Vydatná posila!

Ani na předposlední MTB „Vrchovině“ nebyl závodní šik MORAVEC Teamu zdaleka kompletní, a tak bylo super, že se na závodech letos poprvé objevil kvartet MORAVCŮ a dá se říci, že těch nejpovolanějších: reprezentovala ná s totiřžkompletní rodina Vítka Bartolšice, s manželkou Evou Bartolšic – MORAVCOVOU a dcerkami Zitou a Ladou Bartolšicovými. A předvedli se vskutku jako vydatné posily! Na rekordním medailovém profitu MORAVEC Teamu se podíleli hned dvěma „plackami“! Bravo MORAVEC!

DSC_0608
Vydatné posily našeho velenovského výběru: Eva a Vítek. Ataky Zituška s Laduškou!

Celkem sedm cenných kovů (2x zlato, 2x stříbro s 3x bronz) vybojovalo 11  našich reprezentantů ve velenovských lesních hvozdech a na velenovských loukách a pastvinách! A to je kvalitní výsledek, když vezmeme v úvahu, že hned sedm  závodníků ze „základní sestavy“ nám vesměs pro nemoc či zranění, na startu chybělo…

lada
Nejmladší borka na startu závodu dívek do 6 let, Laduška Bartolšicová finišuje!

Stříbrnou „bednu“ jako by si na letošní „Vrchovině“ předem zarezervovala naše tradiční opora – šestiletý Jonáš Janovský z Knínic. Alespoň Velenov letos jeho „stříbrnou vlnu“ potvrdil. Ale protože se blíží finálový závod v Knínicích, dovoluji si předpovídat, že doma bude chtít „Jonda“ tuto tradici přerušit a zaútočit na zlato! Budeme držet palce… Po pro nás stříbrném závodě chlapců do 6-ti let, jsme následně ve stejné kategorii dívek fandili hned třem našim reprezentantkám. Vedle pravidelně závodící Kláry Šteflové šly letos poprvé „ostře na to“ sestry Lada a Zita Bartolšicovy. Na náročné trati děvčata bojovala jako o život a odměnou v cíli  jim bylo umístění v TOP 10, když nejlépe dokončila závod na 6. místě Zituška Bartolšicová. Jen připomenu, že teprve tříletá Laduška Bartolšicová byla ve startovním poli této kategorie suverénně nejmladší závodnicí… V dopoledních startech jsme ještě mačkali palečky Matěji Kalinovi z Letovic, který se na „bednu“ dokázal prosadit už v Boskovicích. A vyšlo mu to i ve Velenově! Bronz z Velenova má ale nádech stříbra, protože Matěj prohrál bitvu o druhé místo na cílové čáře jen velmi, velmi těsně..!

zita
Zita Bartolšicová se blýskla 6. místem!

Už jsme si letos na „Vrchovinách“ zvykli že polední medailové „meníčko“ nám svědomitě a hlavně pravidelně předkládají naše mladší žákyně Justýna NovotnáBarborou Janovskou. Tradice nebyla porušena ani ve Velenově a „k obědu“ se tedy i zde servírovalo zároveň zlato (Justýna Novotná) i stříbro (Barbora Janovská). A to vše bylo s „bramborou“, kterou brala v dramatickém závodě starších žákyň další naše zkušená reprezentantka, Barbora Tlamková. Protože i velenovští pořadatelé zařadili do programu závod štafet, došlo i na další medailové přilepšení pro dvě naše „borky“. Členkou vítězné formace byla Justýna Novotná (jela spolu s Amálií Gottwaldovou a Annou Hanákovou), a na druhém úseku třetí štafety v cíli závodila Barbora Janovská (spolu s Lukášem Raškou a Nikolou Jarošem).

barča-jusťa
Souboj o prvenství Novotná – Janovská se k naší velké radosti opakoval i ve Velenově.

Start mužů ELITE byl prakticky od začátku do konce v režii našeho Petra Šicha, který velmi jistě obhájil ve Velenově zlato z Boskovic! Zajímavostí závodu bylo, že se na start postavil i náš odchovanec Adam Sekanina (Pell´s Factory Team), toho času specialista silničář. A že z bikového kumštu nic nezapomněl, o tom svědčí slušné 5. místo v cíli! Kromě mužské elity jsme bedlivě sledovali i vývoj závodu elity žen s naší Evou Bartolšic-MORAVCOVOU na startovní čáře. Eva si vedla výborně a po vyváženém výkonu vybojovala  zcela zaslouženě  bronzovou medaili! A k naší velké radosti ji výsledkově „okopíroval“ i její manžel, Vítek Bartolšic, bojující se soupeři v kategorii Masters II. Bravo MORAVEC ještě jednou!

šich
Petr Šich „za to vzal“ hned po startu.
Zde je výsledkový souhrn našich z Velenova:

Chlapci do 6 let: 2. Jonáš Janovský

Dívky do 6 let: 6. Zita Bartolšicová, 7. Klára Šteflová,… 9. Lada Bartolšicová

Chlapci 7-8 let: 3. Matěj Kalina

Dívky 11-12 let: 1. Justýna Novotná2. Barbora Janovská

Dívky 13-14 let: 4. Barbora Tlamková

Masters II: 3. Vít Bartolšic

Ženy ELITE: 3. Eva Bartolšic-MORAVCOVÁ

Muži ELITE: 1. Petr Šich

Díky všem rajdrům za vzorné repre oddílu a dík též podpůrným rodinným týmům! Čtvrtý závod „Vrchoviny“ rozhodl ve většině kategoriích o celkových vítězích za r.2020. A mezi patnácti, kteří už mají „své jisté“ jsou i dva MORAVCI: Justýna Novotná (mladší žákyně) a Petr Šich (muži ELITE). Jisté poháry za druhá místa mají i sourozenci Janovští: Jonáš Janovský (do 6 let) a Barbora Janovská (mladší žákyně). Bronzovému poháru je blizoučko i Matěj Kalina (7-8 let) a šanci ho vybojovat má i Barbora Tlamková (starší žákyně).  Budeme v Knínicích držet palce…

kalina
Poslední metry… Matěji Kalinovi chybělo ke stříbrné medaili skutečně málo…

Zde studujte z Velenova kompletní výsledkový servis, tuť je oficiální reportáž ze závodu a tady najdete 6 supr fotogalerií Karla Všetuly a jednu neméně kvalitní od Františka Čefelína. Hoši děkujem!

jonáš
Sběratel cenného stříbra – Jonáš Janovský.

 

Napsat komentář