Z Bukové osm zlatých!

Stále vynikající formě se těší bikeři MORAVEC Teamu. Potvrdili to i při jedenáctém pokračování letošní MTB „Vrchoviny“, které pohostili minulou sobotu svědomití pořadatelé z Bukové. Z osmnácti vypsaných kategorií téměř polovinu vítězně ovládli právě rajdři našeho oddílu! Dvakrát jsme se dokonce mohli radovat s „double“ – tj. z dvojnásobného vítězství! I nádherný a dramatický závod štafet byl prakticky plnně v režii MORAVCŮ… A když k tomu připočteme další čtyři stříbrné, tři bronzové a čtyři „bramborové“ medaile z individuálních závodů , nezbývá, než před sobotními výkony našich vyseknout hlubokou poklonu!

067
K naší velké radosti Valchovské „Monako“  se v Bukové opakovalo jako přes kopírák: Děvčatům do 6-ti let vládly Magdalénka Bartošová a Maruška Bartošová (MORAVEC Team).

Poprvé nás přivedly do varu ve startu dívek do 6 let sestry Magdalénka a Maruška Bartošovic. Zopakovaly dvojité vítězství z Valchova a potvrdily, že výsledek z před čtrnácti dnů nebyl vůbec náhodný! Takže už v brzkém dopoledni jsme se díky sympatickým dvojčatům mohli těšit z prvního „double“! Na malém, 160 m dlouhém okruhu jsme drželi palce našim reprezentantům i při následných startech kategorií chlapců a dívek 7-8 let. Především Lucinka Koudelková zajela skvěle a po vyvážené dynamické jízdě se mohla v cíli radovat ze zaslouženého prvenství! Výborně si vedl ve stejné kategorii kluků i další náš spolehlivý reprezentant – Matouš Lipenský. Na toho se v cíli usmála stříbrná medaile, když podlehl nové tváři na závodech PDV – Jakubu Urbanovi ze Lhoty u Vsetína. Ten se v Bukové předvedl v tom nejlepším světle: rozhodčí ho pustili mimo závod i na start kategorie chlapců 9-10 let a i zde tento borec dokázal zvítězit! Klobouk dolů!

082
Lucinka Koudelková nám udělala v Bukové velikou radost! Její výkon uchvátil, na zlato impozantně útočila z bronzové pozice!

Právě tato kategorie chlapců, která startovala ve druhém dopoledním bloku jako první, nás eminentně zajímala. Matyáš Koudelka zúročil svoji poctivou přípravu na tento závod a již na střední trati, 900 m dlouhé, se čtyřmi blátivými brodky nedal svým soupeřům šanci! Díky Matyášovi se mohli MORAVCI tedy těšit ten den už ze třetího zlata! Mladší žáci už vyrazili na inovovaný, 1270 m dlouhý hlavní okruh. Byl to jeden z nejpočetnějších startů dne a nás opět potěšilo, že se v něm dokázal medailově prosadit náš borec –  Roman Šindelář! I starty starších žáků a žákyň nás samozřejmě zajímaly. Především starší žáci jsou naší parádní kategorií, ve které si místa na „bedně“ naši rezervují zpravidla v pořadí Tomáš Tlamka „Contador“Honza „Džony“ Šindelář – Jakub Tesař. Při Kubově neúčasti si zbylí dva naši mušketýři svoje tradiční postavení s jistotou pohlídali! Smeknout pak je třeba před Tomášem Tlamkou „Contadorem“, který měl, jako 12. nejlepší starší žák z v pátek skončeného evropského šampionátu v rakouském Grazu, v nohách „kládu“ pěti závodů v pěti dnech… Podle plánů trenérů v Bukové neměl vůbec startovat, nakonec ale do toho šel a jeho suverénní výkony jak v závodě jednotlivců, tak i v závodě štafet, byly ozdobou pro MORAVEC vydařené bukovské „race“. Vedle výborných výkonů „Contadora“ s „Džonym“ nechť nezanikne poctivá práce jejich věkové kolegyně Kristýny Kolářové, která byla oceněna ziskem zaslouženého stříbra (nestačila pouze na šikovnou, zkušenou Katku Hudečkovou z týmu Kola Koblížek).

P1080065
Pracovitý Matyáš Koudelka po zásluze slavil v Bukové triumf v kategorii chlapců 9-10 let.

Druhý startovní blok vyvrcholil závodem štafet, který byl z letos doposud odjetých možná ten nejdramatičtější… Na závěrečném úseku se zdálo, že si finišmanka naší první štafety „TOP MORAVEC“ v klidu pohlídá náskok, který jí vytvořili Matyáš Koudelka a především Honza „Džony“ Šindelář. Razantně proti ale byli Dominik Prudek (finišmen DIVOKÝCH HŘEBCŮ) ale hlavně Michal Kozel (finišmen šzafety BARBÍNY A KEN). Především Michal proletěl svůj úsek v nevídaném tempu a v cíli se mohl radovat se svými týmovými parťačkami (Anna Zemánková, Barča Tlamková) ze zaslouženého vítězství, ve které už snad ani Michal, když vyrazil na trať, moc nevěřil… Potlesk nadšených diváků pak nebral konce…

P1080075
Hegemonii dresů MORAVEC Teamu „narušil“ na „bedně“ po závodu štafet pouze náš kamarád Michal Kozel. Byl to právě on, kdo ze třetí pozice „vytáhl“ štafetu „BARBINY A KEN“ na zlatý stupínek!

Ve 13.30 vyrazilo na trať 17 eliťáků a mezi nimi i dva MORAVCI: Lukáš Gregor a Patrik Kolář. Byť se plného počtu patnácti kol, dík opět skvělé jízdě pozdějšího vítěze Michala Kozla, kluci „nedožili“, umístění v TOP 10 jim každopádně moc sluší! A ne že by MORAVEC vyšel v závěrečném startovní bloku na prázdno, to ani zdaleka… Martin Gottwald s jistotou ovládl „mastry dvojkaře“ (na bronzovém stupínku ho na bedně doplnil Leoš Balák), Kateřina Gottwaldová suverénně ovládla závod žen, Anička Zemánková zase start juniorek a kadetek (zde jí zdatně sekundovala v cíli bronzová Kristýna Haasová a Dominik Prudek byl nejlepší v juniorech a kadetech, když jeho souboj s Jakubem Římanem (SK Jiří Team) byl jedním s vrcholů závěrečných odpoledních startů. Stejně jako boj o bronz v této kategorii, ve kterém hrál dlouho prim v souboji se svým tradičním rivalem Daliborem Hudečkem (TUFO Otrokovice) náš Karel Vinický. nakonec z toho bylo pro Karla sice nepopulární, ale určo velmi cenné, čtvrté místo… A když jsme u těch „bramborářů“  z řad MORAVCE: kromě Karla Vinického sahali po medaili v Bukové i Jaňula – Maruška Lipenská, Jirka Zavřel a Monika Konečná… Monča si nakonec bedny užila, co by finišmanka bronzové štafety TOP MORAVEC… A ostaním to určitě příště už taky „cinkne“..! Zde mrkněte na náš úctyhodný medailový souhrn z druhého závodu „Vrchoviny“ v Olomouckém kraji:

  • Dívky do 6 let – 1. Magdalenka Bartošová2. Maruška Bartošová
  • Dívky 7-8 let – 1. Lucinka Koudelková
  • Chlapci 7-8 let – 2. Matouš Lipenský
  • Chlapci 9-10 let – 1. Matyáš Koudelka
  • Chlapci 11-12 let – 3. Roman Šindelář
  • Starší žáci – 1. Tomáš Tlamka „Contador“2. Honza „Džony“ Šindelář
  • Juniorky, kadetky – 1. Anna Zemánková3. Kristýna Haasová
  • Junioři a kadeti: 1. Dominik Prudek
  • Muži Masters II – 1. Martin Gottwald3. Leoš Balák
  • Ženy: 1. Kateřina Gottwaldová
  • Štafety: 1. BARBÍNY A KEN (Barbora Tlamková, Anna Zemánková, Michal Kozel), 2. DIVOCÍ HŘEBCI (Adélka Zavřelová, Tomáš Tlamka „Contador“, Dominik Prudek), 3. TOP MORAVEC (Matyáš Koudelka, Honza „Džony“ Šindelář, Monika Konečná)
P1080073
Tomáš Tlamka „Contador“, čerstvě 12. nejlepší starší žák v Evropě, byl ozdobou bukovské race. I přes únavu z náročného programu na MTB ME žáků a kadetů v rakouském Grazu, si dokázal hned dvakrát vyšlápnout v Bukové na „bednu“ .

K medailistům letí naše gratulovačka, všem našim bez výjimky, pro které zůstaly „placky“ viset zatím příliš vysoko, patří za Bukouvou velký dík za vzorné repre oddílu. Z výkonů rajdrů MORAVCE je jednoznačně patrné, že jim forma kulminuje v pravý čas a určitě i v závěrečných třech závodech seriálu budou naše barvy vidět minimálně v bukovském světle a medailovém lesku! A ještě postřeh: vezmeme-li součet individuálních závodů a závodu štafet, tak se nepsanými Králi bikové Bukové stali Anna Zemánková a Michal Kozel (dvě zlaté medaile), nepsanými Kralevici pak Tomáš Tlamka „Contador“ s Domčou Prudkem (jedna zlatá a jedna stříbrná medaile) a prvním „místo-držícím“ Matyáš Koudelka (jedna zlatá a jedna bronzová medaile), druhým „místo-držícím“ pak Honza „Džony“ Šindelář (jedna stříbrná a jedna bronzová medaile). Zde mrkněte na kompletní výsledky a zde na dvě fotogalerie z jedenácté „Vrchoviny“. A nezapomeňte: „Grand Slamový“ Bořitov se jede v rychlém sledu už tuto sobotu!

Napsat komentář