Sada „palcek“ z Náměště!

I když tuzemská biková sezóna má už svoje vrcholy za sebou, elitní snajpři MORAVEC Teamu zdaleka nezahálí… Jednak bude magnetem jejich pozornosti v průběhu srpna a září finišující prestižní MTB „Vrchovina“, jednak bude ve  stejném období i hodně jiných příležitostí, kdy v rámci bikových závodů různého typu se budou moci naši nejlepší „popasovat“ s kvalitní konkurencí…

13987208_1481894458503436_1160587253_o
Dominiku Prudkovi forma „drží“! V sobotu byl v Náměšti nad Oslavpo nejrychlejší na okruhu 40km!

A jednou z takových příležitostí byl minulou sobotu v Náměšti nad Oslavou MTB maraton v rámci GALAXY série 2016. Trojice borců v dresu MORAVEC Teamu, kteří vyzvali trať dlouhou 40 km si vedla víc než zadtně, čehož je důkazem kompletní medailová sbírka! čersvý Mistr ČR v MTB XCE, junior Dominik Prudek zajel maraton excelentně, když byl na „malém okruhu“ absolutně nejlepší a samozřejmě suverénně ovládl i svoji kategorii! Jeho čas byl jen o necelých pět vteřinek nad pldruhé hodiny a jeho náskok na druhého v pořadí Lukáše Davida (Cyklo Atom Cycling Team) „koštoval“ více jak deset minut! K výkonu Dominika není třeba více dodávat..!

13987179_1481894568503425_2084641587_o
Adama Baláka zas tak často v „bikové“ akci nevidíme… O to cennější je jeho bronz z Náměště nad Oslavou!

V náměšti jsme měli na „čtyřicítce“ v hlavní kategorii mužů další želízko v ohni díjy Adamu Balákovi (syn Pavla Baláka). Ten na startech MTB závodů letos zatím příliš neobjevoval, v Náměšti nad Oslavou však potvrdil svoji extratřídu, když v „nařízlé“ konkurenci dokázal vybojovat bronz! Ve vzácně vyrovnaném závodě ztratil Adam na první místo pouhých šest vteřin! Skvěle si na tratích poblíž řeky Oslavy vedl i Adamův strýc, Pavel Balák, který po výborném výkonu dospurtoval ve své kategorii na stříbrné pozici! I zde byl souboj o čelo vzácně vyrovnaný: první tři borci dojeli do cíle v rozmezí necelých dvaceti vteřin, přičemž Leoše Baláka dělilo od zlata nicotných 9 vteřinek… Blahopřání patří všem třem našim medailistům a poděkování za vzorné repre oddílu nemůže chybět.  Bravo MORAVEC! Detaily k závodu (včetně výsledků) a celé GALAXY sérii najdete zde.

Napsat komentář