Z Veselí bez radosti…

Veselí nad Lužnicí, jihočeské městečko, které najdete na železniční „štrece“ Praha – Tábor, pohostilo minulou neděli národní cyklokrosový pohár v mládežnických kategoriích. Z dob, co se MORAVEC českého poháru v této disciplíně účastní, se na tuto „štaci“ příliš neupamatováváme, zkušení ale potvrdili cyklokrosařskou tradici ve Veselí nad Lužnicí, i když  z dob už hodně dávných… Kvartet MORAVCŮ, který závodil ve Slaném, se objevil na startu i v jižních Čechách s výsledkem, který byl ale o poznání horší než při čtvrteční premiéře…

IMG_5683
Honza „Džony“ Šindelář zatím zajel v letošních cyklokrosech pro MORAVEC ve Veselí nad Lužnicí TOP výsledek.

Na ne příliš dlouhém (2500 m), ale profilově docela náročném okruhu, se sjela v mládežnických kategoriích prakticky identická konkurence, jako  na čtvrteční  „cé-jedničce“. Naši zde potrénovali už v sobotu a v neděli zasáhl do bojů znovu jako první ve společném startu žáků – Roman Šindelář. V opět početné konkurenci (startovalo celkem 63  závodníků) tentokrát Romča na body nedosáhnul, když mu k nim chyběla necelá minuta… Po dvou závodech figuruje náš mladý borec zatím na průběžném 34. místě.

IMG_5665
Seskakování a naskakování na kolo… Běžná závodní rutina každého cyklokrosaře… Na fotce v podání Romana Šindeláře.

Z bodového  pohledu si na tom stáli v neděli po závodě lépe oba naši kadeti. Jakub Tesař byl sice opět ze závodu stažen pro velkou ztrátu na čelo závodu předčasně, ale protože kadetů startovalo  tentokrát „pouze“ 30, 29. místo, ne kterém se objevil ve výsledkových listinách, znamenalo přípis dvou bodíků do jeho letošního cyklokrosového účtu. Prapor MORAVCE pak jakž – takž  podržel v  tomto startu v cíli 18.  Honza „Džony“ Šindelář. Slušný bodový zisk ho po smolném,  nedokončeném závodě ve Slaném „katapultoval“ na průběžné 25. místo, Jakub Tesař je zatím 33. Palce jsme v tomto startu zmáčkli opět i našemu odchovanci Tomáši Tlamkovi „Contadorovi“, který po pátém místě ve čtvrtek bral v neděli 8. místo a po dvou závodech figuruje na průběžném 7. stupínku.

IMG_5680 (1)
Ve výjezdu Jakub Tesař. Tato fotka, stejně jako i ostatní fotky v této aktualitě, jsou ze závodu ve Slaném.

Ženy a muži ELITE  měli závod vypsaný pouze jako OPEN. Zatím  co Dominik Prudek ještě doléčuje zraněné zápěstí a na startu by se měl objevit v závodě mužů ELITE až 14. října v Hlinsku, Jana „Ďžejn“ Tesařová změřila ve Veselí nad Lužnicí v otevřeném závodě síly se čtrnácti, v celku kvalitními soupeřkami. A zpočátku si nevedla vůbec špatně. Jela ve skupince pronásledovatelek suverénních Martiny Mikuláškové s Terezou Vaníčkovou s dobrou nadějí na slušné umístění. Ve zhruba polovině závodu ale ze závodu bohužel odstoupila pro zdravotní indispozici.

IMG_5696 (1)
Jana „Džejn“ Tesařová měla závod ve Veselí nad Lužnicí rozjetý velmi dobře…. I tato fotka je ze Slaného, kde se s cílem potkala na 22. místě.

První dva cyklokrosy nám tedy příliš radosti nepřinesly, nicméně už ve Jabkenicích se na startu objeví při své premiéře talentovaná Eliška Hanáková a Janu „Džejn“ Tesařovou „zdvojí“ zkušená cyklokrosařka Anna Zemánková. A možná účast „čerstvých sil“ bude tou pravou vzpruhou i pro ostatní! Budeme pevně věřit a budeme držet palce! Zde studujte výsledkové souhrny z Veselí nad Lužnicí, které ale pro nás zatím moc povzbudivé nejsou…

Napsat komentář