Sunshine Cup – Kypr-6

Zatím, co v naší malebné české kotlině ještě vydatně drží „palposty“ (alespoň tedy na naší domovské Drahanské Vrchovině vtíravá paní Zima) výkvět evropského biku zápolí na prvních velkých MTB závodech v rámci 20. ročníku etapového závodu na Kypru. Protože na akci je přítomna „stopa“ MORAVEC Teamu, budeme Vás o vývoji race v této aktualitě průběžně informovat …

sunshine-cup-2017-1etapa-JK

Adéla Šafářová v Limassolu v TOP 10! (XCO 5.3.2017)

Druhou část Suhshine Cupu na Kypru tvořil klasický závod MTB XCO, jehož trať byla situována v unikátních historických částech kyperského správního střediska Limassolu. Ve svém druhém startu mezi ženami naše odchovankyně Adéla Šafářová (NUTREND Specialized) šokovala soupeřky, když po dravém, vyváženém a pozoruhodně vyzrálém závodním projevu brala v cíli vynikající 9. místo! Znovu tak potvrdila nejen, že jí kyperské klima svědčí, ale hlavně  že se těší na úvod sezóny z výborné formy! Bravo Adélko! Blahopřejeme k razantnímu vykročení do nejvyšších ženských bikerských pater! Věřme, že letos na Kypru vysoko nastavenou laťku udrží „Adys“ po celou sezónu!

sunshine-cup-2017-preview-amathous-adelka
Adéle Šafářové náročné terény na Kypru vyhovují. Potvrdila to výsledkově i v neděli v náročném cross country v Limassolu.

Radost reprezemtačnímu trenérovi Viktoru Zapletalovi udělali určitě i zbylí tři „mušketýři“ kteří se postavili na start prestižního závodu mužů ELITE. Honza Škarnitzl skvěle zaskočil za absentujícího Jardy Kulhavého, když souboj o stříbrnou „bednu“ prohrál na cílové čáře o pár desetinek… Výborně mu sekundoval i v cíli šestý Honza Vast a umístění Adély Šafářové TOP 10 okopíroval i Matěj Průdek. Věru, že letos na Kypru nechali čeští bikeři soupeřům zlatou navštívenku… Zde mtkněte na stručný report a výsledky… Zde je další,  obsáhlejší report, ale jen pro znalce AJ… Pravověrní bohemisté si asi počtou radši tuť… Zde je též „reportík“ z nedělního Limssolu + vydatná fotogalerie…

IMG_2157-768x576
Viktorovi Zapletalovi se soustavně daří budovat soudržný reprezentační tým!

Adéla pod jižním sluncem válí! (4. etapa 26.2.2017)

I ve čtvrté etapě 20. ročníku Slunečního poháru na Kypru, která uzavřela první ze dvou části této „race“,  potvrdila odchovankyně MORAVEC Teamu Adéla Šafářová, že její výborné výsledky z prvních třech etap nebyly vůbec dílem nějaké zmatené náhody… Naopak. V nedělním klasické cross country opět předvedla, že se těší na začátku sezóny výtečné formě, když dojela v závodě žen ELITE na v pohodě s plným počtem kol 18. místě! Jako by ani neměla v nohách dvě náročné horské etapy z předchozích dvou dnů… Tak ladný, jistý a dravý byl její projev v dnešním závodě, ve kterém „dýchala na záda“ nejen krajance a v neděli nejlepší z Češek, v cíli 15. Jitce Škarnitzlové, ale i své „staré známé“ (už z cyklokrosů), Slovence Jance Keseg Štefkové. V celkovém pořadí . se po dnešní. etapě posunula Adys dokonce na  17. místo! Na poprvé, mezi ženami, „dost dobrý“… Blahopřejeme!

sunshine-cup-2017-afx4-_1_of_1-10
Adéla Šafářová na trati nedělního XCO závodu prokázala, že její výsledky z předchozích tří etap nebyly dílem náhody..!

I muži potvrdili dominanci Česka a dá se říct, že po první polovině letošního Sunshine Cupu, se perla Středozemního moře, ostrov Kypr, stává MTB državou České Koruny… V dnešním XCO mužů finišoval Jaroslav Kulhavý v „mrtvém závodě“ sice ve stejném čase jako vítěz na druhém místě, to mu ale bohatě stačilo na celkové vítězství v první polovině středomořské race. Se slabou ztrátovou minutkou dnes za Jardou na 3. místě finišoval Honza Škarnitzl, takže o české nadvládě můžeme mluvit v souladu s úvodem tohoto odstavce zcela legitimě! Výsledkový souhrn to potvrzuje…

Ženy ELITE – 4. etapa

  • 15. Jitka Škarnitzlová / celkově po čtyřech etapách 10. místo
  • 18. Adéla Šafářová / 17.
  • Jana Czeczinkarová pro zranění nenastoupila na start  / 24.

Muži ELITE – 4. etapa

  • 2. Jaroslav Kulhavý / po čtyřech etapách celkově 1. místo
  • 3. Jan Škarnitzl / 3.
  • 17. Matěj Průdek / 14.
  • 21. Jan Vastl / 15.
  • 17. Matěj Průdek / 13..
  • 23. Zdeněk Vobecký / 29.

Naši teď budou mít „v úvozovkách“ týdenní relax, protože druhý díl SC se jede až příští  neděli, jako závod MTB XCO UCI1 ve zdejším významném historickém centru – Limassolu. nadcházející týden bude ale využit – kromě nezbytného odpočinku po náročném etapáku – k další přípravě na sezónu, která je opravdu zatím v pravdě v „plenkách“… Zde je kompletní výsledkový souhrn, tuť doplňující fundovaný komentář a další supr zprávy jsou i tuť… A taky tady

IMG_2132
Úspěch českého cross country na Kypru má díky Jardovi Kulhavému a Honzovi Škarnitzlovi zlatý a bronzový lesk!

Další kvalitní výsledek Adély (3. etapa 25.2. 2017)

Skutečně výborně si vede naše odchovankyně na etapovém MTB závodě v rámci Suhshine Cupu na Kypru. I ve třetí etapě, dlouhé 62,2 km s převýšením necelých 2000 m zajela při svých premiérových závodch mezi ženami, které ve středomoří aktuálně zažívá, výborně! V cíli byla klasifikována na 16. místě a před posledení etapou Tour, kterou bude zítra klasický závod MTB XCO, drží v absolutním pořadí výborné 18. místo! Znovu musím zopakovat: Bravo Adys! její starší a zkušenější krajanky se dnes taky činily a obě finišovaly v TOP 10!

IMG_2127
Jak Adéla Šafářová, tak i Jana Czeczinkarová mohli být po sobotní, třetí etapě Sunshine Cupu se svými výkony a výsledky spokojeny!

Kromě děvčat dělají repre trenéru Zapletalovi na Kypru radost i muži. Především co se týče Jardy Kulhavého,  který dnešní, královskou etapu s přehledem vyhrál a vrátil se i do čela průběžného pořadí! Třetí pozici celkově drží v sobotní třetí  etapě na šestém místě dokončivší – Hona Škatnitzl, když mezi dva naše borce je po třech etapách vklíněn vítěz z pátku, Francouz Jordan Sarrou. Pozoruhodná je – vzhledem k extrémní náročnosti etapy – i průměrná rychlost vítěze třetí etapy: 26,88 km/hod.! Věřme, že v neděli, při závodě cross country navážou všichni naši na výkony a výsledky z prvích třech etap. Budeme držet palce!  Výsledková rekapitulace našich po sobotě je tato:

Ženy ELITE – 3. etapa

  • 6. Jana Czeczinkarová / po dvou etapách celkově 14. msto
  • 10. Jitka Škarnitzlová / 7.
  • 16. Adéla Šafářová / 18.

Muži ELITE – 3. etapa

  • 1. Jaroslav Kulhavý / po dvou etapách celkově 1. místo
  • 6. Jan Škarnitzl / 3.
  • 14. Jan Vastl / 15.
  • 17. Matěj Průdek / 13..
  • 33. Zdeněk Vobecký / 29.
IMG_2125
Jarda Kulhavý se po sobotní, třetí etapě vrátil do žlutého trikotu. Udrží ho i v nedělním cross country? Budeme držet palce!

Tady je kompletní výsledkový souhrn po třech dnech, no a doplňující info ze spanilé jízdy našich na Kypru hledejte tradičně zde a taky tuť… Akorát nerozumím výsledkovým nepřesnostem mezi servery mtbs a oficiálním kyperským serverem…

Adys dále drží krok! (2. etapa 24.2. 2017)

Druhou etapou „Slunečního poháru“ byla už pro všechny rajdry klasická těžká horská „rachota“…  V okolí nástupního městečka     Lefkara vytvořili pořadatelé trať o distanci 52,2 km, když převýšení čítalo úctyhodných 2300m… Naše odchovankyně Adéla Šafářová  (NUTREND Specialize Team) opět ukázala soupeřkám „zač je toho na Drahanské Vrchovině loket“ a pořádně „kousala“ svoje o hodně starší a především zkušenější soupeřky v kategorii ženy ELITE. V cíli brala 19. místo se ztrátou necelých 16 minut na vítězku a po dvou etapách figuruje na výborném 18. místě! Bravo Adys, jen tak dál! Jinak byla druhá etapa pro český „mančaft“ tak trochu smolná z hlediska defektů, které postihly jak Janu Czeczinkarovou, tak především Jardu Kulhavého, který měl závod výborně rozjetý a brousil si zuby na další etapové vítězství! Krůček od „bedny“ byl v cíli čtvrtý Honza Škanitz a v TOP 10 se opět v ženách objevila i jeho mladší sestra Jitka Škarnitzlová. Dosavadní, veskrze pozitivní výsledkový souhrn našich na Kypru je tentok:

Ženy ELITE – 2. etapa

  • 9. Jitka Škarnitzlová / po dvou etapách celkově 8. místo
  • 19. Adéla Šafářová / 18.
  • 23. Jana Czeczinkarová / 21.

Muži ELITE – 2. etapa

  • 4. Jan Škarnitzl / po dvou etapách celkově 3. místo
  • 7. Jaroslav Kulhavý / 2.
  • 14. Matěj Průdek / 14.
  • 18. Jan Vastl / 18.
  • 27, Zdeněk Vobecký / 27.
cyprus_sunshine_cup_2017_reprezentace_ČR-adela-safarova-768x934
Adéla Šafářová v plné rychlosti na trati 2. etapy Sunshine Cupu, kterou už byl těžký výjezd do kyperského pohoří.

Sem mrkněte na kompletní výsledkový souhrntady je doplňující info ke druhé etapě, a taky tady..

Adéla Šafářová v TOP 15! (1. etapa 23.2. 2017)

První etapa, která byla MTB časovkou a měla charakter endurového sjezdu, dopadla pro odchovankyni MORAVEC Teamu Adélu Šafářovou (NUTREND Specialized Team) při jejím premiérovém závodě mezi ženami výborně! Na trati dlouhé 14,6 km ztratila na vítězku necelé půltřetí minuty a v cíli se mohla radovat z 15. místa! Výsledek je o to cennější, že se Adélka může těšit ze „skalpů“ takových borek – bikerek, jakými Janka Keseg Števková,(Slovensko) či Elizabeth Osl (Rakousko) nebo legendární Gun Rita Dahle (Norsko), bezesporu jsou! Supr sedmou příčku v závodě pak brala její reprezentační týmová kolegyně, Jana Czecinkarová, devátá dojela Jitka Škarnitzlová. Pro zajímavost si všimněte, že průměrná rychlost vítězky – Anne Terpstrové (GHOST Factory Racing) byla v cíli úctyhodných 29,75 km/hod.!

reprentace_mtb_2017-5
Adéla šafářová se předvedla v úvodní etapě Sunshine Cupu na Kypru při své premiéře mezi ženami ve výborném světle!

Ještě větší radost udělali repre trenérovi Viktoru Zapletalovi ale určitě muži, kteří se všichni čtyři „poskládali“ do elitní dvacítky! Jarda Kulhavý vyhrál, Honza Škarnitzl bral bronz a výborný první den pro Česko doladili i v cíli 12. Matěj Průdek a na 20. místě dokončivší závod v konkurenci 65 rajdrů Honza Vastl! Vskutku velmi dobře odstartovaný Sunshine Cup! A ještě doplním průměrnou vítězovu rychlost v cíli: 34,66 km/hod.! Zde studujte výsledkyZde je více info k první etapě + fotky, a tady taky

Napsat komentář