Bronzová neděle!

Hovořit  o Adventním čase na prahu léta a prázdnin je tak trochu anachronismem. Přesto zažili MORAVCI o minulém víkendu  v Brně při čtvrtém závodu ČP MTB bronzovou neděli! Ve svém startu v rámci kategorie starších žáků se nám o ni postaral Tomáš Tlamka „Contador“, který po kvalitním, vyváženém výkonu vybojoval třetí místo a navázal na naše sprinterské medailové úspěchy z předešlého dne.  Udělal tak stylovou tečku za výborným víkendovým vystoupením MORAVEC Teamu na této – reprezentačními trenéry  ostře sledované – „race“.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tomáš Tlamka „Contador“ zažil v brně medailový víkend. Po sobotním zlatu ve sprintu vybojoval v klasickém cross country v neděli bronz!

Dříve než Tomáš zasáhl do bojů o mistrovské body nejmladší z patnáctky statečných MORAVCŮ – mladší žák Roman Šindelář. Se dvěma zkrácenými okruhy si poradil stejně zkušeně, jako s více jak polovinou soupeřů ze startovního pole a v cíli mu bylo odměnou umístění ve třetí desítce výsledkových listin. S napětím jsme  čekali na následný start tří Romčových starších kolegů. A jak Tomáš Tlamka „Contador“, tak Honza „Džony“ Šindelář a i  Jakub Tesař nám udělali radost! Tomáš Tlamka „Contador“ v prvním kole na čelo nepatrně ztratil a ke svému mohutnému finiši k bronzu  se nadechnul ze šesté pozice. Ve zbývajících dvou třetinách závodu si ale zkušeně „připravoval“ jednoho soupeře za druhým, aby se v závěrečném kole v těžkém výjezdu probojoval na bronzovou příčku, kterou bez potíži udržel až do cíle! Nejen to: svým razantním finišem na stadionu ještě notně znervózněl vedoucí duo Šulc – Fiala. Bravo Tome, blahopřejeme! První tři borci proťali cílovou čáru v rozmezí něco málo přes tři vteřiny a můžeme se těšit na jejich souboje jak do Pece pod Sněžkou, tak hlavně do Bedřichova, kde se koncem července pojede MČR. I Honza Šindelář zajel těžkou, prašnou brněnskou trať výborně a po výkonu na hranici možností se mohl v cíli těšit z umístění v TOP10! Body vyjel i Jakub Tesař a tato skutečnost je o to cennější vezmeme-li v úvahu, že mu brněnská trať příliš neseděla…

DSCN8419
Honza Šindelář zajel v Brně výborně a odměnou mu bylo umístění v TOP 10!

Než jsme se stačili doradovat z „Contadorova“ bronzu, už bylo na trati v akci dalších pět MORAVCŮ! Ze tří našich kadetů byl tentokrát nejlepší závod od závodu se lepšící Karel Vinický, který si dojel v konkurenci 54 kadetů pro zasloužený bodík. Příliš vysoko tentokrát visely body pro Matěje MazánkaVíťou Suchánkem. I oni však nechali v těžkém závodě na trati všechny síly a zaslouží si jak naše uznání, tak především pochvalu za „podlahový“ výkon.  Společně se třemi našimi kadety kroužily po okruhu i jejich týmový parťáci, Patrik KolářLukášem Gregorem. I „hobíků“ se tentokrát na startu urodilo (vyrazilo jich bez jednoho čtyřicet) a o to je umístění obou našich –  do pětadvacátého místa – cennější. Navíc měl Patrik Kolář po jedné z kamenitých pasáží v první polovině závodu nepříjemný pád…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dominik Prudek dal do závodu všechny síly…

Krátce po poledni vyrazila na trať více jak čtyřicetihlavá juniorská „smečka“ s naším Dominikem Prudkem včetně. Hlavně zde si fanoušci MORAVCE sáhli svým mocným  hlasovým projevem až na dno ve víře, že dopomůžou Domčovi k vysněnému startu na blížícím se bikovém světovém šampionátu v Novém Městě na Moravě. Zpočátku se zdálo, že nám jde vše do karet. I když absolutní špička Dominikovi „ucukla“ držel náš borec po tři čtvrtiny závodu 6.-7. místo, přičemž svého nevětšího soka – Jonáše Březinu držel v té době jistě „v šachu“ za svými zády. V posledním kole se ale stalo to, čemu se asi nevyhnul nikdy žádný biker:  Domčovi „došlo“… Dostal se do stavu náhlého úbytku sil a s tím byl spojený logycky i posun v pořadí směrem v zad. Ale i cílové dvanácté místo  má svoji cenu, byť o stupínek před Dominikem zafinišoval právě jeho největší soupeř. Každopádně Dominik dal do závodu všechno a že to na nominaci na MS asi nebude stačit, vůbec nevadí. Vždyť za rok to může být zase všechno úplně jinak…!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Jana Tesařová dokázala v průběhu závodu zrychlovat.

Společný start žen, juniorek a kadetek má vždy svůj osobitý náboj  a ten jsme nepostrádali ani v Brně. Zatímco  ženám vládla borkla až z dalekého Mexika, juniorkám kralovala naše odchovankyně Adéla Šafářová (Nutrend Specialized), která byť částečně handicapovanná lehkou virózou z minulých dnů, nedala svým soupeřkám šanci a s jistotou jí vlastní si dojela pro další cenné prvenství. Spolu s Adys jsme mačkali ale samozřejmě palce i čtyřem našim mušketýrkám – kadetkám. Nejlepší fazónu měla – podobně jako v sobotu – v cíli nakonec sedmá Jana Tesařová, když jen o dvě příčky za ní dospurtovala do cíle Anička Zemánková. Obě holky tedy vyjely v Brně TOP 10! Ve třetí desítce se pak umístila v tomto startu i další dvě naše děvčata, Kristýna HaasováMonikou Konečnou. Jistota,  s jakou holky zvládaly záludnosti a nástrahy tratě udivovala všechny přítomné!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pohodová Anna Zemánková i v Brně potvrdila svoji náležitost k dívčí české bikerské špičce.

Měli jsme tedy možnost vidět výborné výkony patnácti MORAVCŮ na vlastní oči a nezbývá, než přede všemi smeknout a vyseknout hlubokou poklonu!  Velký dík patří i bezvadně sehranému podpůrnému týmu a nemůžeme s děkovačkou zapomenout ani na náš, v Brně potěšitelně  početný, FAN Klub! A že nás bylo věru hodně slyšet! Moc nás dále potěšila nečekaná, o to milejší setkání. Ať už s našimi bývalými rajdry Radkem Barákem,  Nikolou Hlubinkovou či Adamem Sekaninou, nebo s kamarády z Kohoutovic – Mirinem, Blaginem a Rudlou Labusem, zvaným „Piccolo el Bandito“, kteří nás neváhali vyhledat v našem týmovém zázemí, a se kterými jsme strávili příjemné chvilky. Ozdobou závodu byl určitě i ostravský MaxCursor team v čele se svým náčelníkem, Martinem Šímou, příjemné setkání a pokec jsme zažili i s Jardou Kulhavým. Zkrátka na Brno budeme vzpomínat ještě hodně dlouho a určitě nejen proto, že jsme si zde vytvořili nový pohárový medailový osobák! Zde studujte kompletní výsledkový seris a tuť dvě bohaté fotogalerieZde je ještě detailní nedělní výsledkový souhrn našich, včetně jejich průběžného umístění v rámci ČP:

  • mladší žáci: 27. Roman Šindelář / 26. (po čtyřech závodech)
  • žáci: 3. Tomáš Tlamka „Contador“ / 4.,  …. 9. Honza „Johny“ Šindelář / 7.,  … 33. Jakub Tesař / 38.
  • kadetky: 7. Jana „Džejn“ Tesařová / 5.,  …9. Anna Zemánková / 7., , ..23. Kristýna Haasová / 21., …25. Monika Konečná / 20.
  • kadeti: 35. Karel Vinický / 52., …39. Matěj Mazánek / 44., …50. Víťa Suchánek / zatím nebodoval
  • juniorky: 1. Adéla Šafářová / 1.
  • junioři: 12. Dominik Prudek / 6.
  • muži EXPERT: 20. Patrik Kolář / 18., … 24. Lukáš Gregor / 24.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Adéla Šafářová si v Brně s konkurencí v pravdě pohrála..,,

Napsat komentář