„Contador“ jede Evropu!

Skvělou bikovou sezónu zažívá letos Tomáš Tlamka „Contador“. Jeho soustavné TOP výsledky samozřejmě neunikly pozornosti trenéra České žákovské a kadetské reprezentace Ivana Sovy a tak není divu, že Tomáš bude od pondělí 15. srpna až do párku 19. srpna 2016 reprezentovat na MTB Mistrovství Evopy uváděných kategorií, které pohostí naši rakouští sousedé v malebném městečku Graz.

13062415_1036672133046381_3514399703948008390_n
Tomáš Tlamka „Contador“ si reprezentační tričko vyzkoušel letos na jaře na závodech v Maďarsku.

Po Radimovi Kovářovi, Nikole Hlubinkové a Adéle Šafářové je tedy Tomáš Tlamka „Contador“ dalším reprezentantem z řad MORAVCE na „Evropě“. Tomovi ale patří ve srovnání se svými reprezentačními předchůdci primát: jako první MORAVEC se stává reprezentantem na ME v žákovské  kategorii a je to dáno tím, že tato reprezentace elévů byla vytvořena teprve loni. V době, kdy byl v Tomášově věku Radim, Nikola či Adéla, česká reprezentace v této věkové kategorii ustavena ještě nebyla.

Untitled
Pět borců a tři borky čítá výběr trenéra Ivana Sovy pro nadcházející Mistrovství Evropy v Grazu. Budeme držet palce!

A co „Contadora“ v Grazu čeká? Věru perný nikoli den, ale hned celý týden! V pondělí jsou na programu závody štafet, v úterý technické disciplíny, ve středu MTB sprinty, ve čtvrtek MTB maraton a vše vyvrcholí v pátek klasickým XCO. Tomovi budeme držet palce , vše budeme samozřejmě pečlivě sledovat a v tomto článku hledejte průběžne zprávy o účasti boce z MORAVCE na MEv Rakousku. Zde jsou k MTB ME žáků a kadetů veškeré podrobnosti, no a zde si můžete zavzpomínat na dosavadní MTB „evropské“ stopy MORAVCŮ:

 

Napsat komentář