Držíme palce!

Když jsem se připravoval na moderování 5. závodu letošní MTB „Vrchoviny“, Velké ceny Knínic, mrknul jsem letmo na historii jednoho z nejmladších závodu seriálu, který letos –  mimochodem  – oslavil malé jubileum (jel se už jeho 5. ročník). A upoutal mě výsledek startu juniorů-kadetů při premiéře v Knínicích v r. 2017.

V konkurenci šesti mladých borců obsadili tehdy první čtyři místa reprezentanti MORAVEC Teamu v čele s Honzou „Džony“ Šindelářem, který zde tehdy porazil své tři týmové kolegy: Peťu Šicha, Vítka „Suchoše“ Suchánka a Karla Vinického. Závod v Knínicích se tehdy jel 16. září a určitě si vzpomenete, že ho provázelo deštivé a chladné počasí. Technické  tratě knínického „Val di Sole“, které jsou dost náročné i za sucha, se tak rázem staly bahnitými, kluzkými a docela extrémně náročnými. „Džony“ se však v tomto nečase a náročných podmínkách předvedl v tom nejlepším světle a ukázal, že je vskutku odolným borcem a vysloveně klukem do nepohody. Jeho tehdy jasné vítězství s náskokem více jak 3 minuty to jen potvrzuje.

I aktuálně jede usměvavý sympaťák a pohodář ze Svaté Kateřiny u Blanska Honza Šindelář – přeneseně řečeno – podobnou náročnou „race“. Podmínky jsou znovu docela složité, byť ho tentokrát nepronásleduje smečka férových soupeřů. Jeho současný soupeř je těžší, protože je  nekorektní, záludný, nevyzpytatelný… Ale jak znám „Džonyho“, vůbec nepochybuji, že podobně jako  před čtyřmi lety to v Knínickém blátě soupeřům „natřel“ rozdílem třídy, stane se tak i tentokrát, a že nemoc, která ho v současnosti limituje, porazí a překoná! Že začátek příští sezóny v pohodě stihne, a že se s ním na bikových tratích opět brzy uvidíme! Je před ním  totiž ještě hodně cyklistické rachoty: navázat například na svoje nemalé silničářské úspěchy, ale hlavně  spolu se svými kámoši – bikery (a je jedno, jsou-li z MORAVEC Teamu, ACT Lerak, NUTREND Specialized nebo z HEAD ProTeamu Opava) znovu vysoko pozvednout prapor českého bikingu a pokračovat ve stopách  Kulhavého, Spěšného, Cinka…

Držíme Ti „Džony“ palce,  a přejeme Ti velmi brzké uzdravení! Protože bez Tebe to na závodech není zkrátka vono…! Drž se chlape a prosím, pospěš zpátky za námi na start!

 

Napsat komentář