Další medailové žně!

Po rekordní protivanovské premiéře letošního MTB Superioru Poháru Drahanské vrchoviny, co se týče počtu startujících, ale hlavně co se týče medailového profitu pro MORAVEC Team, přišel obden na řadu odložený Valchovský Kameňák a věřte nebo ne, šik snajprů MORAVEC Teamu, byť oslabený o několik klíčových opor, které reprezentovaly jinde, vybojoval dokonce ještě o jednu medaili víc, než v Protivanově! Celkem 18 cenných kovů vykutali naši borci a borky ve valchovských šutrech… No a stejně jako v Protivanově, i ve Valchově byla účast rajdrů nadprůměrná, dokonce v takové míře, jakou tato MTB časovka ve své jedenáctileté historii nezažila…

IMG_6772
Eliška Hanáková si po vítězství v Protivanově odváži zlato i z Valchovského Kameňáku!

Vylepšení hlavní tratě bylo od pořadatelů jenoznačně dobrým tahem všemi pozitivně kvitovaným a tato změna určitě hodně přispěla k rekordnímu počtu účastníků na tomto typu závodu. Rajdři MORAVEC Teamu zde potvrdili, že ani jízda proti chronometru jim nedělá potíže a už po dvou odjetých závodech už můžeme v našich řadách monitorovat – co se  výsledků týče – skutečně výrazné osobnosti.

IMG_6766
Ve velmi dobrém světle se v pondělí ve Valchově předvedly ve startu dívek Barborka Tlamková (stříbro) a Adélka Zavřelová (bronz).

Především to jsou Justýnka Novotná (7-8 let) a Eliška Hanáková (11-12 let), které mají na svém kontě po pondělí dvě vítězství z prvních dvou závodů letošního PDV. Výsledkově je doplňuje jejich o nněco starší týmový kolega, zkušený Martin Gottwald. I on se raduje ze zlata jak z Protivanova, tak i z Valchova!

Jen o málo zpět zůstávají  Leonka Eclerová (odrážedla), která brala při sobotní premiéře stříbro, ale v pondělním závodě se už velmi zkušeně proodrážela ke zlaté medaili! V opačném gardu musíme pochválit Jirku Zavřela (7-8 let) a Romana Šindeláře (11-12 let), kteří brali zlaté placky v sobotu, aby v pondělí vybojovali ve Valchově cenná stříbra.

IMG_6764
Na startu časovky na velkém okruhu Roman Šindelář. Zlato mu uniklo jen velmi těsně…

No a  výčet našich medailistů z obou úvodních „race“ letošní MTB „Vrchoviny“ uzasvírají ve Valchově bronzová Zitka Žerníčková  (do 6 let), která v pondělní časovce jasně předvedla, že její domácí vítězství nebylo dílem náhody! A velmi zkušeně se letos do sezóny „opřela“ v kategorii žen i Kateřina Gottwaldová, beroucí z obou úvodních závodů bronzové nedaile! Kompletní soupis rekordních 18(!) MORAVCŮ – medailistů z Valchovského Kameňáku je tento:

  • Zlaté placky zdobí hrudníčky a hrudníky: Leonka Eclerové (odrážedla), Justýnky Novotné (7-8 let),  Elišky Hanákové (11-12 let) a  Martina Gottwalda (Masters II)
  • Ze stříbra se těší: Jirka Zavřel (7-8 let), Barborka Tlamková (9-10 let), Roman Šindelář (11-12 let), Kristýnka Kolářová (13-14 let), Monika Konečná (juniorky / kadetky), Vlastík Odehnal (Masters III), Franta Paděra (Masters II)
  • Bronz vybojovali: Zituška Žerníčková (do 6 let), Lucinka Gottwaldová (7-8 let), Adélka Zavřelová  (9-10 let), Matyáš Koudelka (11-12 let), Jakub Tesař (13 -14 let), Klárka Odehnalová (13-14 let) a  Katka Gottwaldová (ženy ELITE).
IMG_6747
Sluníčkové pondělí vykreslilo ve tvářích závodníků úsměvy, Na fotce zleva Adélka, Barča, Lucka a Magdalénka…

Z toliko úspěšných oddílových rodinných klanů v Protivanově zústal ve Valchově v akci ten Gottwaldovic, když táta a syn Prudkovy závodili jinde a i Lipenští reperezentovali také na jiných bikových bojištích. „Gotyši“ pak, podobně jako v Protivanově, splnili i ve Valchově svoji tradiční „třímedailovou“ normu! Na „Kameňáku“ je tentokrát zdatně doplnili ve svých kategoriích boskovští Odehnalovi – táta s dcerou, když táta Vlastík vybojoval stříbro a dcera Klárka se mohla těšit z cenného bronzu. Navíc Vlastík se opět velmi vzorně zhostil funkce traťového komisaře a ještě  na víc, jeho manželka, co by kvalifikovaná zdravotnice, pohlídala z hlediska bezpečnosti, jedno z nejošemetnějších míst na hlavní tarti… Zde mrkněte na první fotogalerii a zde na druhou fotogalerii, a i „do té třeti nohy“ jsou fotky zde…. Všem rajdrům díky za poctivé výkony „na doraz“, díky též podpůrným rodinným týmům, no a osmnácti medailistům samozřejmě  – blahopřejeme!

IMG_6789
Vojta Lepka těsně před startem. Zdolával dva okruhy a v cíli toho měl očividně „plné zuby“…

Napsat komentář