Sprinty: úplná sbírka!

Tak už to vypuklo! Trať v Praze – Řepích hostí o druhém dubnovém víkendu českou bikerskou špičku v rámci premiérového závodu Českého poháru horských kol. V sobotu se odjely závody ve sprintu (XCE – eliminator) a k naší velké radosti jsou dosavadní výkony a výsledky našich rajdrů nad očekávání! Vždyť kdo by v sobotním deštivém ránu věřil, že se odpoledne budeme radovat ze dvou (tří) zlatých, jedné stříbrné, jedné bronzové a jedné „bramborové“ medaile?

IMG_3684
Premiérový nedailový úspěch Honzy „Johnyho“ Šindeláře v dresu MORAVCE. Jen tak dál, Honzo!

Plný tucet MORAVCŮ zasáhlo do sprintérských soubojů a svými výkony a výsledky všichni potvrdili, že se těší na úvod sezóny nejen výborné formě,  ale též tolik potřebné závodnické pohodě. Už dvojí finálová účast žáků nás velmi mile překvapila a po rozhodující jízdě se mohl Honza „Johny“ Šindelář radovat z bronzové medaile – premiérové, kterou vybojoval v dresu MORAVCE! Po finálové jízdě „qarteta“ nejlepších navíc patřila  ta nepopulární „bramborová“ placka, ale v rámci závodu ČP také velmi cenná, Tomáši Tlamkovi „Contadorovi“! Příkladně zabojovali i dva naši elévové v této kategorii: Jakub Tesař byl klasifikován na začátku čtvrté desítky výsledkových listin a nejmladší z MORAVEC Teamu – Roman Šindelář, v páté desítce početně nejobsazenější kategorii dne.

IMG_3686
Úžasné „double“ díky Anně a Janě! Musíme zapátrat v archivu, zda se nám vůbec na ČP někdy něco podobného zadařilo?

Věru řádně „namlsaní“ výsledkem starších žáků byli tedy MORAVCI před startem kategorií kadetů a kadetek. A výsledková medailová žeň právě díky kadetkám utěšeně pokračovala! Anna Zemánková spolu s Janou Tesařovou proklouzli do finálové jízdy velmi jistě a z ní si udělali oddílový přebor! Jak jinak lze okomentovat Anino zlato a Janino stříbro? Skvělý výsledek dvou jmenovaných medailistek podtrhly svými výkony i Kristýna Haasová (semifinále jí uniklo je o pověstný „fous“) a Monika Konečná, které ve výsledkových listinách atakovala elitní „patnáctku“! Po zadu za holkami v této kategorii nezústali ani kluci. Horká čerstvá posila MORAVCE – Karel Vinický se v sobotu předvedl v tom nejlepším světle, když umístění v elitní desítce mu uniklo jen velmi těsně… Výborně si vedl při své závodnické premiéře na velkém závodě i Víťa Suchánek, který se hned na úvod vešel do třicítky nejlepších a těsně za ním byl klasifikován i Matěj Mazánek.

IMG_3691
„Lysický dinamit“ ukázal vítězstvím v pražských sprintech svoji bezprecedentní výbošnou sílu!

Po TOP výsledku MORAVCŮ z kadetských startů to ale stále ještě nebylo vše… Junior Dominik Prudek, mající zkušenosti ze sprintů již z minula, tyto v sobotu v Praze Řepích skvěle zúročil! Už jistota, s jakou prošel do finále, dávala tušit, že by mohl být v již ostře reprezentačními trenéry sledované kategorii oním pověstným černým koněm. A předtucha se naplnila. Domča finálovou jízdu suverénně ovládl, přičemž jeho taktický  a vysoce vyzrálý výkon musel být přítomnými cyklistickými odborníky vysoce oceněn! O kvalitách našeho borce svědčí i luxusní, víc jak dvouvteřinový náskok v cíli před druhým Krištofem Solařem (Slavíčkovec – MERIDA Team Kolín). Neopomeneme samozřejmě zmínit ani „závorkovou“ zlatou medaili z úvodníku tohoto článku, kterou vybojovala naše odchovankyně Adéla Šafářová (NUTREND Specialized), když s přehledem ovládla kategorii juniorek a opět potvrdila svoji letošní bezkonkurenčnost a neporazitelnost zároveň! Pojďme tedy na okulibý výsledkový souhrn našich z pražských sobotních sprintů:

  • Starší žáci – 3. Jan Šindelář, 4. Tomáš Tlamka „Contador“, 42. Jakub Tesař, 57. Roman Šindelář.
  • Kadetky – 1. Anna Zemánková, 2. Jana Tesařová, 9. Kristýna Haasová, 16. Monika Konečná.
  • Kadeti – 11. Karel Vinický, 30. Vít Suchánek, 32. Matěj Mazánek
  • Junioři – 1. Dominik Prudek
  • Juniorky – 1. Adéla Šafářová
IMG_3688
Adéla Šafářová suveréně ovládla závod ve sprintu juniorek. Nemýlím-li se, v této disciplině se z vítězství radovala vůbec poprvé!

K super výsledkům a výkonům našich není třeba dalších slov… Medailistům blahopřejeme, všem pak díky za vzorné repre oddílu, bezchybný podpůrný tým nevyjímaje! Bravo MORAVEC! A držíme palce i na zítra, ať „padá dobrá karta“ jako dnes! Tuť je výsledkový servis, zde už jsou  autentické fotografie, co je z XCE a co z XCO určo rozeznáte…

Napsat komentář