Tábor na jedničku!

Výraznou stopu zanechal borec MORAVEC Teamu o víkendovém kontinentálním mistrovství v jihočeském Táboře. Pavel Balák potvrdil, že je ve své veteránské kategorii skutečnou extra třídou a naše letos hodně bolavá cyklokrosařská dušička díky jeho výbornému výkonu a výsledku pookřála… A i díky výkonu naší odchovankyně, Adély Šafářové, která  také dokázala s nejlepšími držet krok!

Brnocl
Pavel Balák (MORAVEC Team), pátý nejlepší Masters 50-54 let v Evropě pro r. 2017.

Pavel Balák finišoval ve své kategorii na výborném 5. místě, když se může těšit nejen ze skalpu svého věčného rivala, Slováka Ondreje Glajzu, ale porazit dokázal i reprezentačního trenéra bikové reprezentace, jinak výborného cyklokrosaře, Viktora Zapletala! Jeho výsledek mohl být ještě možná lepší, nebýt skutečnosti, o kterou se se mnou Pavel podělil krátce po dojezdu svého závodu po mojí děkovné a blahopřejné SMS: „Bohužel jsem podcenil včasné přihlášení do závodu a díky tomu startoval až z páté řady… Poučení pro příště, že závod někdy začíná daleko dřív, než by člověk čekal…“ Pavlovi blahopřejeme a díky moc za vzorné repre MORAVCE! Zde si ověřte jeho supr výsledek… A ještě dovětek: „bramborový“ stupínek před Pavlem vybojoval z letošní z letošní MTB „Vrchoviny“ nám dobře známý symaťák ze severomoravského  Teamu Jirky Sedláčka – Ivo Kovařík.

img6cf498b3a322fe3e7792bec510d8dd8a
Po zranění na MTB MS v Austrálii to vypadalo na předčasné ukončení sezóny… Bojovnice Adéla Šafářová však na cyklokrosovéEvropě dokázala, že je nejen fit, ale i ve skvělé formě!

V nedělních televizních přenosech z táborské „Evropy“ nás určitě nejvíc potěšil ten ze závodu žen do 23 let. Tři české reprezentantky v TOP10 s Adélou Šafářovou včetně! Fakt, už dlouho nebyl v naší veřejnoprávní televizi k vidění tak dobrý pořad… Alespoň tedy z mého pohledu! I na výkon Adély jsme pyšní a k dosaženému výsledku i jí blahopřejeme! Zde je její výsledková listina. Ještě připomenu, že se v Táboře zdaleka neztratili i další známé české cyklokrosové tváře, které jsme měli letos tu čest vidět na MTB „Vrchovině“: Emil Hekele (vítěz z Bukové a Boskovic) bral v mužích ELITE slušné 36. místo a podobně by se dalo zhodnotit 26. místo Jakuba Římana (vyhrál letos valchovské Monako).  Vedle zmíněného Vitora Zapletala jsme v Táboře mohli na startu jedné z kategorií Masters vidět i našeho dalšího kamaráda,  legendárního Zdeňka „Mlyny“ Mlynáře.  Kvalitní výkony a výsledky čechů na ME budiž inspirací pro naši dočasnou cyklokrosovou rotu, kterou čekají o víkendu hned dva závody: v Uničově a Ostravě. Další podrobnosti k cyklokrosové Evropě naleznete na www.cyklokros.cz nebo i na www.mtbs.cz.

36
Hop! Nebojte, nepřijde lidoop… Takhle skáče na „mladá kolena“ česká cyklokrosová legenda, náš kamarád – Zdeněk Mlynář!

 

Napsat komentář