Suchý? Poctivá skočná!

Už po šesté, tak trochu anachronicky – k 15. výročí založení MORAVEC Teamu – jsme si předposlední lednovou sobotu Nového roku užili malou výroční oddílovou oslavu na plese cyklistů… Po trojnásobné taneční „race“ na Benešově a sólo číslech na Valchově a ve Velenově, přišla na řadu další z obcí, v minulosti „zatažená“ do MTB „Vrchovinové“ mánie  obec Suchý, aktuálně v čele se svým pilným a  charismatickým starostou, Jakubem Hlubinkou. 

DSCN0195
Laureáty MTB Superior PDV 2017 v pořadí Obce dekorovali Mistryně světa v aerobiku Sabina Juránková a Mistr světa v biketrialu – Václav Kolář.

Mnozí z Vás ani určitě netušili, že kulturák v této malé obci je opět plně funkční… Že jo? A právě díky Jakubovi se tato obec po době přešlapování vydala vpřed a bez diskuze, že správným směrem! No a nám se minulou sobotu souběžně poštěstilo, že jsme na našem Cyklistickém plese mohli – co by hosty večera – přivítat hned dva mistry světa: kadetku Sabinu Juránkovou, trojnásobnou „World“ šampionku ve sportovním aerobiku a Václava Koláře, devítinásobného šampiona v biketrialu! Vaška jsme měli tu čest přivítat na třetím Plese cyklistů v r. 2015 na Benešově a byl to právě on, který v pěti předešlých plesech z pozice hostů zaznamenal největší ohlas a úspěch!

DSCN0212
Našim holkám to v sobotu fakt moc slušelo…

Snad nezpychne a vyrovná se se skutečností, že to byl právě on, jako první, kterého jsme na náš ples,  pozvali opakovaně… Oba mladí šampioni minulou sobotu v útulném zázemí kutrurního domu obce Suchý potvrdili, že jsou ve svém oboru skutečnými Mistry! Oba potěšili přítomné jak v dětské části plesu, tak na sklonku dne v části plesu, určené už více pro ty dospělé, a že to museli být právě oni, kdo dekorovali nejlepší radry v MTB Superior PDV v pořadí OBCE, bylo nad slunce jasné… Kdo jiný? Že děti v jejich plesové „seqenci“ pobavila Monika Konečná, také nemohlo být jinak… Že pak převzali otěže „bavičské“ iniciativy „Kenťáci“ neboli  hudební rodinné uskupení z Petrovic TRIO KENT, taky nemohlo být jinak… Že hlavní tombolu ovládla rodina Kamila Koudelky z Benešova, to jinak být mohlo… Ale štěstí je vratkavé…. Ale hlavně: přeje vždy těm připraveným! Našim oporám, Koudelkovým jejich plesový „lauf“ – jak jinak – moc, moc, přejeme!

DSCN0369
Ten správnný říz dodali slavnostnímu večeru petrovičtí „Kenťáci“!

Že se na plese všichni dobře bavili, včetně předsedkyně našeho FAN-Klubu Marušky Zouharové, taky nemohlo být jinak. A nebylo jnak ani to, že jsme se rozcházeli za akustického projevu místních kohoutů, kteří nad ránem velice zdatně „Kenťáky“ vystřídali… Takže letošní Suchý – to byla vskutku poctivá skočná… a nejen díky skvělým skokanským výkonům dvou mistrů světa…Z pohodového večera / noci /rána jsou už k mání hned čtyři fotogalerie:

A úplně na závěr: velký dík všem, kdo k vydařenému Plesu cyklistů s pořadovým číslem 6 jakkoli přispěl…

 

Napsat komentář