MB: Bylo nás pět…

V Mladé Boleslavi se minulou sobotu odjel třetí závod Českého poháru v cyklokrosu za účasti pěti borců z MORAVEC Teamu. Naše podzimní dočasná cyklokrosová rota se tentokrát musela obejít bez sourozenců Tesařových, ale i v takto značně ztenčené síle zajela pětka našich „snajprů“  výborné závody! Důkazem toho je jedno umístění v TOP 5, jedno v TOP 10, jedno v TOP 20 a aby se to nepletlo, jedno i v TOP 30! Což neznamená nic jiného, že hned čtyři z pěti našich borců a borek dojeli na prestižních tratích ve městě aut na body! 

Říkejte mi prognostik. Lépe řečeno: úspěšný prognostik… Když jsem v některém z předešlých článků předpovídal, že je jen otázkou času, kdy se náš šikovný elév, Roman Šindelář, prosadí ve výsledkových listinách na bodovaná umístění, netušil jsem věru, že to bude už tak brzy… V Mladé Boleslavi to Romča dokázal a dva bodíky za 29. místo v kategorii starších žáků mu moc sluší! Ještě před ním svedla v nařízlé konkurenci čtyřiceti kadetek statečný souboj Anna Zemánková. Se ztrátou něco málo přes minutku na vítězku finičovala Aňa jako 10. v pořadí, když v souboj i o 9. „flek“ podlehla Dagmar Hejhalové z Dukly Praha, vnučce pana Františka Jursy, někdejšího trenéra naši Ikony – Vlastimila MORAVCE. I Anička Zemánková – stejně jako Roman Šindelář – zalouží za odvedenou mladoboleslavskou práci velký dík!

I start kadetů nás opět eminentně zajímal. Tomáš Tlamka „Contador“ s Honzou Šindelářem v něm předvedli výkony „první klasy“! Tomáš, který se evidentně velmi rychle „oklepal“ z nepříjemného jičínského „trkance“, po celý průběh závodu držel kontakt s čelem závodu a v cíli 5. místo je jeho letošním TOP výsledkem! Bravo „Contador“! Boj o „bramboru“ prohrál o nicotné dvě vteřinky a je třeba připomenout, že ve vyrovnaném závodě dojelo prvních pět borců v rozmezí půl minuty… Výbornou práci odvedl v závodě kadetů i Tomův týmový parťák, Honza Šindelář. I on si brousil zuby na umístění v TOP 10 a forma posledních dnů ho k tomu zcela opravňovala. Nešťastný a hlavně nepříjemný pád však vše zhatil.. Přesto to „Džony“ nezabalil a se sebezapřením závod dokončil na výborném, 20. místě! A i jemu patří naše pochvala!

Úplně na závěr mladoboleslavského cyklokrosového dne jsme mačkali palečky ve startu mužů ELITE Dominiku Prudkovi. Tomu ale tentokrát „nejeli nohy“ a závod nakonec vzdal… Díky všem MORAVCŮM za vzorné výkony na doraz, díky též podpůrnému týmu za vzorné zázemí pro naše rajdry! Zde si můžete ověřit kompletní výsledky.

Napsat komentář