Vydařený „etapák“!

Tradiční cyklistický silniční etapový závod Regionem Orlicka, jehož centrem bylo opět půvabné východočeské městečko  Lanškroun, byl tentokrát vypsán pro kategorie žáků, žákyň a kadetek. V bohatém, zkušeném a bezmála stopadesátihlavém  mezinárodním pelotonu nechybělo o posledním letošním květnovém víkendu ani pět elitních členů MORAVEC Teamu, kterým byl závod našimi trenéry „naordinován“  jako kvalitní silová příprava před dalšími důležitými bikovými bitvami.

IMG_20160529_082653Čtyři těžké etapy během tří dnů zvládli kadetky Jana „Džejn“ Tesařová, Kristýna Haasová a Anna Zemánková spolu s týmovými kolegy, staršími žáky Tomášem Tlamkou „Contadorem“ a Honzou „Johny“ Šindelářem nad očekávání! Především Tomáš Tlamka „Contador“ svými výbornými výkony v pravdě zasakočil soupeře – specialisty silničáře, když hned v první páteční etapě dospurtoval ve druhé skupině jako 7. s minimální ztrátou na vítěze! Že nešlo o náhodu, dokázal v následných dvou sobotních etapách (tou první byla časovka jednotlivců), když se opakovaně  dokázal umístit v TOP 10! Závěrečnou, nedělní „Královskou“ etapu poznamenaly noční bouřky provázené přívalovými lijáky. Tato razantní změna klimatu způsobila nánosy nečistot na orlických silnicích, které pořadatelé přes všechnu snahu nabyli schopni – logicky – operativně zvládnout.  Za dané situace bylo třeba jet na jistotu, neriskovat zbytečný pád, tím spíš, když v lesních pasážích etapy byly silnice ještě dokonce i mokré a tím nebezpečně kluzké… Přesto i v této etapě „Contador“ stíhal v pohodě na jistotu v první půli startovního pole, dojel 30. což mu vyneslo v celkovém pořadí více než lichotivé 15. místo!

IMG_20160528_153627a

V těžké konkurenci se ale neztratili ani další čtyři naši mušketýři a mušketýrky. Cenné zkušenosti nasbíral určitě Honza Šindelář, kterému sedla především poslední, nejtěžší „Královská“ etapa, ve které docílil nejlepšího výsledku. Z děvčat byla naším lídrem na silnicích v okolí Lanškrouna tentokrát Anna Zemánková, která zde IMG_20160529_082700dokázala uplatnit svoje neoddiskutovatelné silové schopnosti. Všechny etapy zvládala do 30. místa a přičemž se výsledkově nejvíce blýskla ve třetí, 42km dlouhé odpolední etapě, kdy jí patřilo dokonce umístění v TOP 15! Jana Džejn Tesařová zajela výborně hned úvodní etapu (18. místo), aby si pak vyrovnanými výkony zajistila celkové umístění na začátku třetí desítky výsledkových  listin kategorie kadetek. Vyrovnaným a kvalitním výkonem se prezentovala i Kristýna Haasová. Ta zajela nejlepší výsledek (30. místo) také hned na úvod a nastavenou laťku držela až do nedělního cíle. I její celkové umístění na začátku čtvrté desítky výsledkových listin má určitě svoji cenu.

IMG_20160528_153627Pět MORAVCŮ potvrdilo na etapáku Regionem Orlicka svoji univerzálnost a  obdivuhodnou schopnost prosadit se i v typu závodu, který až zas tak moc nepreferujeme. O to víc jsou výsledky našich cennější a tato náročná silová příprava bude zúročena v dalším průběhu sezóny výsledky ještě cennějšími – a to v naší hlavní disciplíně – klasickém cross country. Bravo MORAVEC, díky všem za vzorné repre oddílu, podpůrný tým samozřejmě včetně! Zde prkněte na přehledný výsledkový lanškrounský sumář:

MORAVEC Team / Etapa /   umístění
 / celkové umístění 1-47km 2-11km 3-42km 4-41km
Kristýna Haasová / 32.  30.  40.  31.  32.
Jana Tesařová / 23.  18.  30. 35.  21.
Anna Zemánková / 19.  25.  26.  15.  22.
Tomáš Tlamka / 15.  7.  10. 6.  30.
Jan Šindelář / 76.  72.  81.  94.  61.

Zbývá ještě doplnit, že se ještě Tomáš Tlamka „Contador“ dokázal umístit i v rámci bodovací soutěže o fialový trikot, kdy byl hodnocen jako 11. nejlepší. Zkrátka srdce Vlastíka MORAVCE, který byl výhradně specialistou silničářem, tam na hoře v cyklistickém Nebi o víkendu nad výkony našich v Lanškrouně  zaplesalo! Zde snad brzy dohledáme výsledkový servis. Nebo i zde by se mohli výsledky z Lanškrouna objevit… Každopádně zde je již z lanškrounských etap od trenéra Milana Tlamky pěkná fotogalerie

Napsat komentář