MORAVCI na „Evropě“!

V týdnu bezprostředně následujícím po MTB republikovém šampionátu v Brně se rozběhly boje v italském Darfo Boario Terme o tituly kontinentálních šampiónů v cross country. K naší velké radosti byli při tom hned dva borci (resp. borec a borka z MORAVEC Teamu) Dominik Prudek s Janou  „Džejn“ Tesařovou, spolu s naší odchovankyní Adélou Šafářovou (Nutrend Speialized). Z tohoto pohledu došlo ke zopakování MTB ME z r. 2011 ve slovenských Dohňanech, kdy tehdy reprezentovali Českou republiku také dva borci MORAVEC Teamu: tehdy to byli junioři Radim Kovář a Nikola Hlubinková.

IMG_5366
Pro Dominika Prudka dopadla nakonec reprezentační premiéra smolně… Každopádně nejkrásnější dres mu moc sluší a přejeme mu do něj brzký návrat!

Dominik Prudek byl nominován na základě svých letošních skvělých sprinterských výsledků do závodu  Eliminator v kategorii mužů ELITE a Jana „Džejn“ Tesařová byla hotova vyrazit ve stopách Nikoly Hlubinkové v závodě MTB XCO juniorek. Dominik  bohužel do svého závodu nakonec nenastoupil, když si v tréninku po nepříjemném, nebezečně vypadajícím pádu, zlomil ruku… Škoda této velké smůly, Domča letos sprinterskou fazónu měl a určitě by v závodě zdaleka nehrál druhé housle… Za dané situace nezbývá, než Dominikovi popřát brzké uzdravení a rychlý návrat do sedla biku!

IMG_5370
I Janě „Džejn“ Tesařové reprezentační dres „sekne“! Jana zajela „Evropu“ v Itálii skvěle!

S těžkou a místy hodně nebezpečnou tratí se ve svém závodě více než zdatně „popasovala“ juniorka Jana „Džejn“ Tesařová, která se hned na poprvé, při své velké reprezentační premiéřa dokázala prosadit do elitní třicítky a je aktuálně 28. nejlepší juniorkou na Starém kontinentu! Vezmeme-li v úvahu, že Jana je letos juniorka „prvoročačka“ je jasné, že tento výásledek je velkým příslibem především pro budoucnost! Bravo „Džejn“, blahopřejeme a jen tak dál!

img8d110ba969af4f957db6270e6189aec5
Skryta za kamenem na trati, Adéla Šafářová. Kameny byly vůbec jednou z dominant náročných tratí v Darfo Boario Terme…

Třetí, jejíž výkony nás v Darfo Boario Terme eminentně zajímaly byla naše odchovankyně Adéla Šafářová (Nutrend Specialized), která jezdí letos jako dvatenáctiletá premiérově kategorii žen U23. A Adys znovu prokázala, že se umí na vrcholné závody dobře připravit! Její 11. místo je letos pro ni na vrcholných bikových race maximem (připomenu 17. místo v Novém Městě na Moravě a 13. místo ve švýcarském Lanzerhaide) a výsledek ji nurčitě povzbudí do dalších podobných náročných závodů, které ji letos ještě čakají! Díky všem našim za vzorné repre Česka a MORAVEC Teamu! Zde jsou podrobnější informace k vystoupení našich, včetně výsledků:

Protože na místě konání Evrpy byli přítomni s Janou i její rodiče, máme k dispozice dispozici od Libora Tesaře tři hutné, autentické fotogalerie:

Napsat komentář