Zlatý finiš v Brně-Lesné!

Po loňské pauze, kterou zapříčinil COVID19, se letos o druhé říjnové neděli opět roztočila kola oblíbeného a populárního regionálního závodu horských kol – Soběšická mulda. Hojná účast bikerů na letošním ročníku je  jasným signálem, že COVID19 jim závod z paměti zdaleka nevymazal! Bodejť! Vždyť tratě v lesích mezi Lesnou a Soběšicemi se už  léty staly – COVID / NECOVID – v pravdě kultovními! Letos nás zde hodně důstojně reprezentovala silná skupina šesti rajdrů.

Když píši silná skupina, nijak nepřeháním. Tří dívky, jeden chlapec a dva muži vybojovali celkem 6 medailí, z toho je jedna zlatá, 4 stříbrné a jedna bronzová. Výborná bilance! Bravo MORAVEC!

chlubnová
Šestiletá Ella Chlubnová uhání pro stříbro!

Dva naši „reproši“ závodili v rámci „Muldičky“ na spodní louce. Tím prvním byla v kategorii dívek 6-7 let   šestiletá Ella Chlubnová, která obsadila 2. místo, když nestačila pouze na o rok zkušenější Teu Žáčkovou (Open Cycling Academy). Té ve finálovém závodě podlehla nakonec o pouhých 12 vteřin. Ellinka tak znovu potvrdila, že její letošní výsledky nebyly vůbec náhodné, a že jí jak titul vítězky MTB „Vrchoviny“, tak především titul Mistryně ČR (obě prvenství v kategorii dívek do 6-ti let) patří zcela po zásluze! Jen tak dál!

Druhým naším reprezentantem na „Muldičce“ byl čerstvý celkový vítěz ve své kategorii na Šumperském poháru – devítiletý Matěj Kalina. Ten startoval v chlapecké kategorii 8-9 let a stejně jako Ella, i on vybojoval cenné stříbro! Rychlejší Matěje byl o 4 vteřinky nám dobře známý, Samuel Zítka (Bike Team Nové Město na Moravě), vítěz letošního závodu MTB „Vrchoviny“ v Boskovicích a stříbrný ze závodu stejné série v Knínicích.

novotná
Justýna Novotná zakončila mistrovskou sezónu . jak,jinak – mistrovsky!

Na okruhu 5 km svedlo souboj 9 dívek mládí 10-12 let. Naše horká favoritka, úřadující Mistryně ČR, Justýna Novotná potvrdila suverénně úlohu horké favoritky a zvítězila před dvojicí děvčat Bike Teamu Nové Město na Moravě – Kopřivová, Marešová. Právě Jusťa udělala symbolickou zlatou tečku za účinkováním MORAVEC  Teamu v letošní sezóně!

Medailově jsme ale ten den na „Muldě“ ještě zdaleka nekončili… Asi jako na hodně vydařený rok bude na ten letošní vzpomínat i další naše z již zkušená reprezentantka, starší žákyně Barbora Tlamková. I ta si vyjela v Brně – Lesné cenné 2. místo, když o slabou půlminutku nestíhala jen výbornou Nikolu Bradáčovou (ACT Lerak).

tlamková
Cenné stříbro pro Barču Tlamkovou.

V závěru bikového dne v Brně se bezvadně prezentovali ještě dva naši dopspělí „snajpři“. Pavel Balák na „patnáctce“ bral v konkurenci 19-ti borců také stříbro,  od zlata ho dělilo nicotných 9 vteřin. Bezmála padesátka borců – elitních mužů, včetně MORAVCE Petra Šicha, svedla souboj na „třicítce“ a i Peťovi se podařilo vyjet bednu! Obhájil bronz z minulého ročníku Muldy v r. 2019 a i on asi bude mít na sezónu r. 2021 převážně pozitivní vzpomínky.

balák
Spolehlivý sběratel medailí pro MORAVEC Team: Pavel Balák. Svoje kvality potvrdil ziskem stříbra i na Muldě!

Stejně jako celý MORAVEC Team, který letos znovu potvrdil, že se před jeho rajdry musí mít stále všichni soupeři „zatraceně“ na pozoru! Díky šesti statečným z Brna-Lesné za vzorné repre oddílu (dík též jejich podpůrným týmům), a k jejich medailovým profitům samozřejmě –  gratulace! Zde je kompletní výsledkový servis a protože na Muldě nechyběl ani letos zkušený fotograf a náš kamarád, František Čefelín, je k okouknutí i bezva fotogalerie.

šich 2
„Rapsodie ve žlutém“..! Aneb to nejlepší z Muldy 2021. S naším Peťou Šichem včetně!

Napsat komentář