Šest „placek“ z „Horky“!

Rovný půltucet medailí vybojovali rajdři MORAVEC Teamu na druhé MTB „Vrchovině“, kterou minulou sobotu pohostila po Valchově další z „Grand Slamových“ tratí – ta Benešovská. Oproti Valchovu poněkud chudobnější medailová bilance byla zapříčiněna z části absencí některých našich opor (sourozenci Janovští, Barča Tlamková, Peťa Šich…) a taky nebývale často chyběl „pod Horkou“ k medaili pověstný krůček… To dokazuje celkem pět „brambor“, které jsme na Benešově po kvalitních výkonech také vyválčili… Jak by ne: vždyť terény v okolí Benešova jsou vyhlášenou bramborářskou lokalitou…

DSC_0055
Leonka Eclerová po stříbru ve Valchově na Bebešově zvítězila a celkově se v kategorii dívek do 6-ti let ujala vedení!

Šesté místo Barborky Vašíčkové v dramatickém závodě děvčat na odrážedlech bylo ten den prvním slibným počinem našeho úderného šiku. Bohužel, ve Valchově na odrážedle výborně závodící Matoušek Usnul se na startu v Benešově neobjevil, a když Jirka Vašíček (kat. do 6 let) po kvalitním výkonu na cílové čáře velmi těsně prohrál boj o bronz (a „nastartoval“ tak naši sobotní bramborovou úrodu, Tonda Hanák finišoval v tomto závodě na 10. místě), byli jsme po třech úvodních startech  bez medailového úspěchu… To se ale změnilo záhy. Leonka Eclerová odjela svůj závod kategorie dívek do 6-ti let způsobem start-cíl a byla to právě ona, která jako první přispěla do naší  benešovské medailové pokladničky.

DSC_0156
Justýna Novotná (kat. 9-10 let) pod Horkou obhájila zaslouženě prenství z Valchova.

V  startech dětí 7-8 let brala další dvě naše šikovná děvčata – Jana Lipenská s Adélkou Věrnou kvalitní umístění v TOP 5. A navíc, jejich tréninková parťčka a naše kámoška,  Veronika  Šafářová (Nutrend Specialized Racing) vybojovala v tomto závodě cenný bronz!  Vyhlašování vítězů měli o benešovském bikovém dnu na starosti – vedle starosty obce Benešova – p. Antonína Rusa – přátelé tragicky zesnulého skvělého československého silničáře, Vlastimila MORAVCE (vítěz prestižního Závodu míru z r. 1972 by se 9. května 2019 by se dožil 70 roků) v sestavě: Mirek Baksa, Václav Kurdík a Rudolf Labus a byl to právě cyklistický silniční Mistr Československa  z r. 1971, Rudla Labus (v zahraničí, především v Itálii více známý pod přezdívkou „Piccolo el Bandito“ – „Malý bandita“), který naší první vítězce potřásl pravicí a předal medaili!

DSC_0163
Skutečně silnou úderku máme v kategorii dívek 9-10 let. Patří do ní i Lucie Gottwaldová a Magdalena Bartošová.

V závodě dívek 9-10 let, který následoval po prvním slavnostním ceremoniálu, se výkonem Leonky Eclerové inspirovala Justýna Novotná, a i když cestu za prvenstvím se jí snažila co nejvíce ztížit výborná Amálka Srnská, boskovická rodačka to zvládla nakonec „na jedničku“ a svoji silnou soupeřku porazila o 6 vteřin.  I další dvě dívenky MORAVEC Teamu, Lucie Gottwaldová a Magdalénka Bartošová se předvedli poctivými výkony a odměnou jim bylo umístění v TOP10. V následném, jednom  z početně nejobsazenějších startů chlapců 9-10 let (jelo jich 21) dojel Filip Ecler na 14. místě, když tratil na smůle z Valchova: po nedokončeném závodě (vzpomínáte? – zlomená klika…) startoval až z posledních pozic. Přesto se dokázal prosadit do TOP15 výsledkové listiny a díky bodovému zisku z Benešova se mu při startu na Okrouhlé už bude určitě „dýchat lip“…

DSC_0187 (1)
„Double“ ro MORAVEC Team je „na spadnutí“! Postarali se o něj na Benešově mladší žákyně . Amálka Gottwaldová s Aničkou Hanákovou!

Ani v ostře sledovaných ročnících mladších a starších žáků jsme medailově nevyšli naprázdno… Naopak! „Double“ pro MORAVEC Team zopakovali z Valchova Anna Hanáková s Amálkou Gottwaldovou  s tím rozdílem, že pořadí na „bedně“ si děvčata na Benešově prohodila! Cenu určo má i 6. místo Lucky Koudelkové, která je v této kategorii letos prvoročačka. Stejné umístění vyjel mezi mladšími žáky Matouš Lipenský, když i on je v této kategorii elévem – prvoročákem. Třetí zlatou placku vyjela podle plánu ve druhé třetině benešovského bikového dne starší žákyně Eliška Hanáková, startující společně se stejně mladými chlapci. Lukáš Sedlák s Romanem Šindelářem medailové pozice z Valchova neobhájili (5. místo Sedlák, 4. místo Šindelář), když na mimo-medailová umístění je posunuli dva výborní borci VRV Teamu: Mirek Urban s Davidem Zonigou vyjeli „double“ pro změnu pro bílo-černo-červené barvy. V elitní desítce výsledkové listiny figuruje i Víťa Lipenský a těsně mimo ni dojel Matyáš Koudelka.

DSC_0222UKRAYNA Cup – závod na kolech s jedním převodem a v komickém převleku – byl výhradně v režii devíti rajdrů MORAVEC Teamu a nejvíce hlasů ( a zlatou medaili) získal  na jednokole jezdící, nápaditý Matyáš Koudelka. Po zásluze byl oceněn v rámci druhého slavnostního ceremoniálu nejen on, ale i jeho kolegové „Ukraynici“  a samozřejmě i nejlepší rajdři z druhého startovního bloku.

Poslední třetina závodu byla ve znamení dramatického souboje v kategorii mužů Elite, kdy až na cílové čáře o svém triumfu rozhodnul bývaalý MORAVEC Dominik Prudek (Ethic Sport Cycling Team),  po celý závod bojojící o prvenství s přerovským Martinem Tvrógem  a zkušeným „lišákem Vrchoviny“ Jirkou Ošťádalem (Enjoy Riding Team), který obhajuje letos v této kategorii celkové prvenství. MORAVCI drželi palce našim mužům – masters a Vlastík Odehnal, se dokázal prosadit v „trojkařích“ na stříbrnou „bednu“, když nestíhal jen výborného Ivo Kovaříka (SK Jiří Team). Ve „dvojkařích“ bral Martin Gottwald další z mnohačetných „brambor“ a Franta Paděra dokončil race po závodnické pauze na 7. místě. Pouhých pět vteřin od bronzu finišoval v závodě juniorů / kadetů na 4. místě Víťa Suchánek

DSC_0272
Hned po startu kategorie Masters III byli v popředí pozdější medailisté: vlevo bronzový Jirka Sedláček (SK Jiří Team), uprostřed stříbrný náš Vlastimil Odehnal a vpravo vítěz závodu Ivo Kovařík (DK Bike ShopRacing Team).

Medailisté MORAVEC Teamu – pořadí OPEN:

  • Zlaté medaile vybojovali: Leona Eclerová (do 6 let), Justýna Novotná (9-10 let), Amálie Gottwaldová (11-12 let) a Eliška Hanáková (13-14 let).
  • Stříbrné medaile brali: Anna Hanáková (11-12 let) a Vlastimil Odehnal (Masters III).
DSC_0005
Z nastupující cyklistické generace má legenda české silniční cyklistiky, Rudolf Labus, radost.
Medailisté MORAVEC Teamu – pořadí OBCE:
  • První místa: Jirka Vašíček (do 6 let), Justýna Novotná (9-10 let), Anna Hanáková (11-12 let), Eliška Hanáková (13-14 let), Lukáš Sedlák (13-14 let).
  • Druhé místo: Klára Věrná (do 6 let)
  • Třetí v pořadí byli: Antonín Hanák (do 6 let), Lucie Koudelková (11-12 let), a Matyáš Koudelka (13-14 let).
DSC_0251
Zleva Lucie Koudelková, uprostřed Vlastimil MORAVEC a vpravo Mirek Baksa. Vlastík MORAVEC byl díky jeho přátelům z Kohoutovic po celý bikový den s námi!

Díky všem za vzorné repre oddílu, na skoro-domácí trati jsme si před bohatou diváckou kulisou a VIP hosty od cyklistického „fochu“ určitě ostudu neudělali a naši rajdři opět potvrdili, že úspěchy  MORAVEC Teamu ze závodů Českého poháru, nejsou dílem náhody… Speciální poděkování pak patří všem, kdo se podíleli na benešovském závodě po organizační stránce. Zde studujte kompletní výsledkový servis, a hned 7 fotogalerií! Za ty je třeba poděkovat: Lídě Adámkové (fotogalerie 1), Karlovi Všetulovi (fg č. 2; 3; 4 a 5), a pilotu dronu, našemu kamarádovi a příznivci z Nizozemí – Floranu Adamsovi (fg č. 6) a dalšímu příznivci MTB „Vrchoviny“, Františku Čefelínovi (fg č.7)Díky moc Liduško, Františku  a Karle! Thank you very much Floran!

DSC_0186
Vždyť to říkám pořád: sport sbližuje..!

 

 

Napsat komentář