Protivanov v rekordu!

Skutečně výjimečný byl úvodní závod 16. ročníku MTB Superior Poháru Drahanské vrchoviny! Rekordní byl jednak v počtu startujících: ještě nikdy v celé historii tohoto seriálu nestarovalo na úvod více jak 200 rajdrů… Premiérový protivanovský závod tuto metu překonal rovnou o 22 závodníků! A ještě nikdy v historii MORAVEC Teamu nevybojovali baši borci a borky tolik medailových pozic… Zisk deseti zlatých, tří stříbrných a čtyř bronzových medailí hovoří zcela výmluvně o závodnických  kvalitách současného MORAVEC  Teamu! Bravo!!!

P1090704
Leonka Eclerová si po závodě odrážedel (2. místo), „střihnula“ navíc premiérově i závod kategorie děvčat do 6 let (8. místo).

Z osmnácti vyhlášených kategorií jich naši borci a borky ovládli více jak polovinu – deset! To svědčí o tom, že systematická práce trenérů Milana Tlamky (MORAVEC Junior Team) a Víti Prudka (MORAVEC „A“ Team) nese jednoznačně svoje ovoce, přičemž pevný základ naší současné výkonnosti položila beze sporu i kavlitní a odpovědná zimní příprava všech našich rajdrů. Rekordní medailový „jarní sběr“ je uveden níže a kdybych měl za dané situace všechny jmenovat, byla by tato aktualita dlouhá a možná i  pro čtenáře tak trochu nudná.

P1090699
V mini-fotogalerii v této aktualitě se zaměříujeme převážně na na naše debutanty na „velkých kolech“. Jedním z nich byl Jonášek Janovský, 15. v závodě chlapců do 6 let.

Pojďme se proto podívat na naše protivanovské účinkování trošku z jiného úhlu. Především se pod „vrtulemi“ zaskvěly naše rodinné týmy. Dvě zlata dnes můžou v teple rodinného krbu slavit v Lysicích u Prudků. Dominik s obdivuhodnou jistotou ovládl závod mužů ELITE, přičemž dvacet jeho soupeřů nebyli vesměs žádní „čarodějové druhé kategorie“.. O to je jeho výsledek cennější! Jeho táta Víťa měl ve svém startu roli poněkud jednodušší, ale na trati nic nešidil a v cíli na mikrofon přiznal, že i přes svoji jasnou dominanci si odpovědně „nakládal“…

P1090687
Další velkou premiéru na „velkém kole“ zažil v Protivanově Honza František Lipenský. S umístěním v TOP 5 musel být, stejně jako my, spokojen!

Další pozoruhodnou oddílovou partou jsou naši „Gotyši“ resp.rodina Gottwaldova ze Spešova. Čtyři rajdři z této cyklistické „famílie“ zasáhli do bojů a zisk jedné zlaté, jedné stříbrné a jedné bronzové medaile neznamená nic míň, než že u Gottwaldů se dnes slaví zisk kompletní medailové kolekce! A kdo ví, zda by jejich bilance nebyla ještě lepší, nebýt toho, že nejmladší Lucinka odjela na závod do Protivanova místo v cyklistických tretrách v – bačkůrkách..! Že zvládla závod v tretrách o 4(!) čísla větších, než jakou míru má její nožka, je obdivuhodné a za dané kuriózní a kolizní situace má její 4. místo v závodě cenu zlata!

P1090702
Dvojče Honzy Františka, Jana Maruška Lipenská napodobila svého bráchu jak výkonem, tak i výsledkem! I ona svoji velkou premiéru zvládla excelentně!

No a do třetice pozoruhodným cyklistickým klanem v našich barvách jsou „bombarďáci“ Hanouskovic – Lipenští! Rovných pět jich v Protivanově bojovalo (máma + čtyři děti) a byť to medailově tentokrát necinklo, čtyři umístění v „TOP FIVE“ svoji cenu bezesporu má! I když jsem ve druhém odstavci slíbil, že nebudu jmenovitě chválit naše – v Protivanově takřka nepřemožitelné rajdry – nemůžu nezmínit úžasný závěr závodu chlapců 7-8 let, kdy diváky přivedl do skutečného varu skvělým finišem v závěrečných metrech náš Jirka Zavřel! Jeho obdivuhodně takticky zvládnutý závěr závodu evokoval vzpomínku na finální souboj Jardy Kulhavého s Nino Schurterm v olympijském závodě v Londýně 2012. I tehdy se ze strany našeho borce jednalo v závěru o skutečný a bravurní taktický „majstrštyk“! Připomeňme si v medailovém odstavci naše protivanovské „bednové“ úspěchy:

  • Zlato zde vybojovali: Zituška Žerníčková (do 6 let), Justýnka Novotná (7-8 let), Jirka Zavřel (7-8 let), Eliška Hanáková (11-12 let), Roman Šindelář (11-12 let), Jana Tesařová (juniorky – kadetky), Karel Vinický (junioři – kadeti), Martin Gottwald (Masters II), Víťa Prudek (Masters III), Dominik Prudek (muži ELITE)
  • Ze stříbra se těší: Leonka Eclerová (odrážela), Amálka Gottwaldová (9-10 let), Anna Zemánková (juniorky – kadetky)
  • Bronz vybojovali: Petr Šich (junioři – kadeti), Honza Šindelář (Masters II), Jirka Štěpaník (Masters III), Katka Gottwaldová (ženy ELITE).
  • Bylo i dost „brambor“ pro MORAVEC: Adélka Věrná (do 6 let), Lucinka Gottwaldová (7-8 let), Barborka Tlamková (9-10 let), Tomáš Doušek (junioři – kadeti), Franta Paděra (Masters II), štafeta MORAVEC….
P1090705
Hvězdička závodu dívek do 6 let – domácí Zita Zerníčková. Závod zvládla skvěle takticky a v závěru závodu si dokázala poradit s největší soupeřkou, Terezkou Hrazdilovou z Brna.

A ještě trochu nudné oddílové statistiky: celkem 42(!) MORAVCŮ zasáhlo do bojů pod Protivanovskými vrtulemi. (A to ještě chyběli sestry Bartošovy, Honza „Džony“ Šindelář, Klárka Odehnalová, Jirka Štěpaník…). Z celkového počtu 42 (22 chlapců a mužů, 20 dívek a žen) startovalo 31 dětí a 11 dospělých. Z osmnácti vypsaných kategorií jsme neměli reprezentanta jenom v jedné: v odrážedlech chlapců… Naopak –  téměř polovinu startovního pole obsadilo šest našich dívek v kategorii 9-10 let. K našim medailistům letí blahopřání, díky všem našim  pak za vzorné repre oddílu a za „podlahové“ výkony! Stejný dík patří i sehranému pořadatelskému týmu! Zde je už první bohatá fotogalerie, tady druhá neméně bohatá fotogalerie no a zde bude určitě brzy kompletní výsledkový servis!

P1090736
I dlalší z „litlle star“ v našem dresu jménem Justýnka Novotná se v Protivanově zablýskla! Na fotce za ní na druhém místě poznáváme další naši borku, Lucinku Gottwaldovou.

Napsat komentář