SLR2 – druhý den v poho!

Dobrovolná pomoc MORAVCŮ probíhala na Brněnském výstavišti i na závěr třídenního veletrhu Sport Life,  kdy tentokrát dokonce šestka statečných zvládla stejně jako v předešlém dni, velmi odpovědně a vysoce profesionálně  pořadateli svěřené úkoly, které souvisely s hlavním veletržním během na 10 km.

DSCN4432
Nedělní šestka dobrovolníků MORAVCE. Páteří naší úderky byli Tlamkovi z Okrouhlé.

Stejně jako v sobotu i v neděli jsme byli rozděleni na dvě skupiny: Pavel s holkami Barunkou, Verunkou a Hankou byli k dispozici paní Ireně Markové v prostoru startu a cíle (pavilon „F“), Petr s Davidem zajišťovali hladký chod šatny, jenž byla dočasně, pro účely závodu, zřízena v malém pavilonu „M“, a která byla tentokrát dohromady pro ženy i muže. Po tradičním dodržení poranního pitného režimu jsme se bez okolků vrhli na plnění svěřených úkolů. Oproti sobotě lechtalo na listopad neobyčejně vydatné sluníčko svými paprsky přítomné na Výstavišti již od rána a možná i díky tomu se běžci „courali“ do šatny hned po jejím otevření, plynule po celou předzávodní dobu. Takže jsme s Dejvem a našimi dvěma dočasnými mladými pomocníky z ochranky neměli žádný stres z návalů.

DSCN4443
Hlavní Veletržní běh krátce po startu. Slunce dalo objektům na Výstavišti „amerikánský“ vzhled.

Po odstartování závodu jsme na pokyn šéfa organizačního výboru p. Petra Bartoška jistili trať v okolí našeho pavilonu a ve druhém kole se ukázalo, jak prozíravý to byl od ředitele závodu příkaz. V samotném závěru běhu byl Petr upozorněn jedním z běžců na bezvládné tělo běžkyně v trávníku u tratě! Naštěstí „náčelník“ má se zkolabovanými či dotlučenými  „sportsmeny“ již letité zkušenosti z našich dřívějších dobrovolnických misí, takže celkem rychle dostal rutinním záchranářským postupem patnáctiletou běžkyni jakž – takž do „normálu“. Z následné komunikace s ní se pak dozvěděl důležitou věc, že borka trpí astmatickou chorobou a zřejmě na desetikilometrové trati a za nezvykle teplého počasí svoje síly dost přecenila… O ostatní se už postaral lékař, kterého Petr paralelně s kříšením závodnice ve chvilce obstaral… Konec dobrý, všechno dobré… Početné hloučky diváků pak mohli zatleskat spanilému běhu fenomenálního Dana Orálka, který svoje loňské prvenství obhájil zcela suverénně! Fotky i z neděle jsou k vidění už zde, ve druhé polovině fotogalerie, samozřejmě opět se stručným komentářem. Zde jsou pak výsledky hlavního Veletržního běhu.