Co se ještě stihlo..?

Epidemie „COVID 19“ letos zásadně ovlivnila (nejen) cyklistické dění jak v tuzemsku, tak i v zahraničí… Rajdři MORAVEC Teamu se zaměřili v národním měřítku především na MTB Český pohár a na regionálním poli pak na MTB Pohár Drahanské vrchoviny. Oba seriály byly – logicky – s redukovaným počtem závodů. Kromě dvou prioritních soutěží stíhali naši ještě i další závody, včetně těch cyklokrosových z počátku podzimu. A na některé z těchto aktivit MORAVEC Teamu – tak říkajíc –  „nad plán“, je zaměřena tato aktualita.

Výstřižek
Na Šele vybojovaly Justýna Novotná s Barborou Janovskou pro MORAVEC Team další cenný „double“. Na stupních je doprovodila v cíli třetí jejich kamarádka Eliška Širůčková (Short Bike Academy Opletal). Fotka je z MTB „Vrcvhoviny“ v Knínicích, kde dívky umístění „do puntíku“ zopakovaly.
Author Šela marathon – 5. září 2020

O první zářijové sobotě nás trio našich borců a borek velmi zdatně reprezentovalo na tradičním Author Šela maratonu, který se opět konal v režii svědomitého a kreativního šéfa závodu a našeho kamaráda Aleše Procházky a jehož středem byl tentokrát  Týn nad Bečvou. Dvě naše mladší žákyně, Justýna Novotná s Barborou Janovskou, které do onoho 5. září suverénně kralovaly ve své kategorii na závodech MTB „Vrchoviny“, potvrdily svoje kvality i na „Šele“. Na trati 23 km nedaly soupeřkám šanci a vybojovaly  pro MORAVEC Team další,  velmi cenný „double“! V cíli byla první v čase 1:09:55,6 hod. Justýna Novotná, se ztrátou asi minuty  za Justýnou si dojela pro stříbro Barbora Janovská! A obě naše holky měly určitě radost, že podobně jako na „Vrchovině“ v Benešově je na „bednu“ doprovodila jejich kamarádka Eliška Širůčková (Short Bike Academy Opletal).

Výstřižek2
Naši kamarádi, bratři Lukáš a Tomáš Raškovi (Short Bike Academy Opletal) září v současnosti na cyklokrosech v Polsku. V destinaci Hucisko (14.11.2020) vyhrál svoji kategorii Lukáš a o týden později v destinaci Kedzierzyn Kozle brali ve svých kategoriích oba bronz! Blahopřejeme!

Když už je zmíňka o „Vrchovině“ a o „Šorťácích“: V kategorii starších žáků se Lukáš Raška  na „Šele“ opět utkal s Ondrou Matulou (TUFI CZ Otrokovice) a opět mu těsně podlehl… I na Hané tedy zůstal Lukáš na pozici „stříbrného“ korunního prince… Ne tak náš elév, rtuťovitý Jonáš Janovský. Také on povětšinou bral doposud stříbrné a bronzové „placky“… V Týnu nad Bečbou však neměl konkurenci a s náskokem takřka 20 vteřin si vybojoval zasloužené vítězství! Tři „reproši“ tedy vyválčili pro MORAVEC Team dvě zlata a jedno stříbro! Výborná produktivita! Bravo MORAVEC a díky Justýno, Barčo a Jonášku za vzorné repre oddílu! Zde studujte z Šely“ kompletní výsledkový servis

MTB Pálava Blansko – 19. září 2020

Skutečně hodně cyklistických akcí bylo nutno vtěsnat po jarní „covidové“ uzávěře  do zbytku sezóny… A tak bylo běžnou záležitostí, že se o jednom víkendovém dnu konaly souběžně dva, někdy i tři závody… Třeba jako v sobotu, 19. září, kdy ACT Lerak  na Pálavě pořádal klasické cross country (mělo být původně v květnu), současně v Brně Anthroposu zápolili bikeři v rámci MTB Cannondale kritéria o tituly přeborníků JmK a aby toho nebylo málo, v Uničově startoval cyklokrosový Oderský pohár… I z tohoto důvodu měl v Blansku MORAVEC Team jen jednoho reprezentanta, přesněji reprezentantku, letos tolik úspěšnou  mladší žákyni Justýnu Novotnou. Tato skutečnost Justýnu ale nijak nepoznamenala. Závod mladších žákyň vyhrála suverénně s náskokem více jak pěti minut, před domácí Annou Pantůčkovou! Zde si to můžete ve zkontrolovat ve výsledcích. Bravo MORAVEC! A speciálně díky moc Justýnce za vzorné repre oddílu!

RH006693
Justýna Novotná uhání pro zlato!

A k Blansku-Pálavě ještě poznámka: Z MTB „Vrchoviny“ byl na tento závod zapůjčen startovací oblouk „BB Cyklosport“ a není vyloučeno, že se výborně organizovaný závod s kvalitními a náročnými tratěmi, zařadí pro r. 2021 do seriálu závodů MTB „Vrchoviny“. Jasno o tomto, tak jako o předběžném termínovém kalendáři jubilejního 20. ročníku oblíbené regionální série, by mělo být do konce r.2020. Tak uvidíme…. Video Jana Popelky, ve kterém akci komentuje ředitel závodu, p. Friedl, omrkněte tuť…

Oderský pohár v cyklokrosu – od 19.9. 2020 do ???

Po šestém podniku 11. října 2020 v Jeseníku se pomyslně zastavila – kvůli „COVID 19“ –  kola i oblíbené cyklokrosařské série Oderský pohár. Stihla se odjet právě polovina závodů a v nich se sympaticky „zamihotaly“ i tři dresy jezdců MORAVEC Teamu. Hned čtyři závody zvládla objet mladší žákyně a letos tak úspěšná Barbora Janovská. V Uničově (20.9.) dojela na 6. místě, v Žádlovicích (4.10.) to byla dokonce „bedna“ (3. místo), na 5. místě finišovala ve Vrbně pod Pradědem, aby svoje dosavadní účinkování zakončila Barča vítězstvím 11. října v Jeseníku! Blahopřejeme! Bravo MORAVEC! V celkovém hodnocení Barunce patří  v její kategorii zatím 5. místo.

barča
Barbora Janovská – i přes smůlovité zranění z úvody sezóny může být s výsledky a výkony v r.2020 spokojená!

Na startu v Jeseníku jí sekundovala její týmová kolegyně, letos neméně úspěšná Justýna Novotná. Zajela závod také výborně a  za Barčou finišovala na 2. místě! Takže v samotném závěru sezóny zajistily naše „zlaté“ holky  pro MORAVEC Team ještě jeden cenný „double“! Bravo a opět se sluší poděkovat za vzorné repre oddílu!

justa
Co o Barče janovské  se dá říct jako přes kopírák   i o Justýně Novotné.

Dvakrát se na start postavil v Oderském poháru i šestiletý Jonášek Janovský. V Žádlovicích bojoval jako ten statečný  David s Goliáši: ve společné  kategorii všech žáků dokončil na 24. místě! Vyjel si jeden bodík, který mu po šesti závodech zajišťuje celkové 45. místo. Ve Vrbně pod Pradědem, kde Jonášek také závodil, si dali pořadatelé přece jen práci a vyčlenili z žákovské kategorie ty nejmladší hochy do kategorie „Žáci – nábor“. A zde už to bylo o něčem jiném… Jonáš bral 4. místo! I jemu díky za statečnost a bojovnost! Zde, ve výsledkovém souhrnu, si můžete dosavadní umístění našich v „Oderáku“ ověřit.

jonáš
Velký příslib pro budoucnost: Jonášek Janovský!
MTB Cannondale kritérium Brno – 19. září 2020

I na této akci nechyběl dres MORAVEC Teamu. Velmi úspěšně nás zde reprezentoval Petr Šich, který zde svými výsledky navázal na svoje úspěšné  účinkování při finálovém závodu Českého poháru horských kol. Ve společném, startu mužů dojel Peťa absolutně na 3. místě, v rámci  MTB přeboru Jihomoravského kraje bral druhé místo a ve své kategorii mužů do 23 let byl nejrychlejší! I on tak udělal povedenou tečku za svojí, letos tolik povedenou sezónou! Bravo MORAVEC, už ani nevím po kolikáté chválím a obdivuji…?

šich
Cenný bronz Petra Šicha z „Cannondale MTB kriteria“ v Brně.
Nova Cup „Gočárovy schody“ Hr. Králové – 28.9.2020

A nebyl by to Peťa, kdyby nestíhal vyhrávat a vzorně nás reprezentovat  i v dalších závodech „nad plán“ v letošní komplikované sezóně! Jako například v Hradci Králové, kde se jel na svátek „Sv. Václava“,  jeden ze závodů maratonské bikové série Nova Cup – „Gočárovy schody“. Petr Šich zvítězil ve své kategorii velmi jistě, když druhému v pořadí, nám také dobře známému Dominiku Horákovi (Rafkarna Team) ujel o minutu…Zde mrkněte na Petrův výsledek  z „Gočárových schodů“.

šich2
Vítěz „Gočárových schodů“ Petr Šich, vlevo stříbrný Dominik Horák.

Další ze seriálů, který Petr Šich rád jezdí, je „Cykloman“, jehož „mateřskou“ základnou je Moravská Třebová. Z devíti závodů, které se letos v rámci této série odjely, stihl Petr rovných pět a z těch pěti slavil hned ve třech vítězství! Nejrychlejší byl  v silničním prologu, MTB městském kriteriu v Moravské Třebové a v silniční časovce. V prestižní kategorii muži >20 let mu patří celkové 5. místo. Takže opět: bravo MORAVEC a Petrovi velký dík za sezónu 2020! Zde si můžete zkontrolovat Peťovy výsledky na Cyklomanu.

šich3
Komu čest, tomu čest! (Stopadesát)Jednička Petr Šich na trati vítězného „mistráku“ v Peci pod Sněžkou.

Napsat komentář