Bitvy na Moravském poli!

Čtvrtý a letos už poslední díl Českého poháru horských kol pohostilo o posledním srpnovém víkendu Brno. Jako jsme loňskou pohárovou sezónu jsme označili za „zlatou“, můžeme hovořit takto směle i o té letošní. A to především díky Petrovi Šichovi, který projel letos vítězně kategorií muži EXPERT a stal se zcela po zásluze dalším z licencovaných MORAVCŮ (po Radimu Kovářovi, Adéle Šafářové, Amálii Gottwaldové a Elišce Hanákové), který se může pyšnit ziskem MTB Českého poháru! Blahopřejeme! Bravo MORAVEC!

suchoš
Víťa Suchánek měl výborný start!

Rekodních 8 rajdrů nás reprezentovalo v Brně u Anthroposu a tato kvantita přinesla i rekordní počet bodů v porovnání s předchozími třemi závody. Sobota už tradičně patřila kategoriím od kadetů „výš“ a z našich tedy zasáhli do bojů „experti“ Petr Šich a Víťa Suchánek a taky junior Matěj Štindl. Ten měl pozici ze všech našich reprezentantů asi nejtěžší, protože závod juniorů byl v Brně zároveň závodem Světového poháru v této kategorii. Matěj se těžké konkurence ale nezalekl a byť se ztrátou dvou kol, zajel na hranicí svých možností! Odměnou mu pak bylo 63. místo v cíli. S Matějem jsme zatleskali i našemu odchovanci Tomáši Tlamkovi „Contadorovi“ (Nutrend Specialized Racing), který si svoje juniorské „svěťákové“ maximum hodně vylepšil. Po loňském 50. místě v Novém Městě na Moravě bral letos v Brně 24. místo a byl pátým nejrychlejším Čechem!

petr šich
Obrázek, který se neokouká! Bravo Peťa! Bravo MORAVEC!

Petr Šich neměl sice do závodu mužů EXPERT nejlepší start (na rozdíl od Víti Suchánka, který odstartoval výborně), ale už během úvodního ze čtyř kol se probojoval do čela a od té doby svůj náskok už jen neustále zvyšoval. V cíli byl před druhým v  pořadí, Michalem Volfem (COPR TJ Přeštice), dříve s luxusním náskokem  dvě a půl minuty! Ale i „Suchoš“ se držel výborně a 11. místem zopakoval svoje letošní nejlepší umístění . Oba „Experti“ nám  v r.2020 dělali jen radost!

štindl
Matěj Štindl zažil v Brně zatím nejtěžší konkurenci…

Nedělní program odstartoval v našich barvách tradičně závodem kategorie chlapců do 6 let Jonášek Janovský, který se z předchozích tří startů v ČP mohl pochlubit třemi cennými bronzovými medailemi. Nechybělo mnoho a „Jony“ byl bronzový i po čtvrté. Přesněji řečeno, chyběly mu k tomu nicotné 3 desetiny vteřiny… Tak vzácně vyrovnaný byl tentokrát souboj o bronzovou „bednu“ po němž na našeho šikovného bikera zbyla nepopulární, „bramborová“ medaile. I toto umístění však Jonáškovi zajistilo celkový pohárový bronz! I jemu blahopřejeme! Bravo MORAVEC!

DSC_0801
Jonáškovi chybělo k bronzu pár centimetrů…

V dopoledních startech kategorií MINIME nezůstal tentokrát „Jonda“  samotný. Na startu závodu chlapců 7-8 let se objevil i jeho týmový kolega, bronzový z „Vrchovinových“ Boskovic – Matěj Kalina. A vedl si výborně! Byť startoval z poslední řady (jel letos svůj první Český pohár a tudíž neměl vyjeté žádné body), brzy se prosadil v konkurenci více jak třiceti soupeřů do elitní desítky! Ani ve druhé polovině závodu Matěj nezpomalil, naopak se posouval stále kupředu a v cíli z toho bylo nakonec parádní 6. místo! Bravo MORAVEC do třetice!

jusťa
Justýna Novotná: útok!

Naši úspěšní hoši svojí bojovností jakoby inspirovali děvčata MORAVEC Teamu, na které čekaly jejich závody odpoledne. Mladší žákyně Justýna NovotnáBarborou Janovskou znovu potvrdili 8. místem (Novotná) a 11. místem (Janovská) svoji příslušnost k užší české bikové špičce v této kategorii! Bravo MORAVEC po čtvrté! Navíc se Barbora Janovská prosadila i v celkovém hodnocení, čehož je důkazem její cenné 5.místo. A kdo ví, na jakém stupínku by  skončila Justýna Novotná, kdyby ji z prvních dvou závodů nevyřadilo zranění…

DSC_0944
Barča Janovská se může letos těšit zatím z nejúspěšnější sezóny!

Poslední z osmičky našich reprezentantů se postavila na start starší žákyně Barbora Tlamková a i ona nás hodně potěšila! Zajela životní závod a odměnou jí bylo v cíli 26. místo, které je letos jejím výsledkovým maximem. Bravo MORAVEC ještě jednou…!

matěj
Matěj Kalina byl „černým koněm“ závodu. Šesté místo mu bylo odměnou.

Díky všem reprezentantům za vzorné repre oddílu! Díky též podpůrnému týmu, rodinným podpůrným týmům, trenérům a všem ostatním, kteří se na zajištění důstojné reprezentace MORAVEC Teamu  v letošním MTB Českém poháru podíleli! Naše celkové 12. místo v neoficiální týmové soutěži, je asi lepší výsledek, než jaký jsme před sezónou mohli čekat. V neposlední radě taky dík  našim  čtyřem dobrovolníkům (Jirka Tesař, Vláďa Štindl, Lenka Janovská a Petr Koudelka), kteří na žádost pořadatelů v čele s Lubomírem Vidlákem a Lukášem Vlachem  obětavě a hlavně operativně vypomohli se zajištěním  závodů jak v sobotu (všichni čtyři), tak i v neděli (už jen Lenka Janovská). Věru, kvalitní stopu obtiskl MORAVEC Team letos nejen v Brně, ale i na ostatních letošních závodech 1. tuzemské MTB ligy! Jen tak dál!

barča2
Výborně zajela Brno i Barča Tlamková.
Výsledkový souhrn našich z finálového Brna:
  • kategorie chlapci od 6 let – 4. Jonáš Janovský / celkově v ČP 3. místo
  • kategorie chlapci 7-8 let: 6. Matěj Kalina / 24. místo
  • mladší žákyně – 8. Justýna Novotná / 25. místo, … 11. Barbora Janovská / 5. místo
  • starší žákyně – 26. Barbora Tlamková / 32. místo
  • junioři – 63. Matěj Štindl / 62. místo
  • muži EXPERT – 1. Petr Šich / 1. místo,… 11. Vít Suchánek / 7. místo
  • neoficiální týmové bodování V Českém poháru 2020: MORAVEC Team  – 12. místo – 3311 bodů

Zde studujte kompletní výsledkový servis a tuť najdete 6(!) parádních fotogalerií Karla Všetuly. Ta sedmá je od Františka Čefelína a i na ní jsou MORAVCI hodně vidět!

DSC_0551
Tomáš Tlamka „Contador“ v přímém souboji se zahraničními soupeři.

 

Napsat komentář