I z „Muldy“ medaile!

O pět let starší než MTB Pohár Drahanské vrchoviny je další z kultovních bikových závodů – Soběšická Mulda. Zatím co náš PDV se aktuálně nachází v „pubertálním“ věku, Muldy svým letošním jubilejním 20. ročníkem už razantně překročila pomyslný práh dospělosti. Na výročním závodě minulou neděli nemohl chybět výběr MORAVEC Teamu a tak jako v minulých letech, ani letos se z lesů mezi Lesnou a Soběšicemi nevracíme  s prázdnou!

img_1042
Roman Šindelář vybojoval na Soběšické muldě pro MORAVEC ve své kategorii cenné stříbro!

Náš mladý a šikovný biker, Roman Šindelář se postaral v závodě kategorie chlapců 10-12 let  o náš sice jediný, ale o to cennější, stříbrný medailový úspěch. Ten je o to pozoruhodnější, vezmeme-li v úvahu, že Romča měl v nohách náročnou cyklokrosovou pohárovou „race“ z předchozího dne v Mladé Boleslavi. V závodě nestačil pouze na nám dobře známého „judistu“ z letošní „Vrchoviny, Michala Kupského z Dolních Kounic. Medaile našemu „dráčkovi“ moc „sekne“ a blahopřejeme mu k ní! Stabilní formu potvrdil v této kategorii i náš druhý rajdr v tomto startu, v cíli 12. Matyáš Koudelka.

p1090043
Spolu s Honzou Šindelářem st.. byl nejblíže medaili Karel Vinický. Oba nakonec skončili těsně pod „bednou“.

I když víc placek jsme letos na „Muldě“ neposbírali, neznamená to, že by výkony našich bikerů nestály za řeč. Naopak! Statečně se „porvala“ s těžkou konkurencí na „Muldičce“ v kategorii děvčat 6-7 let další letošní naše nová letošní posila, v cíli nakonec 13., mladičká Zita Žerníčková. V těžké konkurenci zajeli umístění v TOP 10 v kategorii děvčat 8-9 let Lucinka Koudelková (5. místo) s Barčou Janovskou (v cíli 9. místo). Premiéru v „dresu MORAVCE“ měla v Brně – Lesné v kategorii mladších žákyň naše čerstvá posila z Boskovic, Adélka Kubínová. Obrat „v dresu MORAVCE“ píši úmyslně v uvozovkách, protože na Adélčině  Radou Staších Bikerů MORAVCE čersvě schválené přihlášce ještě neoschnul inkoust, tudíž v prestižním oddílovém dresu Adélka ještě nemohla nestartovat. Přesto se uvedla výborným výkonem a i jí bylo odměnou umístění v TOP 10 (8. místo). Že nám těch Adélek ale v oddíle přibývá… Počítám-li dobře, jsou už čtyři!

Želízko v ohni jsme měli i v kategorii chlapců 15-17 let v Karlu Vinickém. Jeden u objevů letošní sezóny zajel výborně a v závodě si dlouho „brousil zuby“ na bronzový stupínek. nakonec to nedopadlo, ale i čtvrté místo z prestižního závodu má pro našeho talentovaného bikera určitě vysokou cenu! Stejným výsledkem se může pochlubit na distanci 15 km v kategorii Masters II i Honza Šindelář st., přičemž tato dvojnásobná „bramborová“ úroda potvrzuje, které že to zemědělské komodity aktuálně vrcholí sklizeň … Náš kvalitní výsledkový účet podtrhl a uzavřel ziskem cenného, 5. místa mezi borci Masters III další ze spolehlivých „bijců“ MORAVCE, Martin Gottwald.

Snad jsem ve výsledkových listinách nikoho z našich nepřehlédnul, když jo, tak mi dejte vědět a já příslušné info doplním. Chybka by se mohla vloudit tím, že docela „košaté“ výsledkové listiny z „Muldy“ neobsahují týmovou příslušnost a o to hůř se pak v nich hledá… Každopádně všem našim borcům a borkám patří za výkony v Brně – Lesné velký dík za vzorné repre oddílu! Podpůrné rodinné týmy nevyjímaje… Speciální poděkování pak patří Kamilu Koudelkovi, který zajistil na akci přepravu a půjčení cykloškoly, která je ve vlastnictví MORAVEC Teamu a na níž v průběhu závodu potrénovala děti např. i bývalá mistryně světa v BMX, Jana Horáková. Zde studujte z „Muldy“ kompletní výsledky a tuť mrkněte na fotogalerii.

Napsat komentář