elitní desítce je pro ni jen otázkou času. A povedlo se jí to hned na „mistráku“, kde po výborném výkonu brala zasloužené 7. místo! Oproti Touškovu si o dost výsledkově polepšila v následném startu i starší žákyně Barbora Tlamková, která tak výsledkem a výkonem uzavřela naši úspěšnou mistrovskou krkonošskou misi… Bravo MORAVEC! Díky všem za vzorné repre oddílu! Jenom připomenu, že po dvou závodech (polovina seriálu) pomrkáváme už i po celkovém hodnocení našich v Českém poháru…

DSC_0024
Barča Tlamková ve stoupání na trati závodu štafet.

Výsledkový souhrn reprezentantů MORAVEC Teamu:

  • kategorie chlapci od 6 let – 3. Jonáš Janovský / celkově po 2 závodech 3. místo
  • mladší žákyně – 7. Barbora Janovská / 7.
  • starší žákyně – 37. Barbora Tlamková / 32.
  • junioři – 39. Matěj Štindl / 50.
  • muži EXPERT – 1. Petr Šich / 1., 14. Vít Suchánek / 13.

Zde mrkněte na kompletní výsledkový servis z Pece pod Sněžkou, a tuť jsou čtyři početné fotogalerie Karla Všetuly. Díky Karle!

 

Napsat komentář