První „etapák“…

…mají za sebou dva naši elitní závoďáci – Michal Šmída s Tomášem Tlamkou „Contadorem“. Minulý víkend startovali pod hlavičkou SCM Favorit Brno za  metodického vedení erudovaného trenéra SCM Lukáše Petra na tradičním žákovském etapovém závodě v okolí Lanškrouna. Etapák byl pro ně především průpravou na blížící se Olympiádu dětí a mládeže v Plzni, kde oba naše mladé „snajpry“, kromě jejich hlavní cyklistické disciplíny, čeká i silniční závod z hromadným startem. 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Michal Šmída si se silničním kolem rozumí.

Jako je silniční ZMM v Jevíčku Mekkou kadetských kategorií, Lanškroun je zase už po léta prestižní štací pro kategorie žákovské. A že je tento mezinárodní závod v oblibě, svědčí více jak stohlavé chlapecké startovní pole borců z různých zemí Evropy, které se na tratích, v podhůří Orlických hor letos sešlo. A k naší velké radosti se dva naši mladí kovaní bikeři mezi specialisty – silničáři vůbec neztratili. Spolu s ostatními soupeři museli zvládnout v průběhu víkendu tři náročné etapy (45km-30km-43km) plus časovku (8km), což v kopcovitém terénu podhůří Orlických hor a za horkého počasí, které minulé dny doprovázelo, nebylo vůbec jednoduché. Že si únava brala svoji daň, o tom svědčí i několik hromadných pádů, které startovní pole postihly, naštěstí se ale vše obešlo bez vážnějších následků. Jediný problém technického rázu postihl „Contadora“ v sobotní etapě, když ho ne málo zbrzdil defekt.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Tomáš Tlamka „Contador“ – na silničním speciálu byl doposud málo k vidění.

Po nedělní čtvrté etapě jsme se tedy mohli s uspokojením ve výsledkových listinách dočíst, že Michal Šmída byl klasifikován na 73. místě a Tomáš Tlamka „Contador“ na 87. místě. Oba naši v okolí Lanškrouna nejen kvalitně silově potrénovali, ale vezou si  kromě tohoto slušného výsledku především ranec zkušeností se závodem tohoto typu. A ty se určitě se budou co nevidět hodit pod plzeňskými olympijskými kruhy. Dvěma našim statečným díky moc za vzorné repre MORAVCE. Výsledkový servis  studujte dřív nebo později zde: http://vysledky.cyklovysledky.cz/, za základní informace, co že se v okolí Lanškrouna o uplynulém, sluncem zalitém víkendu dělo, díky moc Milanu Tlamkovi. Oficiální stránky blížící se olympiády dětí a mládeže v Plzni, na které dva naše účastnicky doplní ještě Terka Obořilová, okoukněte tuť: http://odm.olympic.cz/2015