I KpŽ v cíli!-2

Na přelomu září a října dospurtoval do cíle i další, bikery oblíbený seriál, MTB maratonské Kolo pro život. Finále pohostila v sobotu 30. září a v neděli 1. října novoměstská Vysočina aréna a v početném poli startujících nechyběla ani silná skupina MORAVEC Teamu, jejímiž lídry byli naši letošní specialisté pro tento závod: sourozenci Matyáš a Lucinka Koudelkovi. Kromě nich jsem napočítal dalších desítku borců v našich dresech, kteří na různých druzích místních náročných tratí „potili krev“ za oddíl. A odměnou jim byly vybojované dva cenné kovy!

PA017833
Leonka Eclerová svedla ve společném závodě kluků a holek na odrážedlech v NmnM hodně vyrovnaný souboj o zlato!

O ten první, stříbrný, se postarala ve společném  závodě kluků a holek na odrážedlech (v rámci KpŽ se používá termín „odstrkovadla“) Leonka Eclerová, která tak potvrdila, že titul v této kategorii z letošní MTB Superior „Vrchoviny“ je zcela ve správných rukou. Navíc na pátém místě jí výborně „přikryl záda“ jeden z dalších objevů letošní sezóny, mladičký Toník Hanák! Jejich výsledek je o to cennější, vezmeme-li v úvahu, že startovalo celkem 55(!) odrážedel! Už jenom dodám, že souboj o zlato prohrála Leonka o pouhou desetinku a že, jak už jsem výše uvedl, v tomto společném startu chlapců a dívek ovládly stupně vítězů výhradně dívky! Což neznamená nic jiného, že Toník Hanák byl z chlapců druhý nejrychlejší..!

DSC_0302
Toníkovi Hanákovi jednak sluší novvý dres a ještě víc mu to sluší v něm na „bedně“!

Pojďme dále omrknout výsledky našich ve Vysočina aréně. Na „velkém“ kole jel závod Jonášek Janovský v kategorii chlapců do 5 let. V konkurenci pětadvaceti mladých rajdrů dojel na výborném, 17. místě a znovu potvrdil, že ho závodit na kole baví! S těžkou konkurencí 53 závodníků se statečně a zdatně  popasoval v cíli 7. Filip Ecler a myslím, že i o něm v budoucnu ještě hodně uslyšíme!

PA017831
Filip Ecler po zdařilém útoku na jednoho ze soupeřů. Vcíli bral náš mladý talent umístění v TOP10!

V kategorii dívek 8-9 let nás velmi zdařile reprezentovala tři děvčata, která se všechna ve výsledcích vešla do TOP10! Časoměřiči a rozgodčí je zaznamenaly v pořadí: 5. Lucka Koudelková, 8. Justýnka Novotná a 9. Barunka Janovská. V konkurenci 35 děvčat se jedná opět o výborný výsledek! Tyto tři naše reprezentantky byly letos na KpŽ účastny častěji, proto stojí určitě za uvedení i jejich celkový výsledek. 5. Lucie Koudelková (vyjela si celkem 674,40 bodů), 35. Justýna Novotná (141,20 bodů) a 37. Barbora Janovská (138,80 bodů). Jejich celkový výsledek určitě hodně oceníme, když Vám upřesním, že klasifikováno bylo letos v této kategorii celkem 290(!) borek!

IMG_20171001_123433
Barča a Jonášek Janovský na společné fotce nejen s rodiči, ale hlavně se svým trenérem, Františkem Paděrou.

V Novém Městě na Moravě nás eminentně zajímaly i straty kategorií 10-11 let. Kde je Lucinka Koudelková, nemůže chybět ani její starší brácha, Matyáš „Mates“ Koudelka a kde je Toník Hanák, nemůžou chybět ani jeho dvě starší sestry Eliška s Aničkou. Matyáš Koudelka potvrdil v závodě, že letos patřil na Kpž v této kategorii do užší špičky. V konkurenci bezmála padesáti vrstevníků dojel 10. a celkově letos bral, se ziskem 636,40 bodů výborné 8. místo! V této kategorii startovala i Anička Hanáková, která čelila třiceti soupeřkám a za cílové 7. místo i ona zaslouží pochvalu!

PA017828
Filip Ecler na startu! Pozorné čitatelovo oko Filipa v mnohačetném startovním poli kategorie 6-7 let určitě najde!

Nejstarší dětská kategorie dívek byla námi zastoupená Eliškou Hanákovou, která i v tomto závodě potvrdila, že její výsledky v letošní sezóně vůbec nebyly dílem náhody. Důkazem je toho zasloužený zisk bronzové medaile! Z MORAVCŮ zasáhla na maratonské trati „C“ 35km jako nejmladší Klára Odehnalová. A nevedla si vůbec špatně! Ve své kategorii 14-16 let brala místo v TOP 10 (7.) a v absolutním pořadí žen a dívek na této trati figuruje v konkurenci 106 soupeřek na velmi dobrém 23. místě. Do bojů ve Vysočina aréně zasáhli tentokrát i dospělí z řad MORAVEC Teamu. Není už určitě tajemstvím, že „Tři mušketýři“ Sedlákovic (táta a dva synové)  z Boskovic využívají říjnového přestupního období a nabírají kurz – směr MORAVEC Team! (Na jejich detailnější představení bude ještě určitě prostor jindy)! A právě táta – Vlastík Sedlák reprezentoval v NMnM v MTB maratonu na trase „C“ o distanci 35 km s úctyhodným převýšením 776 m. Se svým umístěním (27. místo v kategorii a 86. místo absolutně – startovalo téměř 400 rajdrů) musel být – vhledem k překonanému nedávnému vážnému zranění – spokojen!

IMG_1224[1]
Franta Paděra bral v závodě GRAVEL BIKŮ výborné 5. místo. Že se jedná o silniční kolo je patrné na této fotce z říditek – „beranů“.

Druhým naším dospělákem, který ve Vysočina aréně reprezentoval, byl Kamil Koudelka, který jel na trase „D“ (20 km, převýšení 465 m) se svými dvěma šikovnými dětmi – Lucinkou a Matyáškem závod rodinných družstev. Pod názvem MORAVCI se umístili  na 41. místě a s přihlédnutím ke skutečnosti, že Lucka i Matyáš jeli ten den už druhý závod, jim musíme vyseknout (všem třem) za předvedený výkon hlubokou poklonu! Třetím „dospělákem do mariáše“ byl František Paděra, který startoval v neděli v závodě GRAVEL BIKE (stručně řečeno: jedná se v podstatě o silniční / cyklokrosová kola s širším „obutím“, které umožní jízdu i v cross country terénu) jehož  trať byla dlouhá 40 km s převýšením 788 m. Na vítěze ztratil František něco málo přes 5 minut, od medaile ho dělilo asi půldruhé minutky… Snad jsem nikoho z našich ve výsledkových listinách nepřehlédl a když jo, ozvěte se, doplním info… Medailistům blahopřejeme a díky všem pak za poctivou reprezentaci oddílu, podpůrným rodinným týmům včetně! Zde je kompletní výsledkový souhrn.

Napsat komentář