Contador blízko „bedně“!

Tentokrát v poněkud zeštíhleném složení vyrazila naše DPCR (dočasná podzimní cyklokrosová rota) na čtvrtý závod českého poháru do západočeských – Loun. Dvě naše mušketýrky a dva mušketýři  ale v městečku, které je obklopeno chmelnicemi, předvedlo výkony hodné skutečných mistrů! Vždyť tři naši „mlaďoši“ brali umístění v TOP 10 a kadet Tomáš Tlamka „Contador“ měl ve svém startu dokonce nakročeno na svoji další cyklokrosovou „bednu“!

img_4669
Anička Zemánková podala v Lounech kvalitní výkon, který ji vynesl ve výsledkové listině opět umístění v TOP 10!

Skvělé Tomášově jízdě předcházel kvalitní výkon kadetky Aničky Zemánkové. Závod dívek se opět vyznačoval velkou vyrovnaností, když v pořadí prvních 11 děvčat dojelo do cíle v časovém intervalu jen o málo přesahujícím jednu minutu! Pět děvčat pak spurtovalo v boji o sedmou příčku a mezi nimi i naše, v cíli nakonec devátá, Aňa Zemánková, která si to na cílové čáře – tentokrát vítězně – opět rozdala d Dášou Hejhalovou. Po čtyřech odjetých závodech figuruje Anička celkově na výborném 6. místě a stejnou pozici drží – jako samojediná reprezentantka MORAVCE v této kategorii – pro náš oddíl i v týmové soutěži.

img_4677
Obrázek, na který si již cyklokrosoví odborníci začínají letos pomalu zvykat: „bombarďák“ Tomáš Tlamka „Contador“ ukazuje svým soupeřům záda…!

Následný předpolední závod bez mála třicítky kadetů pak všechny přítomné uchvátil a byl jedním z vrcholů lounského cyklokrosového pohárového dne… I zde přijelo prvních deset borců v rozmezí minuty a mezi nimi opět i náš Tomáš Tlamka „Contador“. Tomu vůbec nevadilo že předchozí déšť  podstatně ztížil trať. Naopak. Od startu závodu vypsaného pro kadety na čtyři kola, si zkušeně hlídal čelo a postupným zrychlováním se propracoval až na 2. pozici! Toto umístění držel ještě necelého půl kilometru před cílem, a byť nakonec v samotném závěru neustál tlak zkušenějších  cyklokrosařů – specialistů, jeho v cíli páté místo s nicotnou ztrátou třinácti vteřinek na vítězného Tomáše Ježka (IVAR CS Author Team) je skvělým výsledkem! Bravo „Conatdor“! Po čtyřech závodech figuruje náš talentovaný borec celkově na 6. místě a spolu s Honzou Džony“ Šindelářem zatím kluci zařídili pro MORAVEC v týmové soutěži průběžné, velmi lichotivé, 4. místo! Vše nasvědčuje tomu, že je jen otázkou času, kdy se ve velké pohodě v současnosti závodícímu Tomáši Tlamkovi „Contadorovi“ zadaří finální útok na medaile. Že by si Tomáš nechal si tento atak až do mistrovského Uničova? Uvidíme… A necháme se překvapit!

img_4686
Jana „Džejn“ Tesařová dokázala v Lounech držet krok s nejlepšími ženami a zdá se, že se po zdravotních trablech opět navrací do špičkové formy!

I po poledni byly barvy MORAVCE na tratích v Lounech ostře v akci. Jana Tesařová startovala ve společném závodě juniorek a žen a i ona potvrdila soustavnou vysokou výkonnost svěřenců trenéra Víti Prudka. Odměnou jí bylo v cíli 10. místo při absolvování plného počtu kol, když na suverénní vítězku, zkušenou Pavlu Havlíkovou ztratila necelých sedm minut. Čtvrtým MORAVCEM, který jel Louny byl ve veteránské kategorii Leoš Balák, jeho výsledek doplním, hned jak se ho dopídím…

img_4681
Další z „bombarďáků“ v dresu MORAVEC Teamu, Leoš Balák, byl v Lounech čtvrtým z našich cyklokrosových mušketýrů.

Věru maximálně spokojeni můžeme být doposud s výkony a výsledky našich v rámci našeho podzimního cyklokrosového „západního“ tažení… Díky patří všem našim reprezentantům za kvalitní odvedenou práci pro MORAVEC v Lounech, podpůrný tým v čele s Milanem Tlamkou nevyjímaje! Toi Toi Cup si teď dá na dva víkendy „voraz“, aby se jeho kola opět roztočila 5. a 6.  listopadu dvojzávodem v Milovicích a na Holých Vrších. A MORAVEC team bude samozřejmě opět ostře při tom… Mrkněte na kompletní výsledky a Libor Tesař se stihl odpovědně opět postarat  i o (nejen) fotky (díky Libore), takže zde je z Loun už i fotogalerie

Napsat komentář