Z města stříbra bronz!

Premiérový závod MTB Českého poháru, pohostilo středočeské město Kutná Hora, které je historicky spojováno hlavně se stříbrem.  V kronice MORAVEC Teamu bude zapsán úvodní závod  r. 2017 tentokrát bronzovým písmem. Že tento výsledek dosáhneme v už v sobotu v kategorii mužů ELITE, to jsme skutečně nečekali a na víc k dalším třem medaílm jsme v první den bikových bojů měli ještě hodně blízko a mít jen trošku víc štěstí, byla naše radost ještě větší…  V neděli už pro nás vavříny visely o trošku výš, nicméně i v bikové klasice ukázali naši rajdři na začátku sezóny pozoruhodnou kvalitu a sílu!

Neděle 16.4. – MTB XCO

IMG_20170416_154910a

Scénář startů hlavního dne se oproti loňsku příliš nezměnil, takže úplně nejdřív, od ranní deváté hodiny, jsme mačkali palce našim mladším žákům a žákyním. Svým výkonem se zaskvěla především novicka na závodech ČP v našich barvách,  teprve jedenáctiletá Eliška Hanáková, která se hned ve své premiéře dokázala rosadit do TOP 10! Jak se později ukázalo, její 8. místo bylo nejlepším výsledkem MORAVEC Teamu toho dne! Výborně zajel i už zkušenější, Roman Šindelář, který se v cíli mohl těšit z 12. místa, nezklamali ani jeho týmoví parťáci, velkou závodní pohárovou premiéru zažívající Víťa Lipenský s Matyášem Koudelkou.

P1090297
Záludné kameny bravurně zvládá v nedělním závodě kadetů Honza „Džony“ Šindelář.

Po mladších žácích přišli na řadu ti starší a s nimi v hutném startovním poli jak kategorie dívek, tak kategorie chlapců i tři borci a borky v dresích MORAVEC Teamu. Výsledkově se nejlépe dařilo Kristýně Kolářové, které se podařilo prosadit do třetí desítky výsledkové listiny, Jakub Tesař s Adélou Kubinovou pak brali umístění ve čtvrté desítce. Kromě Jakuba Tesaře mají obě naše dívky s vrcholnými závody jen minimální zkušenosti a i z tohoto pohledu je třeba jejich výsledek objektivně hodnotit.

P1090401
S úsměvem jde všechno líp! Na startu závodu juniorů toto úsloví potvrzují naši Karel Vinický s Petrem Šichem.

I společný start kedetů, mastrů a expertů nás samozřejmě zajímal díky startu dvou našich kadetů a dvou  expertů. Prvoročák Honza „Džony“ Šindelář v závodě výsledkem ukázal, že postupně roste v kvalitního rajdra, poctivý výkon odvedl a všechny síly na tratí nechal i „Suchoš“ Víťa Suchánek… Dobré jméno MORAVEC Teamu potvrdili svý výkonem i oba naši experti, Lukáš Gregor s Jirkou Štěpaníkem, kteří to v cíli nakonec oba stíhli do třetí desítky v pořadí ve své kategorii…

P1090428
Nováček Tomáš Doušek si vedl v KH přes minimum zkušeností z těžkých závodů velice zdatně!

V pravé poledne vyrazila na trať i šedesátihlavá smečka juniorů se třemi MORAVCI včetně. I tito naši reproši se drželi statečně a odvedli beze sporu svoje současná výkonnostní maxima… Postupně se výsledkovou listinou posouvali vpřed a Karel Vinický to nakonec stihnul dokonce i na body! Od nich nebyli daleko i dva úplní nováčci v nejvyšší bikové lize, Petr Šich s Tomem Douškem. Jenom  připomínám, že všichni tři jsou ve své kategorii prvním rokem…

P1090443
Premiéra mezi juniorkami Janě „Džejn“ Tesařové vyšla! Spokojený výraz její tváře v cílovém oblouku hovoří za vše…

Hodinu a půl po poledni přišel na řadu start, který nás z hlediska našich medailových ambicí zajímal asi úplně nejvíc. Společný závod kadetek, juniorek a žen monitoroval na startu i čtyři naše horká želízka v ohni: kadetku Annu Zemánkovou, juniorky Janu „Džejn“ Tesařovou a Moniku Konečnou, jako i naši odchovankyni mezi ženami – Adélu Šafářovou (NUTREND Specialized). A právě posledně jmenovaná se předvedla v tom nejlepším světle, když suverénně ovládla svoji kategorii U23! Blahopřejeme Adys! I naše holky se rvali s náročnou tratí jako lvice… Mezi juniorkami brala v cíli místo v TOP 10 Jana Tesařová, s výsledkem a výkonem musela být spokojená i kapitánka MORAVEC Teamu, Monika Konečná. Umístění v TOP 10 uniklo jen velmi těsně v průběhu celého závodu neustále zrychlující Anně Zemánkové…

P1090456
Na svoje kutnohorské „bronzové časy“ se Dominik Prudek rozpoměl k naší velké radosti i letos!

Po letech jsme byli ve střehu i v čase 15.30, kdy startovali svůj závod muži ELITE.  Dominik Prudek i v neděli v Kutné Hoře potvrdil, že se na prahu sezóny těší z excelentní formy! V průběhu závodu dokonce atakoval v mezinárodní konkurenci bezmála 70 rajdrů umístění v TOP20 a i když mu v závěru „tuhly“ nohy, obhájil absolutně umístění v TOP30 a ve své kategorii bere metu dokonce v TOP15! Domča tak udělal svým výkonem hodnotnou tečku za poctivými výkony MORAVEC Teamu v Kutné Hoře 2017. Zde si odkontrolujte kompletní výsledkové listiny, výsledkový sumář našich z neděle je tento:

  • Mladší žákyně: 8. Eliška Hanáková
  • Mladší žáci: 12. Roman Šindelář, 44. Víťa Lipenský, 51. Matyáš Koudelka
  • Starší žákyně: 27. Kristýna Kolářová, 33. Adéla Kubinová
  • Starší žáci: 31. Jakub Tesař
  • Kadetky: 11. Anna Zemánková
  • Kadeti: 16. Honza „Džony“ Šindelář, 44. Vít Suchánek
  • Juniorky: 9. Jana Tesařová, 16. Monika Konečná
  • Junioři: 35. Karel Vinický, 41. Petr Šich, 42. Tomáš Doušek
  • Muži EXPERT: 22. Lukáš Gregor, 26. Jirka Štěpaník
  • Ženy ELITE / U23: 8. / 1. Adéla Šafářová
  • Muži ELITE / U23: 30. / 15.  Dominik Prudek

Všem rajdrům patří velký dík za vzorné repre oddílu a výkony „na doraz“! Všichni nováčci obstáli beze zbytku se ctí a řekli si hodně hlasitě svými výkony a výsledky i o „letenku“ na v rychlém sledu následující závod v Praze – Řepích. Velký dík patří i podpůrnému týmu v čele s Milanem Tlamkou. Kromě nutnosti „pokočírovat“ rekordní počet rajdrů vše navíc ztěžovalo i náladové, aprílové,  deštivé a nezvykle větrné počasí… Klobouk dolů, jak jste to zvládli a díky moc!

Sobota 15.4.  – MTB XCE, závody dětí MINIME

V sobotu nás hned po ránu před sprinterskými starty medailově navnadily ve startu žaček Minime kategorie 9-10 let Amálka Gottwaldová s Barunkou Tlamkovou. Jejich 4., resp. 5. místo v klasickém cross country závodě má jistě vysokou hodnotu a ukazuje na jejich závodnický potenciál i do budoucna!

Po té zasáhlo s rozdílnými výsledky v ELIMINÁTORU do bojů dalších rekordních 17 MORAVCŮ! Žáci i žačky mají v této disciplině společnou kategorii, kdy mladší závodí společně se staršími. Sedmička našich v této kategorii se přijela především sbírat zkušenosti a z tohoto pohledu jejich účast určitě splnila účel. Do vyřazovacích bojů sice nepostoupil nikdo s našich, ale 22. místo Kristýny Kolářové, či 26. místa Elišky Hanákové a Jakuba Tesaře svoji cenu určitě mají!

O trochu výš jsme pomýšleli v závodě kadetů a kadetek. A zcela právem.. Anna Zemánková šla do vyřazovacích bojů s nejlepším časem vůbec ze všech dívek této kategorie, v semifinálové jízdě ji však na trati potkala smůla a těsně do finále nakonec neproklouzla… I Honza „Džony“ Šindelář zajel kvalifikaci skvěle (3. nejlepší čas), jistě prošel přes vyřazovací část až do finále, tam na něj ale zbyla v cíli nepopulární „brambora“… Výborně mu sekundoval i celkově nakonec 12. Víťa Suchánek. Čtvrtým místům ale pro naše barvy ještě nebyl konec… Jana „Džejn“ Tesařová, která se podobně jako   Aňa Zemánková mohla těšit ve své kategorii z nejlepšího času z kvalifikace, měla ve finálové jízdě nepříjemný pád, který i ji odsunul na nepopulární pozici těsně pod stupni vátězů…

Pochválit je třeba i juniory. Mezi  16 nejlepších proklouzli jak Karel Vinický, tak i nováček Petr Šich, přičemž druhý novic, Tomáš Doušek nebyl po bojovném výkonu od postupu daleko… Výborně si vedl v závodě mužů Masters i František Paděra, klasifikovaný ve výsledkových listinách nakonec na 10. místě. A sluší se poznamenat, že díky Františkovi byl náš dres v této kategorii k vidění v rámci závodů ČP v historii oddílu vůbec poprvé!

To nejlepší pak přišlo nakonec. Letos čerstvý „třiadvacítkář“ muž  – „eliťák“ Dominik Prudek také zajel výborně kvalifikaci, svým typicky razantním a silovým projevem se probojoval do finále, kde si i s trochou štěstí dojel pro výborné, 3. místo! Bravo MORAVEC! Dominik opět potvrdil nesporné vlohy pro tuto atraktivní disciplínu. Takže přes míru můly v průběhu dne, vládla po sobotě v našem táboře nakonec určitě spokojenost! Ani letos se dík Dominiku Prudkovi nebudeme vracet z Kutné Hory s prázdnou!

Výsledkový sobotní kutnohorský sumář MORAVCŮ:

  • XCO dívky 9-10 let: 4. Amálka Gottwaldová, 5. Barborka Tlamková
  • XCE žákyně: 22. Kristýna Kolářová, 26. Eliška Hanáková, 34. Adéla Kubinová
  • XCE žáci: 26. Jakub Tesař, 36. Roman Šindelář, 71. Vít Lipenský, 73. Matyáš Koudelka
  • XCE kadetky: 5. Anna Zemánková
  • XCE kadeti: 4. Honza „Džony“ Šindelář, 12. Vít Suchánek
  • XCE juniorky: 4. Jana Tesařová
  • XCE junioři: 11. Karel Vinický, 16. Petr Šich, 24. Tomáš Doušek
  • XCE muži ELITE: 3. Dominik Prudek, 21. Jirka Štěpaník
  • XCE Masters: 10. František Paděra. Zde si ověřte oficiální výsledky.

Napsat komentář