Třetí Advent v Brně!

Jak rychle se vždy ten rok „překulí“… Jako by to bylo včera, když jsme před rokem přibližně ve stejném Adventním čase vyrazili za Vlastimilem MORAVCEM, abychom se poklonili jeho památce a pochlubili se dosaženými úspěchy, o které rok co rok usilujeme v jeho jménu… Letošní pietní návštěvu jsme sice neabsolvovali v rekordním počtu, že nás ale bylo u místa posledního odpočinku naší Ikony méně, než našich brněnských kamarádů, se kterými se zde už po léta pravidelně setkáváme, nás potěšilo! A výčet letošních úspěchů, se kterými jsme s Vlastíkovi mohli pochlubit, byl, věřte, rekordní!

img_2554
Zituška od našeho posledního setkání (při MTB PDV na Benešově) opět znatelně povyrostla! Však už prý pošilhává po odrážedlu a po MTB „Vrchovině“ 2017!

Ke třem MORAVCŮM, kteří vyrazili ve stanoveném startovním čase „Č“ z Boskovic se ve Skalici nad Svitavou přidali další dva a po cestě do Brna jsme se dík Milanu Tlamkovi on-line překvapivě propojili nejen zvukem, ale i obrazem s Malajským Langkawi, kde v současnosti velmi úspěšně operuje naše Zavřelovic Dočasná Asijská Rota! Velmi neočekávané, ale hlavně velmi milé zpestření naší cesty! Zatímco setkání se dvěma Jiříky, Adélkou a Ilonou bylo vzdálené formou videokonference, setkání s našimi brněnskými přáteli na ústředním hřbitově u hrobu Vlastimila MORVCE bylo veskrze blízké (ale nikoli třetího druhu) a samozřejmě zcela reálné a takříkajíc „hmotné“.

img_2582
Na místě teragické odálosti, od které uběhlo 15. dubna 2016 už 30 let…

Za dané sporé účasti MORAVCŮ (bylo nás „Poláčkovských“ pět) nás „brňáce početně trumfle“ (bylo jich „nepoláčkovských“ šest), ale to nám vůbec, ale vůbec nevadilo… Naopak… Povídat si u pomníčku rodiny MORAVCŮ bylo po čase vskutku o čem, když hvězdičkou setkání byla bezesporu roztomilá Ziutška Bartolšic-MORAVCOVÁ! Další co nás velmi potěšilo je fakt, že Zituška bude mít na přes rok, koncem března sestřičku!!! Bartolšicovi se od nás při návratu ze hřbitova sice oddělili (spánkový režim Zitušky si to vyžádal), ale se zbylými Brňáky jsme – jako vždy – vyrazili ještě na osudné místo, které se před více jak třiceti lety stalo Vlastíku MORAVCOVI osudným… I zde jsme, stejně jako na hřbitově, zapálili svíčku a setrvali v krátké, tiché vzpomínce na tragickou událost… 

img_2603
Společná fotka s Ivanem Kučírkem o obědě v restauraci Montana v Kohoutovicích.

Návštěva útulné kohoutovské hospůdky „Montana“ přišla posléze velmi vhod. Vaří zde výborně no a pět(!) druhů točených piv bylo pro nás, povětšinou ortodoxní pivaře, velmi milým překvapením! Ne ale jediným! Záhy se Jarda Blaha všimnul, že hostem hospůdky je mimo nás i další z kamarádů Vlastíka MORAVCE za jeho života: trojnásobný dráhařský sětový šampion Ivan Kučírek! Velmi rychle jsme ověřili, že i Ivan je naše „krevní skupina“!Ž e jsme v Montaně strávili velmi fajn odpoledne, je jasně vidět z fotogalerie a vše dokreslila podvečerní procházka Adventním Brnem: z „Čáry“ přes „Svoboďák“ a pak jsme to vzali ještě i na „Zelňák“. Teplé nápoje chutnaly, stejně jako voňavý bramborák! O třetí Adventní neděli MORAVCE nuda v Brně zkrátka nepotkala..!

img_2629
I Ježíška jsme o třetí Adventní neděli v Brně stihnuli navštívit!

Napsat komentář