Louny: další posun!

V osmi dnech absolvovala česká cyklokrosařská špička hned tři závody národního poháru! Věru pěkná porce cyklistické rachoty, kterou k naší velké radosti zvládla dočasná cyklokrosařská rota MORAVCE excelentně. Závod od závodu se naši převážně zlepšovali výkonově a logicky i výsledkově. Minulou sobotu pohostily českou cyklokrosařskou elitu západočeské Louny a pro náš oddíl byl tento závod dalším jedinečným… Početně sice útlý, nicméně neobyčejně silný a úderný konvoj veze z prostředí osiřelých chmelnic hned dvě  medaile! Byť jedna je opět „jen“ bramborová… 

IMG_2962
Obrázek na který si rádi zvykáme: Tomáš Tlamka „Contador“ na čelních místech závodu žáků!

Pojďme ale opět po přádku. Atraktivní byl pro nás už start starších žáků. Tomáš Tlamka „Contador“ se opět předvedl ve výborném světle a znovu atakoval stupně vítězů! Po vyváženém a sebevědomém výkonu se do cíle přiřítil na čtvrté, bramborové pozici. Ztráta na bronzovou bednu „koštovala“ tentokrát sedm vteřinek a na stříbrnou deset, což znamená, že borci na druhém až čtvrtém místě finišovali do cíle ve vzácně vyrovnaném šiku v rozmezí 10 vteřin! Tom si opět posunul svoje cyklokrosové výsledkové maximum a vezmeme-li v úvahu, že se v současnosti nachází ve velké závodnické pohodě, může nám ve zbývajících závodch připravit ještě nejedno milé překvápko!

IMG_2891
Jana Tesařová i v Lounech zjela výborně a její medailové ambice jsou pro zbytek sezóny neměnné!

Poctivou práci oceněnou kvalitními výsledky v Lounech odvedli i obě naše kadetky. Jana Džejn Tesařová obhájila bez problémů šesté místo z Tábora a i nadále potvrzuje, že byť je v této disciplíně rizím nováčkem hned se zařadila mezi holkami do užší špičky. Výsledkovou listinou se posouvá od závodu v Trutnově nezadržitelně vpřed i Anička Zemánková. V Lounech jezdila kontakt  s nejlepšími, v cíli z toho bylo nakonec třinácté místo a další posun o stupínek v celkovém hodnocení (byť dvakrát absentovala je Aňa průběžně už 17.).  A lichotivá celková umístění drží i  oba dva naši již pochválení: „Contador“ je celkově sedmý a Jana dokonce čtvrtá!

IMG_2968
Anička Zemánková zdolává těžký výběh. I ona se v Lounech předvedlaa ve velmi dobrém světle!

Ve hře o nominaci na cyklokrosové Mistrovství Evropy byl před závodem v Lounech stále i náš junior Dominik Prudek. Tentokrát se mu ale „race“ nevydařila úplně podle jeho představ. Začal slibně a po startu držel kontakt s nejlepšími. Bohužel ale v klíčovém momentu nezachytil rozhodující nástup špičky startovního pole, na trati zústal v podstatě osamocen bez šance na „docvaknutí“ nejlepších a tím pádem i bez šance na lepší výsledek, než 14. místo, na kterém byl Dominik v cíli nakonec klasifikován… I přes to mu patří v průběžném hodnocení seriálu výborná 6. příčka a protože má sil opticky ještě stále dost, nepochybuji, že ještě ve druhé polovině cyklokrosové sezóny bude ještě nejednou významě „míchat kartami“.

IMG_2977
Situace, kterou nemá rád žádný cyklokrosař: Dominik Prudek osamocen na trati ztratil kontakt s čelem závodu.

Start žen krátce po poledni nás také opět eminentně zajímal. Adéla Šafářová, „namlsaná“ bronzem z Tábora a překypující sebevědomím, si opět brousila zuby na soupeřky nejen starší, ale hlavně podstatně zkušenější… V závodě pak předvedla pravou ódu na cyklokros. Především její vyzrálý rutinní projev  vysloveně imponoval. Když bylo třeba, dokázala odhadnout přesně vývoj závodu a reagovala patřičnou razantní akcelerací a nic na tom nemění skutečnost, že v lesní pasáži tratě měla pád do té doby vedoucí závodnice Martina Mikulášková. Za skvělý taktický výkon byla Adys po zásluze odměněna v cíli stříbrnou medailí, když pouhých osm vteřinek před ní proťala cílovou pásku vítězná Jana „Čičina“ Czecinkarová… Ladná Adélčina záda si v Lounech byly nuceny v průběhu závodu soustavně prohlížet takové cyklokrosařky, jako Nikola Nosková, zmíněna Martina Mikulášková, slovenská šampionka Janka Keseg Števková a další… Adéla i po  Lounech drží suverénně v průběžném pořadi TOI TOI Cupu málo uvěřitelné druhé místo a o nastávajícím víkendu jí zmáčkneme palečky opět: bude reprezentovat ČR na Mistrovsví Evropy v nizozemském Huijbergenu!

IMG_2984
Dvě borky, které „udělaly“ závod žen: Adéla Šafářová v tomto okamžiku jako lídr, za ní pozdější vítězka Jana Czecinkarová.

Za Louny opět našim reprošům vysekáváme hlubokou poklonu a letí k nim od nás velký dík za vzorné repre MORAVCE. S děkovačkou nemůžeme opomenout ani podpůrný tým, přičemž oběma trenérům patří uznání nejen za to, že vhodnou formou přípravy se jim daří naše snajpry neustále – i přes časově hodně pokročilou fázi sezóny – urychlovat, ale že jim dokazují optimálně ladit tolik potřebné závodní sebevědomí do „bojovna“ bez ohledu na sílu a kvalitu těžkých soupeřů… Druhou polovinu cyklokrosařské sezóny i z těchto důvodů můžeme proto vyhlížet, podle mého názoru, v klidu a bez obav! Zde jsou opět bezva fotky Libora, oficiální report z Loun omrkněte zase tuť, a jak rozlouskl trenér Petr Dlask nominační tajenku na Evropu studujte tady.