Finále v přípravě..

Ve spolupráci s Městem Boskovice jsou již v plném proudu přípravné práce na finále letošní jubilejní „Vrchoviny“, které už po třetí za sebou pohostí Boskovice. Po dohodě s pořadatelem se mění zázemí boskovického závodu, kterým bude letos areál místní brokové střelnice, která s mistrovskou tratí bezprostředně sousedí a ze které na obávaný okruh rajdři odstartují. Minulou sobotu zde docela silný pracovní oddíl MORAVCE podnikl první „hrubé“ základní přípravné práce.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Když sekáči jdou…

Na takřka přírodní Šafářovu / Odehnalovu / Petrů trať naváže příjemné, taky výhradně přírodní prostředí startu a cíle, jakéareál brokové střelnice poskytuje. Prostoru vévodí něco jako správní budova, v jejíž blízkosti bude situován prostor vlastního startu a cíle, přičemž rajdři vyfrčí do areálu střelnice, aby ji v její severní části opustili a plynule se vnořili do lesního prostoru, na terén hlavní tratě. Kdo jiný, než Milan Šafář, „head“ stavitel tratí (nejen) MTB Poháru Drahanské vrchoviny je architektem těchto úprav no a dle pokynů jeho e trenéra Junior Teamu Milana Tlamky připravilo pět sekáčů v areálu střelnice svými po čertech ostrými křovinořezy základní, cca 500 m dlouhý okruh.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Po dobré práci vydatná starava! Italskou klasiku upekla velmi chutně Ivana Prudková!

To půvabnější část naší sobotní „úderky“ se zase postarala o zútulnění vlastního prostoru startu a cíle a když jsme ověřili plnně funkčnost zdejší udírny (díky Jirkovi Zavřelovi st.), mohli jsme s uspokojením konstatovat, že boskovické finále dostává zcela zřetelné, sympatické kontury. No a brigádníci z řad dětí? Také bezchybný výkon! A navíc jako první zajížděli čerstvě „vymlíkovanou“ základní trať. Nemusím ani zdůrazňovat, že o dobrou náladu v tom sobotním slunečném odpoledni opět nebyla v žádném případě nouze a možná i proto jsem práce stihli na plán, takže zamýšlené nedělní pokračování jsme díky sobotnímu předpisu „odpískali“… Ke smutku Lipenských a bartošových, kteří měli svoje kosy nabroušené právě až na neděli. Ale oni a ani ostatní MORAVCI nemusí truchlit: práce bude se závodem víc než dost a každý dostane je ještě příležitost přiložením ruky k dílu vyniknout! Zde je skutečně jen  pár fotek ze sobotní „rachoty“… Že je jich skutečně jen pár svědčí o tom, že se cellé odpoledne fakt odpovědně „bouchalo“…

Napsat komentář