Král Šumavy!

Ve vítězném tažení v MTB Českém poháru pokračoval Petr Šich i na šumavském Zadově, kde letos už po třetí v řadě  dosáhl na vítězství v závodě kategorie mužů EXPERT a stal se tak pro nás nepsaným „Králem Šumavy“! Co by pravidelný dodavatel cenných kovů do pomyslné pokladnice MORAVEC Teamu, nezůstal ani na Zadově osamocen. Jeho mladší týmový kolega, Jonáš Janovský „vyválčil“ v kategorii chlapců do 6-ti let  bronz (také po třetí v řadě) a je Petrovi letos vskutku důstojným sekundantem! Ale jako o život se na Šumavě rvali i další čtyři naši reprezentanti…

DSC_0295
Petr Šich pokračoval na vítězné vlně i na Zadově.

Petr Šich před závodem hovořil s respektem o svém velkém soupeři  Jardovi Vondráčkovi (ROUVY Specialized): „Je tady doma, tratě důvěrně zná, předpokládám, že to s ním bude tentokrát hodně těžké…“. Nakonec se Petrovy obavy ukázali jako liché.  Vondráček dojel až na 5. místě a Petr se v cíli radoval z jistého vítězství s více jak dvouminutovým náskokem! Bravo MORAVEC, blahopřejeme! Oproti výsledkům z prvních dvou závodů v Touškově a Peci pod Sněžkou se výsledkovými listinami posouvá jistě vpřed i náš druhý EXPERT, na Zadově 12. Víťa „Suchoš“ Suchánek. Uvidíme, zda se Víťovi podaří dojet v brněnském finále do „desítky“. Každopádně je tato meta pro něho hodně  reálná!

DSC_0131
Sjezdovka v podání Matěje Štindla.

Závod juniorů s Matějem Štindlem na startu byl opět „prošpikován“ skrz na skrz zahraničními závodníky. Statečný Matěj si ale vedl výborně. Držel rovnoměrné tempo a chybělo skutečně málo, aby si už na Zadově užil závodu s plným počtem kol (v cíli klasifikován na 68. místě). Ještě s větší konkurencí, než na Zadově, se potká ve finále ČP v Brně. Tento závod bude zároveň závodem Světového poháru juniorů… Skutečné zkoušky ohněm zažívá letos náš nováček… O to větší je naše radost, že si v nich vede tak dobře!

suchos
Víťa Suchánek si na těžkém zadovském okruhu opět výsledkově polepšil.

I ve druhém závodním dni jsme do bojů vyslali trio závodníků. Přesněji dvě závodnice a jednoho závodníka, když oproti obvyklé nedělní sestavě na Zadově chyběla z rodinných důvodů starší žákyně Barča Tlamková. Medailově to dopoledne zahájil  Jonášek Janovský, který finišoval, podobně jako ve dvou předchozích pohárových kláních, opět  na bronzové pozici. Bravo MORAVEC, gratulovačka k „placce“ i Jonymu! Náš malý šampionek asi hodně inspiroval své dvě týmové parťačky,  Barboru JanovskouJustýnou Novotnou, které otevírali odpolední blok startů spolu se svými bezmála čtyřiceti  soupeřkami závodem kategorie mladších žákyň. Především pro Justýnu Novotnou byl tento start po zranění premiérovým v nejvyšší bikové lize. Obě holky jely jako o život. Barča si zkušeně hlídala místo v elitní desítce a Justýna se do TOP 10 probojovala ze zadní startovní  pozice už v průběhu úvodního kola! V cíli „brala“ Barunka 7. místo a Justýna finišovala těsně za ní, na 8. místě. Bravo MORAVEC do třetice!

DSC_0387
Barča Janovská zajela na Zadově výborně a odměnou jí bylo 7. místo!

Za poctivé zadovské výkony patří našemu závodnímu sextetu velký dík, stejně jako podpůrnému týmu, rodinné podpůrné týmy nevyjímaje. Opět se ukázalo, že soustavná svědomitá tréninková píle, spolu s láskou k cyklistice přináší – ať už dříve nebo později –  zasloužené ovoce! Po třech supr zvládnutých „pohárech“ je dobrý předpoklad, že obstojíme i v poslední bitvě „na moravském poli“, ve finále Českého poháru v Brně.

DSC_0405
Skutečný křest ohněm zvládla po zranění Justýna Novotná bravurně!
Výsledkový souhrn našich ze Zadova:
  • kategorie chlapci od 6 let – 3. Jonáš Janovský
  • mladší žákyně – 7. Barbora Janovská, 8. Justýna Novotná
  • junioři – 68. Matěj Štindl
  • muži EXPERT – 1. Petr Šich,… 12. Vít Suchánek

Zde studujte kompletní výsledkový servis a tuť najdete 5 parádních foto galerií Karla Všetuly.

DSC_0360
Bronzový do 6-ti let, náš Jonáš!

Napsat komentář