XCE: válec MORAVEC!

MTB závod ELIMINATOR, což je závod ve sprintu cross country, je pro MORAVEC Team ve své podstatě skutečně okrajovou disciplinou a naši elitní snajpři ji nikterak speciálně netrénují. Sprinty v rámci Českého poháru si ale „střihnem“ vždy den před závodem XCO rádi, neboť je to víc než dobrá průprava na naši úhlavní následnou bikovou disciplínu. O to větší cenu má pro nás šokující výsledek ze sobotního XCE v Brně u Anthroposu: Borci a borky MORAVCE zde vybojovali rekordní tři zlaté a jednu bronzovou medaili!

IMG_4009
Takhle „Contador“ zodpovědně „zahřál kliky“ a po třech skvěle zvládnutých startech se mohl posléze radovat ze svého zaslouženého premiérového pohárového triumfu!

Sobotní spanilou jízdu MORAVCŮ zasignalizovala 4. místem při svém startu kategorie dívek 9-10 let naše šikovná mladá bikerka – Barbora Tlamková, která dobře zúročila zkušenosti z brněnskou P1090938tratí z loňska. No a pak už se začali pro nás dít věci… Už z prvních zpráv po kvalifikačních jízdách žáků se dalo tušit, že pro MORAVEC bude hrát v sobotu u Anthroposu „první housle“… S nejlepšími časy postupovali do semifinálových jízd Tomáš Tlamka „Contador“ a Honza „Džony“ Šindelář! Oba na svoje kvalifikační výkony navázali i v semifinále. „Contador“ s přehledem svoji jízdzu vyhrál a třetímu v druhé semifinálové jízdě, „Džonymu“, chyběl nakoneck postupu do finále z druhého místa pověstý zlomeček sekundy… Pak přišlo na řadu finále, ve kterém zajel Tomáš Tlamka „Contador“ víc něž zkušeně! Pohlídal si v průběhu závodu druhou příčku, aby v optimálním místě i čase si „natajmoval“ razantní útok, na který soupeři už nedokázali zareagovat… V cíli z toho bylo jisté vítězství takřka s vteřinovým náskokem! Bravo „Contador“, blahopřejeme k historickému pohárovému vítězství! Statečně v kvalifikaci zabojovali i dvě naše „mladé pušky“ – Jakub Tesař s Romanem Šindelářem kterým patří umístění umístění v páté resp. šesté desítce „nařízlé“ žákovské výsledkové listiny.

IMG_4015
Další fotka, která se neokouká… Uprostřed zlatá Jana Tesařová , vpravo bronzové Aničce Zemánkové chyběla ke stříbru po mocném finiši desetina vteřiny…

Namlsáni úspěchem našich žáků jsme s napětím čekali na start kadetek s vírou, že i zde by nám to mohlo medailově zacinkat. Naše naděje nebyly vůbec marné a naplnila je v cíli nakonec jasně první Jana „Džejn“ Tesařová, když na bronzovou „bednu“ ji doprovodila  její týmová kolegyně a v sobotu velmi rychle jezdící Anna Zemánková! Bravo „Džejn“, bravo Anna! Blahopřejeme! Především v semifinálové jízdě, kdy musela Jana Tesařová útočit ze čtvrté pozice po startu, prokázala naše talentovaná bikerka mírou vrchovatou jak sílu a bojovnost, tak i taktickou vyzrálost se závodnickou chytrostí zároveň. Výborný výsledek podtrhla umístěním v TOP 10 i Kristýna Haasová, které semifinále uniklo též pouze o zlomky vteřinek. Za kadetkami nechtěli zůstat po zadu ani kadeti a dík Karlu Vinickému jsme se mohli radovat s dalšího umístění v TOP 10! Karel se v poslední době těší výborné formě a pohodě, o čemž svědčí jeho pozoruhodný  soustavný výkonnostní posun. Jako lvi se rvali se sprinterskou tratí i další dva naši borci v této kategorii – Matěj Mazánek s Vítkem Suchánkem a odměnou jim za to bylo umístění v elitní třicítce výsledkové listiny.

IMG_4018
Třetí zlato pro MORAVEC Team vybojoval v sobotu u Anthroposu bezkonkurenčně sprintující junior Dominik Prudek!

Velmi nás zajímaly samozřejmě i starty juniorů a juniorek. A byl  to právě Dominik Prudek, který se stal v sobotu u Anthroposu naším třetím „zlaťákem! S přehledem si vybojoval nejrychlejším kvalifikačním časem a vítěznou semifinálovou jízdou účast ve finále a i zde se ukázal, jako zcela dominantním! Po takticky výborně vedeném boji v úvodu finále zaútočil z druhé pozice a v cíli si užíval vítězství s vteřinovým náskokem před Jonášem Březinou! Bravo Dominik! I k němu letí naše gratulovačka! Doplním, že ve stejné dívčí kategorii nedala soupeřkám ani za má šance naše odchovankyně Adéla Šafářová (NUTREND Spcialized), která ve finále soupeřky deklasovala s třívteřinovým náskokem! I Adélce, kterou v minulých dnech trápilo nachlazení, blahopřejeme k supr výkonu a výsledku! Zde omrkněte výsledkový souhrn našich:

  • dívky 9-10 let: 4. Barbora Tlamková
  • žáci: 1. Tomáš Tlamka „Contador“…. 5. Honza „Johny“ Šindelář… 46. Jakub Tesař…., 54. Roman Šindelář
  • kadetky: 1. Jana „Džejn“ Tesařová, …3. Anna Zemánková, ..10. Kristýna Haasová.
  • kadeti: 9. Karel Vinický, …23. Matěj Mazánek, …30. Víťa Suchánek.
  • juniorky: 1. Adéla Šafářová
  • junioři: 1. Dominik Prudek

Všem mašim sprinterským bojovníkům patří náš velký dík za vzorné repre MORAVCE, podpůrný tým samozřejmě nevyjímaje! Věru hodně „namlsaní“  sobotními meailovými hody budeme vyhlížet nedělní klasické cross country. Dnešní výlsedky naše, předpokládám, hodně povzbudily a když k tomu připočteme jejich výbornou současnou pohodu, formu a kondici, může se i v neděli stát u Anthroposu cokoli… Jak MORAVEC Team válcoval v sobotu při sprintech konkurenci si ověřte zde, na vlastní oči a tuť je už z eliminatora i minifotogalerie.

Napsat komentář