Nikola s Danem na trati!

Není to tak dávno, co jsme startovali do stavu manželského Terezku Tlamkovou (dnes Hlubinkovou) a Jakuba Hlubinku… Minulou sobotu přišla řada na Kubovu mladší sestru Nikolu Hlubinkovou (svatební oznámení), bývalou výtečnou cyklistku, která byla po dlouhá léta nejen oporou MORAVEC Teamu, ale  i České juniorské reprezentace. Životním partnerem Nikoly se stal jeden z nejlepších současných českých silničářů, Daniel Turek. No a MORAVEC Team na startu jejich životního závodu nemohl chybět! 

DSC_0030
První krůčky Nikoly a Dana v novém stavu manželském..!

Pomyslný start se odehrál předposlední říjnovou sobotu v pravé poledne v kostele Povýšení Svatého Kříže v Benešově, kde důležitou roli „startera“ obstaral náš kamarád a příznivec, místní pan farář,  Páter Pavel Koutník. Mimochodem: „peloton“ svatebčanů se jen hemžil Danovými cyklistickými parťáky – skutečnými esy ve svém oboru! Za všechny jmenuji alespoň skvělého českého silničáře Leopolda Königa. 

Krátce před třináctou hodinou se otevřeli dveře kostela a my jsme mohli obdivovat krásnou nevěstu! A samozřejmě, že to „seklo“ i ženichovi! Po spršce štěstí z rýže, kterou svědomitě počastovaly čerstvé novomanžele děti z MORAVEC Teamu, přišlo na řadu „zalíkovací“ povídání,  tentokrát sepsané netradičně – v místním Horáckém nářečí (Nikola a Daniel). To, že pan ženich rozuměl téměř všemu dokazuje, že už je v našem regionu velmi dobře aklimatizován, že je zde zkrátka – jako doma..!

DSC_0055
Jen pár minut je Dan ženatý a už nasazuje k úniku..!

Nenachytali jsme ho ani jízdou na historickém dámském kole ze sbírky  Radka Kaliny, který je na akci zapůjčil (za půjčení velký dík Radku!). Jako nic na něm odkroužil dva předem stanovené okruhy, přičemž jeden z okruhů odjel gentlemansky za novomanželku Nikolu:  její krásné šaty by byly přece jen vystaveny nadměrnému riziku a Nikča si s sebou do kostela dres zapomněla vzít…

Protože obě zkoušky – jak teoretickou,  ze znalosti regionálního jazyka, tak i praktickou cyklistickou zkoušku ze znalosti jízdy na kole,  Dan zvládl na „jedničku“, shodli jsme se – jako MORAVEC Team – že je Nikoly hoden a že si ji určitě zaslouží!

DSC_0006
Takový Carbon pod sebou Dan ještě určitě neměl..!

Po předání dárečků od nás, které jim – pevně věříme – budou jejich slavnostní den dlouho připomínat a po společném focení, vyrazily tedy oba mladí cyklisté na prolog své životní jízdy, kterým zpravidla svatební den a následná svatební noc bývá. No a od neděle už šlápli oba do pedálů první „ostré etapy“ ve stavu manželském! Přejeme, ať je jejich jízda v takovém tempu, jaké si budou přát, bez pádů a defektů a postupně ať se jejich dvoučlenná rodinná skupinka v úniku rozroste minimálně na skupinu desetičlennou! Bude to lepší hlavně na pošetření sil: když se všichni pravidelně a poctivě prostřídají na čele skupiny v úniku, do cílové rovinky pak zbude sil na „špurt“ určitě dostatek!

Zde je k vidění  fotogalerie ze slavnostní soboty (z dílny Karla Všetuly – díky Karle!).

A ještě mrkněte tuť:

Pozvání MORAVCŮM a – samozřejmě i čerstvým novomanželům – na nejbližší akce, které budeme organizačně zajišťovat:

  • Čtvrtek 28.10. 2021 – zakončení cyklistické sezóny hvězdicovou jízdou na kopec Malý Chlum u Bořitova. Sraz cyklistů či turistů (je to jedno) u paty rozhledny mezi 13.00-14.00 hod. Zatopíme, takže si vezměte s sebou na opečení párek, klobásku…
DSC_0112
Na Chlumu máme za r. 2020 „áčko“…
  • Neděle 31.10. 2021 – drakiáda Drakec MORAVEC. Na tradičním místě, v tradičním čase. Drakiáda 2021
IMG_9664
Ani Drakec se loni kvůli COVID19 nekonal… Ale letos jdeme opět na to!
  • Sobota 6.11. 2021 – slavnostní Večer vítězů Poháru Drahanské vrchoviny 2021. Pohostí nás opět kulturní dům obce Suchý, akci odstartujeme v 17.00. Týká se to hlavně z našich řad těch, kteří se v celkovém pořadí OPEN umístili do 5. místa, nebo v celkovém pořadí OBCE do 3. místa. Prosím touto cestou MORAVCE – dobrovolníky (hlavně z řad rodičů), aby se mě  přihlásili na pomoc, s organizačním zajištěním slavnostního večera. Předem díky moc!
editor-8-80-cs_1
Po dvou letech opět pohostí slavnostní večer Sokolovna obce Suchý.
  • Čtvrtek 30.12. 2021 – tradiční oddílové Výroční ro(c)kování. Od 15.00 hodin v restauraci Morava Benešov.

Napsat komentář