Benešov: parádní číslo!

Devátým závodem pokračoval MTB Superior Pohár Drahanské vrchoviny na kultovní a pro MORAVEC Team takřka domácí trati, na Benešově. Byť jsou prázdniny v plném proudu a toto období svádí hodně k lenošení, na rajdrech MORAVEC Teamu nebyly podobné příznaky minulou sobotu na nejvýše položené trati celého seriálu nijak patrné… Naopak! Zisk dvanácti medailí jednoznačně napovídá o stabilní formě našich a vezmeme-li v úvahu, že ve čtyřech „TOP číslech“ bikové soboty hráli hned třikrát hlavní roli borci v dresu MORAVEC Teamu, musíme být s předvedenými výkony našich hodně spokojeni! 

IMG_9831
Zituška Bartolšicová v plné rychlosti na trati svojí premiérové MTB „Vrchoviny“!

A to nám ještě „na Horce“ chyběli klčové opory: zraněný z mistrovství Evropy je  muž ELITE Dominik Prudek, po nemoci se zotavuje Honza „Džony“ Šindelář, řádnou dovolenou hlásili Jakub a Jana Tesařovic či Tomáš Doušek

I v sobotu počasí rajdrům maximálně přálo, možná až moc: popolední startující už svíralo – při „vymetené“ azurové obloze –  docela nepříjemné horko… Boje na celkem  pěti variantách tratí monitorovali milí hosté: senátorkou Mirkou Vítkovou počínaje (oslavila s námi životní jubileum – blahopřejeme Mirko a díky moc za sladkosti!), přes šéfa firmy Superior Aleše Balabána (měl letos na MTB „Vrchovině“ konečně premiéru) a „Kohóty“, olympijského vítěze na dráze z Tokia 1964 Jirku Dalera, další dva skvělé dráhaře z doby minulé i současné – Martina a Jardu Bláhových až po Rudlu Labuse – legendárního „Piccola El Banditu“ či Mirka Baksu – oba to vrstevníky našeho Vlastimila MORAVCE… Zkrátka celebritami se to na Benešově v sobotu jen hemžilo… Pojďme ale k bikovému zápolení..

IMG_9832
„Mámo, jela jsem 120 a vyšlo to!“, hlásí v cíli spokojeně vítězka závodu odrážedel dívek, Leonka Eclerová.

Už start odrážedel dívek nás eminentně zajimal! Vůbec poprvé měla na MTB „Vrchovině“ premiéru vnučka Vlastíka „MORAVCE – Zituška Bartolšicová a v silně obsazené kategoriii se proodrážela na výborné, 11. místo! Škoda, že Ziťulu na startu zdržela závodnice v první řadě, které po písknutí startérem „nenaskočil“  na jejím odrážedle „motor“… Jinak by umístění v TOP 10 bylo pro Zitku jistotou! Tento závod zkušeně ovládla ale další z našich borek, Leonka Eclerová a my se mohli hned v prvním startu radovat ze zlaté medaile!

IMG_9914
Král UKRAYNA Cupu – IKARUS!

Obdobné radosti jsme si v průběhu slunečného závodního dne užili díky Justýnce Novotné, Amálce Gottwaldové a Elišce Hanákové ještě celkem 3x…! Především Justýnka Novotná nám zvedla hodně tepovku, když v cílovém prostoru se v závodě kategorie dívek 7-8 let dokázala prosadit skvělým finišovým manévrem na zlatou pozici před výborně jedoucí Žanetu Kupskou.

041
Dramatický dojezd závodu dívek 7-8 let vyzněl pro naši Justýnku Novotnou!

Celkem 6x jsme se v sobotu radovalimze stříbrných „placek“. Tu asi nejcnější má „na svědomí“ v poslední době skvěle závodící Anička Hanáková. I ona, podobně jako „Jusťa“ Novotná zvládla cílový souboj se svojí jmenovkyní Hudečkovou (TUFO CZ Otrokovice) excelentně a i ona přivedla svým nádherným útokem v posledních metrech závodu přítomné málem do stavu srdečního infarktu… Další stříbro do naší pokladnice vybojovala další Zituška v našem dresu, tentokrát ta Žerníčková, která o ně opět svedla vítězný souboj s Verunkou Šafářovou (Nutrend Specialized).

093
Podobné drama při souboji o stříbro v kategorii dívek 9-10 let. I zde se radovala v cíli naše borka – Anička Hanáková!

„Stříbrnými“ v sobotu byli i starší žákyně Kristýna Kolářová (nestačila pouze na výbornou Sabinu Sobkovou – VRV Team) spolu s kadetkou Annou Zemánkovou. Ta se musela sklonit jen před kumštem Terezy Obořilové (Drahanský Sporttým). No a se stříbrnou „troškou do mlýna“ přispěchali v sobotu i naši „mastři“: Martin Gottwald svedl ve „dvojkařích“ dechberoucí souboj s Martinem Kubíčkem a Vlastík Odehnal si pro změnu pohlídal druhou příčku v „trojkařích“, když nestačil akorát na skvělého Jirku Sedláčka (SK Jiří Team).

IMG_9882
Devět startů, devět vítězství! To je vizitka mladší žákyně Elišky Hanákové na letošní MTB „Vrchovině“!

Ziskem bronzové medaile se v závodě dívek 7-8 let blýskla Magdalenka Bartošová a v závodě žen ELITE pak Markéta Šafářová, která po celou dobu svého popoledního startu na trati dozorovala nejen svoji dceru a vítězku této kategorie, naši odchovankyni  – Adélu Šafářovou (Nutrend Spcialized), ale i svého manžela Milana Šafáře („brmbora“ v Mastrech III). Zkrátka MORAVCI na „Horce“ soupeřům předváděli, zač je toho i v srpnu loket… Brali jsme celkem i 7 „brambor“, které vydřeli v horku kromě zmíněného Milana Šafáře ještě mladičké sestry Klárka a Adélka Věěrné, Lucka Gottwaldová, Barča Tlamková, Karel Vinický, Honza Šindelář st. a už zmíněný – Milan Šafář!

IMG_9903
V UKRAYNA Cupu bylo leccos dovoleno… I podobný způsob jízdy „v háku“:

Pohodový sluneční den dokreslil i závod kol s jedním převodem – UKRAYNA Cup. Komisaři z UCI byl jako nejlepší v tomto recesistickém startu vyhonocen IKARUS (Kamil Koudelka), před pracovitou UKLÍZEČKOU (Libor Bartoš) a dvojicí AKROBATŮ (Lucinka a Kamil Koudelkovi). Nemusím zdůrazňovat, že všichni jsou členové MORAVEC Teamu. Úplně na závěr jsme pak zatleskali čtvrtému TOP souboji dne v závodě mužů ELITE, který o prvenství svedli Michal Kozel (MTB Superior Riders) s Jirkou Ošťádalem (Enjoy Riding Team). Jejich výkon, spolu s výkonem cyklokrosařského veterána Emila Hekeleho a po nemoci  na tratě navrátivšího se kadeta, našho odchovance Tomáše Tlamky „Contadora“, pak byly zlatou tečkou za vydařenou sobotní benešovskou race… Zde mrkněte na náš medailový souhrn:

  • Zlaté placky zdobí hrudníčky a hrudníky: Leonky Eclerové (odrážedla) / po devíti závodech je celkově v OPEN pořadí na 1. místě, Justýnky Novotné  (7-8 let) /1., Amálky Gottwaldové (9-10 let) / 1. a Elišky Hanákové (11-12 let) / 1.
  • Ze stříbra se těší: Zituška Žerníčková (do 6 let) / 2., Anna Hanáková (9-10 let) / 2., Kristýna Kolářová (13-14 let) / 1.Martin Gottwald  (Masters II) / 1., Vlastík Odehnal (Masters III) / 1. a  Anna Zemánková (juniorky – kadetky) / 1. .
  • Bronzy patří: Magdalence Bartošové  (7-8 let) / 6. a Markétě Šafářové (ženy) / 10.
IMG_9847
Výborný výkon v závodě dívek 7-8 let znamenal pro Magdalenku Bartošovou zisk bronzové medaile!

Díky všem za vzorné repre MORAVCE a výkony na doraz v sobotní benešovské sluneční výhni! Díky taky všem, kdo se podíleli a kdo pomáhali s přípravou závodu, naše neplánované malé pomocníky Romana s Davidem nevyjímaje! Díky taky všem, kdo se finálně podíleli na jeho sobotním hladkém průběhu! Závod ukázal, že na zbývajících šest MTB „Vrchovin“ máme dostatek sil a „podzimní sběr“ z tohoto prestižního seriálu by nemusel být vůbec, ale vůbec nijak chudobný… Zde mrkněte na kompletní výsledkový servis, a zde je komplex supr fotogalerií:

IMG_9972
Závěrečného předávání cen se ujal velice zkušeně dráhový olympijský vítěz z Tokia 1964 – Jirka Daler. Na fotce dekoruje nejlepšího juniora / kadeta Tomáše Tlamku „Contadora“.

Napsat komentář