Sprintem pro medaile!

Sobotní Radíkovský eliminátor podle očekávání přilákal pozornost MORAVCŮ, kdy sedm našich statečných svedlo souboje s tvrdou konkurencí v této ne zrovna běžné MTB disciplíně, kterou standardně nejezdíme a ani speciálně netrénujeme. O to cennější je zisk hned šesti medailí! MTB sprinty budou v nejbližších dnech hodně aktuální: v rámci blížícího se MTB MČR v Brně bude tato disciplína středem zájmu bikerů už tuto sobotu, takže bylo docela vhodné si tento dynamický a atraktivní druh cross country v Radíkově procvičit, potrénovat…

033
Hattrick borek z MORAVEC Teamu na eliminátoru v Radíkově!

Sobotní vrtochy počasí potrápily i bikery na Hané, naštěstí dešťové přeháňky úroveň dobře zorganizovaného závodu na technické, 1500 m dlouhé, hlavní trati, nijak podstatně neovlivnily. Potíže našim více nadělalo všudypřítomné trnoví, které mělo za následek hned čtyři defekty našich rajdrů – naštěstí se tyto komplikace řešily vždy mimo ostré závodní starty našich závodníků. A jak se říká: všechno zlé je k něčemu dobré! Zručnost a dovednost a rychlost při výměně píchlé duše, tím by se měl umět pochlubit nejen každý biker, ale i bikerka!

IMG_20170715_114753
Filip Ecler si vyjel v Radíkovské pevnosti zasloužený sprinterský bronz!

Vraťme se ale zpět na sprinterský radíkovský závodní polygon a pojďme zrekapitulovat sobotní účinkování našich sedmi statečných… Společný sprinterský  závod dívek ovládla výhradně naše děvčata! Vítěznou formu si letos i na dále udržuje Justýnka Novotná, stříbrný návrat na tratě  po nemoci oslavila v Radíkově Barunka Janovská a trochu nad plán brala bronz Leonka Eclerová (původně se vůbec nechystala startovat a z tohoto důvodu si s sebou na Hanou nebrala ani dres).

IMG_20170715_115022
Krok za krokem postupuje výkonnostně vpřed Víťa Lipenský. Potvrdil to i v sobotu jistým vítězstvím!

Na bronzový stupínek se prosadil mezi chlapci věku 7-8 let Filip Ecler, který nestačil pouze na dva domácí favority z týmu Short Bike Acdemy Opletal. Cenné čtvrté místo vybojoval pro MORAVEC Team v kategorii o stupeň vyšší Matouš Lipenský a zdá, že i jeho staršímu bráchovi, Vítkovi Lipenskému, kulminuje forma   v pravý čas: Vítek suverénně ovládl  kategorie chlapců 11-12 let, ve které bude ve sprintech určitě soutěžit i na blížícím se brněnském MTB šampionátu!

IMG_20170715_102403
Sám šéf Short Bike Academy Opletal, p. Vladimir Opletal, pošle za okamžik na trať Matouška Lipenského.

Ostře byla námi sledován i kategorie mužů OPEN. Pro výborné druhé místo si v ní dosprintoval, tváří v tvář podstatně mladším soupeřům,  František Paděra, který tak podtrhl náš pomyslný radíkovský účet: Dvě zlaté, dvě stříbrné, dvě bronzové a jedna „bramborová“ medaile! Bravo MORAVEC! Blahopřání všem, stejně jako poděkování za vzorné repre oddílu! Díky moc i podpůrnému týmu! Zde mrkněte na oficiální výsledky, zde je pak k okouknutí fotogalerie

062
Že by Františkovi Paděrovi končila „doba bronzová“? Možná, že jo! V Radíkově si dospurtoval pro cenné stříbro!

Napsat komentář