Vydařená sobota!-2

Na dvou hlavních frontách bojovali rajdři MORAVEC Temu o poslední prázdninové sobotě. Zatím co většina z nich sváděla tuhé souboje se zdatnými soupeři při osmém závodě MTB „Vrchoviny“ v Kořenci, Eliška Hanáková reprezentovala Českou republiku na MTB Mistrovství Evropy žáků a kadetů v italské Pile. A nutno dodat, že na obou bikových kolbištích se našim dařilo nadprůměrně! Devět „placek“ z Kořence a dvě „placky“  z Itálie jsou tohoto tvrzení jasným důkazem..!

IMG_9320a
Holky Bartolšicovic s tátou Vítkem při prvním slavnostním ceremoniálu.

Famóznímu výkonu a životním výsledku Elišky Hanákové v Itálii je věnován samostatný článek, v této aktualitě ve stručnosti ohlédneme za výkony našich barev na tratích poblíž legendárního větrného mlýna. Především nás potěšila účast dvou vnuček našeho Patrona Vlastimila MORAVCE, které na start přivedli Eva Bartolšic-MORAVCOVÁ (dcera Vlastimila MORAVCE) se svým manželem, Vítkem Brtolšicem. Teprve dvouletá Laduška MORAVCOVÁ (nejmladší účastnice závodu) si to „rozdala“ se soupeřkami v závodě odrážedel,  Zituška MORAVCOVÁ, pak „prubla“ na poprvé náročný závod holek do 6 let. Protože se dívenky objevily na startu letos poprvé a nemají tudíž vyjeté žádné body, startovaly ze zadních pozic. Přesto zabojovaly statečně a dědovi v cyklistickém Nebi určitě udělaly svým  výkonem radost!

IMG_9187
Soustředění na startu Leonky Eclerové.

Se Zitou Bartolšicovou startovala i další dvě naše děvčata: Leonka Eclerová s Klárkou Věrnou. Více se dařilo Leoně. Nestčila pouze na zlínskou Sofii Drongovou, která jí v Kořenci oplatila porážku z Boskovic. Ještě před Leonkou se ve startu devatenácti chlapců blýsknul dalším výborným výkonem v cíli stříbrný, Jonášek Janovský. V „desítce“ finišoval v tomto startu i Toník Hanák, oba pak, společně i s Jirkou Vašíčkem drží v celkovém hodnocení po osmi závodech umístění v TOP10. Jen pro zajímvost: do bojů v této kategorii zasáhlo letos již 43 mladých  borců! Vzhledem ke skutečnosti, že do finiše letošní MTB „Vrchoviny“ chybí už pouze 3 závody, budeme – logicky – „pokukovat“ po celkovém bodovém hodnocení v jednotlivých kategoriích stále častěji…

IMG_9151
Dva stíhači – Tonda a Jonáš – na start!

Při startu dívek 7-8 let jsme s napětím očekávali, zda po nemoci se na tratě navrátivší Zita Žerníčková obhájí  i v Kořenci medailovou pozici z Boskovic? Obhájila! A potvrdila, že je v nejužší „Vrchovinové“ špičce zpátky! V konkurenci tuctu dívek se ze zadní pozice na startu razantní, útočnou jízdou opět „prostřílela“ na bronzový stupínek! Svoji cenu má i 6. místo Adély Věrné, vždyť v celkovém sumáři bude mít v závěru váhu každý bodík… Že jsou našimi „parádními čísly“ dívčí kategorie  9-10 a 11-12 let se opět potvrdilo i na Kořenci. Justýna Novotná nedala v prvně jmenované kategorii soupeřkám šanci  a své tradiční sokyni, Žanetě Kupské (Drahanský Sporttým) ujela téměř o půl minuty. Boj o bronz pak prohrála další naše osvědčená bojovnice, Lucie Gottwaldová o pouhou vteřinku… Těsně pak uniklo umístění v elitní desítce Magdaléně Bartošové.

IMG_9272
Zita Žerníčková s Janou Lipenskou bojují po startu s Eliškou Štolfovou (vlevo).

Podobně jako v Boskovicích, i v Kořenci svedly do posledních metrů souboj o prvenství dvě naše excelentní mladší žákyně. A i výsledek byl „u větřáku“ stejný, jako před týdnem v Doubravách: Úřadující Mistryně ČR Anna Hanáková (nezasvěcení to mohli snadno poznat podle mistrovského dresu, který má právo šampionka na závodech nosit) po vyrovnaném boji těsně porazila ve finiši vítězku Českého poháru – Amálku Gottwaldovou. Pro páté místo si v této kategorii dojela bojovnice Barbora Janovská.

086
Vítek Lipenský po startu před Josefem Sýkorou. V cíli si pořadí vyměnili.

O „bramboře“ Lucky Gottwaldové už byla řeč, kvalitní výsledek, byť ne medailový (5. místo) zajel v Kořenci v kategorii chlapců 9-10 let i Filip Ecler, čelící v „nejmasovějším“ závodě dne celkem 21 soupeřům! Od bronzu dělila „Fildu“ čtvrt minutka… Stejně dobrý výsledek vyjel i Matouš Lipenský v závodě mladších žáků. Ten ztratil na třetí místo pouhých 10 vteřin… Z minulých závodů „Vrchoviny“ jsme si už zvyknuly na medailové profity dosahované  našimi staršími žáky – Lukášem Sedlákem či Vítkem Lipenským. Zatím co stříbrnému z Boskovic, „Lukynovi“ rovinatá kořenecká trať příliš nevyhovovala (bral v cíli 5. místo), Vítek Lipenský jel „jak šlak“, nestčil pouze na opvského Pepíka Sýkoru a v cíli bral po zásluze stříbro!

079
I v Kořenci předvedly Anička Hanáková s Amálkou Gottwaldovou divákům parádní bitvu o vítězství!

I poslední třetina „kořeneckého bikového mače“ nám přinesla medailové radosti. Marně vzpomínám, kdy náš borec vyhrál na „Vrchovině“ naposledy závod mužů ELITE? Na Kořenci byl v této nejprestižnější kategorii nejrychlejší náš Peťa Šich! „V prvním kole jsem přijel do techniky s náskokem na ostatní. Nijak jsem to ale nehnal a myslel jsem, že mě kluci docvaknou. Když jsem se při výjezdu z lesa ohlédnul  a nikoho jsem za sebou neviděl, rozhodnul jsem se, že to tedy zkusím sám. A podařilo se mi odstup od soupeřů udržet až do cíle!“, hodnotil v cíli spokojený vítěz osmé „Vrchoviny“ Petr Šich.

IMG_9133
Laduška Bartolšicová na startu závodu odrážedel, ve kterém dojela 12.

Jeho výkonu se přiblížila i juniorka / kadetka, Klára Odehnalová, která dobře rozvrhnula síly  a dokázala se prosadit mezi výborně závodící sestry Julii a Sofii Malošíkovy (CykloTeam MXM Hulín). V „našlapané“  konkurenci stejné kategorie chlapců  (na startu se sešla ESA typu Jakub Zemene, Tomáš Tlamka „Contador“ či Timon Holec)   se neztratil v cíli nakonec šestý Víťa „Suchoš“ Suchánek.

IMG_9228
Jakub Doskočil neodstartoval špatně.

Medailisté MORAVEC Teamu – pořadí OPEN:

  • Zlaté medaile vybojovali: Justýna Novotná (9-10 let), Anna Hnáková  (11-12 let)  a Petr Šich (muži ELITE)
  • Stříbrné medaile brali: Jonáš Janovský (do 6 let), Leona Eclerová (do 6 let), Amálie Gottwaldová (11-12 let), Vítek Lipenský (13-14 let) a Klára Odehnalová (juniorky / kadetky.).
  • Bronz si z Boskovic  veze Zita Žerníčková (7-8 let)
IMG_9219
Zita Bartolšicová pár metrů před cílem.
Medailisté MORAVEC Teamu – pořadí OBCE:
  • První místa: Jonáš Janovský (do 6 let),  Zita Žerníčková (7-8 let), Justýna Novotná (11-12 let),  Anna Hanáková (11-12 let) a Lukáš Sedlák (13-14 let).
  • Druhá místa: Barbora Janovská (11-12 let).
  • Třetí v pořadí finišovali: Antonín Hanák (do 6 let), Klára Věrná (do 6 let),  a Adéla Věrná (7-8 let).

I Kořenec potvrdil stabilní formu našich rajdrů a je už teď jasné, že ani letos nebude naše závěrečná pohárová sklizeň nikterak chudobná. Díky všem za vzorné repre oddílu a výkony „na doraz“! Celkem 7(!) fotogalerií je k omrknutí z Kořence:

IMG_9238

I Honza Lipenský v cílové rovině.

Napsat komentář