I „druhý sled“ úspěšný!

V roce 2021 byli naši rajdři úspěšní nejen na MTB pohárech českém a šumperském, ale také na poháru, na kterém jsme kdysi svoje závodní aktivity začínali: Ano, správně, jedná se samozřejmě o MTB „Vrchovinu“, která slavila v r. 2021 už jubilejní, 20. výročí svého trvání!

Asi z 20-ti leté historie Poháru Drahanské vrchoviny by jsme nenašli ročník, ve kterém by se nám nepodařilo nějaký ten prestižní pohár „vyválčit“… Nebylo tomu jinak ani ve druhém „Covidovém“ roce, kdy byl počet závodů této série sice opět redukován, ale stihlo se už odjet přece jen  7 velkých cen a naši „stíhači“ byli samozřejmě ostře při tom! Ve dvanácti kategoriích o body a poháry jich bojovalo celkem 27!

Naše úspěšné reprezentantky v kategorii dívek do 6-ti let: Lišková (vlevo) a Chlubnová (uprostřed).

V prestižním pořadí OPEN brali MORAVCI celkem 9 pohárů: tři zlaté, dva stříbrné a čtyři bronzové! O zlaté se postarali rouchovanští Lukáš Brabenec a Ella Chlubnová (oba v kategoriích do 6-ti let) a Petr Šich z Velkých Opatovic, který opanoval nejprestižnější kategorii muži – ELITE. Dva stříbrné vybojovali pro MORAVEC Team „odrážedlista“ Eliáš Maivald s dalším excelentním bikerem z Rouchovan – Šimonem Chlubnou (chlapci 9-10 let). A o čtyři bronzové se postarali: Viktorka Hlubinková (odrážedla), Terezka Lišková (dívky do 6-ti let), Matyáš Maivald (chlapci 9-10 let) a Barča Tlamková (starší žákyně).

A aby těch pohárů nebylo málo: V pořadí OBCE jich naši vybojovali celkem 5! Dva zlaté patří Sebastianu Kovářovi (odrážedla) a Barboře Tlamkové (starší žákyně) a tři stříbrné Honzíkovi Šteflovi (odrážedla), Jonáši Janovskému (7-8 let) a Barboře Janovské (starší žákyně). Bravo MORAVEC! Zde si můžete naše parádní výsledky v pořadí OPEN a OBCE zkontrolovat.

O našem vítězném tažení MTB Šumperským pohárem je zmíněno v jiné aktualitě, zde bych chtěl ještě vyzdvihnout naši docela patrnou stopu v seriálu MTB maratonů Kolo pro život. Úřadující Mistryně ČR v kategorii 5-6 let, Ella Chlubnová, se jako „prvoročačka“ dokázala prosadit na Kole pro život v kategorii 6-7 let, když vybojovala celkové 4. místo! Její starší bratr, Šimon Chlubna skončil v konkurenci chlapců 8-9 let dokonce druhý! A zlatou tečku za našim účinkováním v této soutěži v r. 2021 udělal náš zkušený veterán, Pavel Balák, který bral celkové prvenství v kategorii mužů 50-59 let (Prestige Trophy Classics)! Bravo MORAVEC! Výsledky jsou zde k ověření.

A pro úplnost ještě doplním info o cyklokrosové aktivitě třech našich „mušketýrů“… Resp. dvou „mušketýrek“ – cyklokrosařek a jednoho „mušketýra“ – cyklokrosaře. Starší žákyně Barbora Janovská sice na MČR v Jičíně pro nemoc nestartovala, nicméně 25. místo v celkovém pořadí Českého poháru není vůbec špatné! Nejlepšího výsledku dosáhla Barča v Rýmařově, kde dojela 13. Druhá naše starší cyklokrosová žákyně, Eliška Širučková sice také „mistrák“ v Jičíně nejela, ale celkově skončila jen dvě příčky za Janovskou a může se pochlubit dvěma 20. místy z Rýmařova a Jeseníku. Třetí do cyklokrosového „mariáše“ – Ondra Širuček zápolil v kategorii mladších žáků s mnohem početnější konkurenci soupeřů než děvčata a z tohoto pohledu je třeba vidět jeho celkové 44. místo. Nejrychlejší byl také v Rýmařově, kde dojel 22. I tato data si můžete zde ověřit.

Můžete taky omrknout bohaté fotogalerie z výše uvedených akcí. Fotky jsou převážně od našeho „dvorního“ fotografa, Karla Všetuly.

Napsat komentář