„Džony“ na etapáku!

Závod míru nejmladších, jehož centrem se stalo o prvním květnovém víkendu tradičně východočeské městečko Jevíčko, napsal letos už 41. kapitolu ve své historii. V posledních letech jsou takřka pravidelnými účastníky této vydatné silniční „klády“ se silnou mezinárodní účastí i členové MORAVEC Teamu. Výjimkou nebyl ani letošní ročník, který byl vypsán výhradně jako závod kategorie kadetů. MORAVEC Team zde reprezentoval Honza „Džony“ Šindlář a jako „prvoročák“ si nevedl vůbec špatně!

ZMN2017_CASOVKA_2(Pred startem)
Honza Šindelář na startu jedné z časovek. Aerodynamická přílba je nezbytným doplňkem…

Vše vypuklo u v pátek 5. května, kdy byl pětietapový závod odstartován časovkou na 1650 m, se startem a cílem na náměstí T.G. Masaryka v Moravské Třebové. Honza se postavil na start spolu se 154 soupeři a cílové 96. místo se ztrátou něco mál přes 14 vteřin, nebylo tak špatným začátkem… Tím spíš, že Honzu zpomalil déšť, který závěr startovního pole zastihnul. Ještě tentýž den se jela druhá etapa, která měla start v 16.00 hodin ve vesničce Biskupice a po 80-ti kilometrech čekal cyklisty cíl na náměstí v Jevíčku. Náročná trať, jejíž součástí bylo mimo jiných zdolání i obávaného Hartinkovského kopce, peloton roztrhala. „Džony“ si opět vedl se ctí, když v jevíčku finišoval jako 61. se ztrátou na vítěze něco málo přes 4 minuty. V celkovém pořadí se pak po časovce posunul na 63. místo.

ZMN2017_4.ETAPA_V kopci Loupeznik pod Subirovem(3.VP)_1
„Džony“ na trati zaměřuje cíl…

I v sobotu 6. května itererář závodu obsahoval dvě etapy. Dopolední kritérium měřilo 22 km, když 3650 m dlouhý okruh zdolávali jezdci v závodě s hromadným startem pětkrát. Náš osamocený bojovník na sobotu dobře zregeneroval a ve třetí etapě zajel nejlepší výsledek – 41. místo ve stejném šase jako vítěz! Odpočinku ale pořadatelé rajdrům ve znamení bílé holubice moc nedopřáli: už pět minut před čtvrtou hodinou odpolední vystartoval peloton v Úsobrně do 77 km dlouhé, Královské etapy, která „balík“ zavedla do kopců Drahanské vrchoviny. Honza Šindelář po více jak dvou hodinách poctivé rachoty dorazil do cíle na ulici K.H. Borovského v Jevíčku na 69. místě a protože peloton těžké kopce opět roztrhaly, znamenalo Honzovo cílové umístění posun v celkovém pořadí na 58. místo!

P1030166
V táboře s borci zpřáteleného Favoritu Brno.

Program neděle 7. května byl ve znamení finální, 15,5 km dlouhé časovky na periferii města Jevíčka. I do náročného závodu s časem měl „Džony“  ještě dostatek sil a 50. místem dosáhl v rámci tohoto etapáku druhého nejlepšíh výsledku! Jeho závěrečný výkon navíc znamenal další posun v před v rámci celkové výsledkové listiny! A to hned o dvě místa! Takže celkový účet Honzy „Džonyho“ Šindeláře je tento: 56. místo celkově v čase 5 hodin, 15 minut a 34 vteřin, se ztrátou 14 minut a 14 vteřin na vítězného Dána Freerika Wandahla. A je to nejlepší výsledek hochů ze skupiny Favotitu Brno! Bravo „Džony“ a díky za poctivé podlahové výkony a vzorné repre MORAVCE! Vlastík MORAVEC, který Honzu určitě po tři dny bedlivě z cyklistického Nebe sledoval, musel mít z výkonů našeho kadeta radost! A taky nad ním držel ochrannou ruku: v Královské etapě šel „Džony“ v plné rychlosti nepříjemně k zemi… Naštěstí se to (možná i díky Vlasíkovi) obešlo bez zlomenin, odnesly to „jen“ odřené končetiny… Zde si odkontrolujte „Džonyho“ výsledky.

ZMN2017_CASOVKA_5(V cili)(1)
„To sů prdy, to sů prdy…“ „Kolik ten Honza tak može jet?“ Aneb finiš v poslední etapě, kterou byla v neděli časovka na 15,5 km.

Napsat komentář