„Back to Poland“!

Zpátky do Polska! Tak můžeme volně přeložit nadpis této aktuality a neznamená to nic jiného, že bikeři MORAVCE po letech opět našli cestu k našim severním sousedům a samozřejmě taky soupeřům…. Především jména polských městeček Szcawno Zdrój či Jelenia Gora jsou ještě z časů éry Radima Kováře a Nikoly Hlubinkové stále v naší živé paměti. A právě do Jelenie Gory „zabrousil“ minulou sobotu úderný tým MORAVCE a k naší  radosti se jednalo o návrat ve velkém stylu!

golemmtbvy2108
Letos má Dominik Prudek oprávněný důvod ke spokojenému směvu. Mistr ČR v MTB XCE se může po sobotě pochlubit stříbrem z MTB XCO v Jeleni Goře.

Stalo se již zažitou tradicí, že ve jmenované lokalitě na polské straně Krkonoš pořádá závod zdejší rodačka skvělá polská bikerka Maja Wloszowska a ne jinak tomu bylo i letos. Vzorně připravená „race“ na kvalitní náročné trati a za stejně kvalitní a těžké konkurence si „střihnul“ náš letos velmi úspěšný junior Dominik Prudek. Ve svém startu odvedl kvalitní práci a na úspěchy svých výše jmenovaných MORAVCŮ dokázal navázat! Od startu udával tempo závodu, hlídal si čel závodu a v závěru nestačil pouze na dalšího z „přespolních“ Čechů, svého už letitého soupeře, Michaela Zeťáka. Oba za sebou nechali velmi početnou, nažhavenou a bezesporu kvalitní úderku domácích borců, což je skutečnost velmi pozoruhodná!  Vždyť polští „rajdři – srdcaři“ jen velmi neradi přenechávají nejvyšší vavříny v domácím prostředí někomu cizímu… O to je „double“ výsledek českého dua cennější! Zde si můžete odkontrolovat výsledky a uvidíte, že nekecám…

golemmtbvy2012
Vzhledem ke svým letošním výborným výsledkům je Dominik logicky středem pozornosti médií.

Že má před cyklokrosy Dominik Prudek sil na rozdávání, o tom svědčí i jeho výborný výsledek, kterého dosáhl minulý týden na oválu dráhy brněnského velodromu. Na juniorském dráhařském národním šampionátu byl Domča klíčovou osobností kvarteta Favoritu Brno, které ve stíhacím závodě družstev na 4km vybojovalo bronzovou medaili! Takže ještě jedna pochvala pro Dominika! A díky moc, chlape,  za vzorné repre MORAVCE!

Napsat komentář