Úplná kolekce „placek“!

Byť sestava MORAVEC Teamu nebyla na třetí „Vrchovině“ v Boskovicích kompletní (chyběl Janík Štefl, Ondra Krajíček a bratři Ullrichovi), podařilo se nám zde zajet výsledkově zatím nejlepší závod. Jedenáct reprezentantů vybojovalo v Doubravách pět cenných kovů přičemž dvě „placky“ jsou zlaté, dvě stříbrné a úplnou medailovou kolekci uzavírá jeden bronz! Když k tomu přičteme, že dva naši rajdři byli součástí stříbrné štafety, nezbývá než konstatovat: Dobrá práce… Bravo MORAVEC!

jonda
S legendárním číslem 21 si pro stříbrnou medaili uhání Jonášek Janovský!

Protože náš letos jediný odrážedlista, Janík Štefl v Boskovicích nestartoval, zasáhl jako první do bojů Jonášek Janovský v závodě chlapců do 6 let. A byl to zásah hned medailový! Jonášovi se podařilo obhájit stříbro z prvních dvou závodů, když nestačil pouze na domácího Martina Hrudu. V prvním bloku startů to pro nás ale medailově ještě neskončilo. Matěj Kalina (7-8 let), který sahal po medaili jak na Benešově, tak i v Bukové se jí do třetice dočkal právě v Boskovicích. Byla bronzová a po výborném výkonu mu moc slušela! Připomenu i bojovné výkony Kláry Šteflové (do 6 let) a Barborky Tasařové (7-8 let), které holkám vynesly umístění v TOP 10.

suchánek
Matěj Kalina v Boskovicích vyválčil v těžké konkurenci cenný bronz!

I ve druhé třetině boskovického bikového dne nám to medailově zacinkalo. Postaraly se o to – jak už se letos stalo dobrým zvykem – naše mladší žákyně Justýna NovotnáBarborou Janovskou. Dívky i do třetice společně zcela suverénně ovládly start této kategorie a na domácí trati si pro zlato dojela  Justýna Novotná, Barča Janovská brala s nevelkou ztrátou na vítězku cenné stříbro. S oběma medailistkami startovala v této kategorii i Jolana „Jolanda“ Tesařová, které uniklo umístění v elitní desítce jen velmi těsně… V poledne vyrazily na trať i starší žákyně s naši Barborou Tlamkovou včetně. V těžké konkurenci brala Barča v cíli 6,. místo. V dramatickém závodě 15-ti štafet se blýskl výbornou jízdou junior Matěj Štindl, který jako finišman kombinované sestavy MORAVEC  Team / Short Bike Academy Opletal dovezl svůj tým do cíle na 2. místě!

šich
Do třetice to vyšlo! Petr Šich vítězí v Boskovicích a ujímá se mezi muži ELITE vedení v celkovém hodnocení „Vrchoviny“!

S napětím jsme pak vyhlíželi i závěrečné starty, ze kterých nás nejvíce zajímal závod mužů ELITE. Do třetice se vedle sebe na startu postavil náš Petr Šich a úřadující cyklokrosový Mistr ČR Emil Hekele (ZEKOF Loštice). V úvodních dvou závodech byl vždy těsně vítězně v cíli Emil Hekele a my moc přáli Petrovi, aby se mu konečně podařilo velkého soupeře porazit. A v Boskovicích to vyšlo! Nakonec to ale nebyl Emil Hekele, kdo svedl s Petrem Šichem boj o zlato. Zdatným soupeřem Petrovi byl tentokrát Štěpán Stloukal (ACT Lerak), který v úvodní polovině závodu vedl dokonce už s půlminutovým náskokem! V slunečném a horkém počasí ale lépe rozvrhl síly náš šampion a v cíli byl suverénně nejrychlejší!  Naše sympatické boskovické účinkování podtrhli v posledním bloku startů vedle Petra Šicha kvalitními výkony a slušnými výsledky i junior Matěj Štindl a druhý náš „eliťák“ – Víťa „Suchoš“ Suchánek.

dominik
S těžkou tratí v Boskovicích se statečně popral i Dominik Ptáčník.
Výsledkový souhrn našich z Boskovic:

Chlapci do 6 let: 2. Jonáš Janovský

Dívky do 6 let: 7. Klára Šteflová

Chlapci 7-8 let: 3. Matěj Kalina

Dívky 7-8 let: 8. Barbora Tesařová

Dívky 11-12 let: 1. Justýna Novotná2. Barbora Janovská, …11. Jolana Tesařová

Dívky 13-14 let: 6. Barbora Tlamková

Junioři-kadeti: 13. Matěj Štindl

Muži ELITE: 1. Petr Šich, … 11. Vít Suchánek

DSC_0213
Zatím nejlepší sezónu letos zažívá Barbora Janovská.

Díky všem za vzorné repre oddílu, podpůrné rodinné týmy nevyjímaje! Boskovice byli pro naše TOP jezdce určitě kvalitní přípravou na finále ČP v Brně a pro ostatní naše závoďáky na zbylé dva závody MTB „Vrchoviny“ ve Velenově a v Knínicích. Zde studujte z Boskovic kompletní výsledkový servis a jsou zde k omrknutí i čtyři supr fotogalerie Karla Všetuly.

A tady je i oficiální reportáž ze závodů na mistrovských tratích v Boskovicích.

justa
A totéž platí i pro Justýnu Novotnou, která obhájila mezi mladšími žákyněmi v Boskovicích vítězství z Bukové.!

Napsat komentář