Pastviny plné „placek“!

Těmi „plackami“ nemyslíme ty na plotně maminkou pečené, ale tentokrát ty kovové, a rovnou ty vykuté z kovů, které jsou všeobecně ceněny jako vzácné. Na velenovských pastvinách jsme jich při předposledním závodě MTB Poháru Drahanské vrchoviny 2016 posbírali úctyhodných 16, přičemž jejich skladba je v počtu šest zlatých, šest stříbrných a čtyři bronzové! A když k tomu připočteme, že se po Kristýnce Kolářové stali další tři borci a jedna borka z MORAVEC Teamu již jistými celkovými vítězi ve svých kategoriích, můžeme si Velenov označit symbolicky parádním, velkým „V“!

img_0915
Lucka Koudelková útočila na čelo ze zadních pozic.

Už ve startu odrážedel – dívek jsme mačkali palečky usměvavé Adélce Věrné, která má mezi nás nakročeno a absolvovala již několik tréninků pod vedením šéfa MORAVEC Junior Teamu – Milana Tlamky. A v dramatickém závodě prokázala Adélka vítězstvím svůj nesporný cyklistický talent! Naše srdce pak pookřála při startu dívek do 6 let. Byla to Magdalénka Bartošová, kdo udělala závod, byť ve finiši podlehla v boji o zlato Lucince Gottwaldové (mimo chodem Lucinka spolu se svojí sastrou Amálkou, jsou dalšími čerstvými posilami MORAVEC Junior Teamu). Na bronzové pozici pak svoji sestru jistila další naše spolehlivá reprezentantka – Maruška Bartošová. I start kluků kategori 7-8 let nás eminentně zajímal. Matoušek Lipenský mohl totiž už ve Velenově s předstihem rozhodnout o svém celkovém prvenství. A šikovný biker ze Skřípova to dokázal, když mu k tomu stačila v závodě vybojovaná třetí „bedna“! Další supr zážitek nám připravila ve startu dívek 7-8 let Lucinka Koudelková, která zvítězila po dech beroucím souboji s letos skvěle závodící Žanetou Kupskou z Brna.

img_1131
„Contador“ přebírá spou s Kubou Tesařem ocenění z rukou nejpovolovanějších!

I brácha Lucie svedl ve druhém bloku startů vyrovnaný souboj o zlato, tentokrát ale s opačným koncem. Stříbro z Velenova  po bojovném výkonu „na krev“ ale Matyášovi Koudelkovi  moc slušelo, navíc ho tento výsledek stále drží ve hře o celkovou „velkou zlatou hroudu“. Po dváté vyrazil na trať závodu MTB „Vrchoviny“ starší žá Tomáš Tlamka „Contador“ a po deváté se v cíli radoval z vítězství! Tomova letošní spanilá jízda jenom podtrhuje, jak výsledkově výbornou sezónu tento hoch má: mistr ČR v MTB XCE, druhý vícemistr ČR v MTB XCO, vítěz z Langenlois, krajský šampion na silnici a 12. biker z ME v rakouském Grazu si tedy může po sobotě připsat další letošní cenný úspěch… Navíc ho na stupně vítězů doprovodil v cíli bronzový Jakub Tesař! První „bednou“ „Contadora“ ve Velenově okopírovala jemu věkem rovná Kristýna Kolářová. Ta jako by chtěla na pastvinách ukázat, že titul v dívčí prestižní kategorii je ve správných rukou!

img_1142
Kadeti / junioři nám udělali v závodě velkou radst.

Pro MORAVEC medailově nejúspěšnější byl poslední, odpolední start juniorských, kadetských a dospělých kategorií. Radost nám udělali ziskem hattricku juniorky / kadetky, když se v cíli seřadili v pořadí Anna ZemánkováJana TesařováMonika Konečná. Jejich týmoví vrstevníci neměli k analogickému výsledku daleko. Zlato vybojoval suverénně Dominik Prudek, kterému v průběhu čtyř kol dokázal odolat pouze vítěz kategorie mužů ELITE – Roman Kubica (ten ale startoval o minutu dříve). Takže Domčův sobotní výkon – super! Na „bedenu“ ho doprovodil v soboti v cíli stříbrný Karel Vinický a zmiňovaný hattrick málem zkompletoval ve Velenově skvěle jedoucí Víťa Suchánek. Ve statečném  boji o bronz ale nakonec v cíli  podlehl hulínském Jakubu Letevovi, Když „nezacinkal“ druhý hattric, zacinkalo alespoň „double“ v závodě Masters III díky Víťovi Prudkovi (vyhrál Velenov už po čtvrté), a Jirlkovi Štěpaníkovi st., který si ziskem stříbra hodně přiblížil pódiové umístění v rámci celkového pořadí. Další z fantastických soubojů předvedli ve Velenově náš Martin Gottwald s Davidem Soukupem. Ke zlatu v závodě chybělo Martinovi.  málo… Přesto –  zisk stříbra ho s předstihem předurčil jako celkového vítěze své kategorie. Zde si odkontrolujte naše sobotní „rýžování“ na velenovských pastvinách:

  • Dívky do 6 let – 2. Magdalenka Bartošová, 3. Maruška Bartošová
  • Dívky 7-8 let – 1. Lucie Koudelková
  • Chlapci 7-8 let – 3. Matouš Lipenský
  • Chlapci 9-10 let – 2. Matyáš Koudelka
  • Starší žáci – 1. Tomáš Tlamka „Contador“, 3. Jakub Tesař
  • Starší žákyně – 1. Kristýna Kolářová
  • Juniorky, kadetky – 1. Anna Zemánková, 2. Jana Tesařová, 3. Monika Konečná
  • Junioři, kadeti  1. Dominik Prudek, 2. Karel Vinický
  • Muži Masters II – 2. Martin Gottwald
  • Muži Masters III – 1. Vítťa Prudek, 2. Jirka Štěpaník st.
img_1241
Ani ne tak boj Leoše Baláka se soupeři, jako s neovladatelným kolem..
A ještě jeden postřeh: jedním z favoritů závodu Masters II byl i náš Leoš Balák, závodící na zbrusu nové technice. Nový bik se však hodně po technické stránce podobal SOYUZU 1, který měl kdysi svoji vesmírnou premiéru za pilotáže Vladimira Komarova v r.1966. Moc nefungoval… Zatím co ale vrtochy techniky stály Komarova život, Leoš samozřejmě Velenov přežil. Navíc všem ukázal, jak bojuje MORAVEC: s nefunkčím kolem nejen že nevzdal, ale poklusem s ním přiběhnul do cíle… Hvězdou prostředního bloku vyhlašování vítězů byla bývalá úspěšná olympionička (7. místo ve sprintu žen na 100 m na LOH v Londýně 2012) Olga Oldřichová – Šicnerová. A tak si Tomáš Tlamka „Contador“ spolu s Kubou Tesařem, Matyášem Koudelkou a Kristýnou Kolářovou mohli užít dekorace na stupních vítězů  od této výjimečné sportovkyně. Za Velenov patří všem velký dík za předvedené výkony a k medailistům letí naše gratulovačkas přáním, ať se formu podaří zúročit i při finále za týden v Boskovicích! Zde mrkněte na dvě fotogalerie a tuť zase na kompletní výsledkový servis

 

 

Napsat komentář