Lámání rekordů…

Rekordy nepadaly v minulých dnech jen ty teplotní… Minulou středu padl pravděpodobně i rekord v počtu účastníků při dalším pravidelném cvičení v tělocvičně! Možná skutečnost, že nám paní švadlenka zkoušela vzorky týmového ošacení na sezónu 2018, způsobila nadprůměrný zájem cvičenců o rutinní trénink… Svou roli sehrál určitě také fakt, že se možná jednalo o poslední středeční cvičko v rámci vrcholící zimní přípravy…

IMG_5041
Oporou jsou si Leonka a Zituška při protahování stehenních svalů. Tento strečinkový prvek řeší velice zodpovědně… A hlavně s úsměvem.

Ať tak, či tak, jedno je jisté: tréninkový projev mladých cvičenců vzbuzuje na prahu nové sezóny oprávněný optimismus! Výbušnost, dynamika, neposednost, vitalita, aktivní přístup… Těmito slovy by se daly vystihnout znaky obvyklé středeční tréninkové skupiny, nikoho z „mladých pušek“ nevyjímaje… Od nejmenších – Leonky, Toníka a Jonáška až po zkušené Aničku, Vítka, Elišku, Romana… O našich úsudcích se budeme mít možnost přesvědčit už brzy… Vždyť už o tomto víkendu vyrazí borky a borci MORAVEC Teamu na první ostrá cyklistická klání – a to hned do třech destinací!

IMG_5047
To je dnes ale „hoňka“…

Závodění je ale jiná kapitola, pojďme se ještě vrátit do podvečerní středeční benešovské tělocvičny. O pokročilé roční době, která naznačuje, že je start do nové cyklistické sezóna „na spadnutí“, svědčí i fakt, že díky sluníčku, které v odpoledni dělalo svoji povinnost, bylo třeba rozsvítit osvětlení v hale až na druhou polovinu tréninku. Po nezbytných částech dvouhodinovky (kombinované rozběhání, rozcvička, třídřepová vybiška a „Rybáři – rybičky) se šlo do štafet, které byly – díky nadprůměrnému počtu trénujíících MORAVCŮ hned čtyři po šesti členech!

DSCN3039
Posezení, pokec, pohoda, klídek… V „chaloupce stínu“ chyběl už jen –  „tabáček“...

Obtížnost jednotlivých závodních „rund“ gradovala, „mlaďoši“ však, jako by byli k neutahání… Po čase jsme se vrátili k hrátkám s medicinbaly a při házení přes tělocvičnu napříč to vypadalo v hale jako za palby u pověstného „Verdunu“! Cvičenci však vše disciplinovaně zvládli, takže žádné ztráty! Hrátky s „těžkými míči“ přešli v hrátky s tímto nářadím ve dvojicích, vše završil tříkolový slalomek kombinovaný sprintem. Finální rozdělení do dvojic se hodilo pro poslední „číslo“ tréninku – premiérovou vyřazovací vybišku dvojic, kterou po dramatickém souboji holek a kluků vyhrála dvojička Barča Tlamková / Anička Hanáková. A pak už jen na samé „padla“ zaburácely tělocvičnou stejně tak odhodlané, jako mocné – bojové oddílové pokřiky! Mrkněte na malou fotogalerii

Napsat komentář